Tredje gången gillt då VIK äntligen lyckades vara redo från start och Gulsvart ledda av Bergman kunde då utnyttja att Karlskoga verkar tröttna i matcherna

Marcus Bergman gjorde en av säsongens absolut bästa insatser då det gällde som mest. FOTO: RUNE ÅHLEN

10 svar

 1. Måndag skriver:

  BIK går heltungt o ser stabbiga o tröga ut. Rullar hårt på några få. Vi i VIK går runt på 4 lines där alla nu gör sitt jobb. Bergman, Hetta, Lunsjö & Edvinsson lirar nu formidabelt bra och utgör nu lite av den extra spets vi längtat efter. Vi skulle ju vara som bäst nu i mars-april och i sista stund tycks det bli verklighet. Härligt! Vi har varit bättre än de blåa i 7 av 9 perioder. Rättvisa tycks skipas och det är bara att fortsätta så här på måndag Gulsvart.
  52 matchers grundomgångar spelar inte så stor roll, utan i ett slutspel är det andra kvaliteter som gäller. Det är bara att titta på Gnaget som får Timrå att darra, trots att det skiljde 42 p(!) efter grundserien. Det är här vi också har en mkt god chans när vi nu spetsat formen och lyft alla lagdelar. Spela enkelt första 10 min och sedan talar resterande 50 till Gulsvarts fördel. En darrig Juel ska bombarderas med skott och det är bara att vara först på returerna. Jag är åter inte orolig för game 4. Vi tar dem! Forza bästa Gulsvart! ❤️💪💯🔥

 2. Musse skriver:

  Karlskoga inte alls lika tuffa och fula på bortaplan, och ser faktiskt lite trötta ut. Borde vara tvärtom då vi har Almtuna-matcherna + dessa tre i benen. Grabbarna har verkligen ryckt upp sig trots allt strul. Så imponerande att se våra två 03:or, gallerkillarna vilket spel de har i en så här viktig match. Inga nerver eller respekt för motståndet alls.😀

 3. Lson skriver:

  Prio 1 är att behålla Hetta, Lunsjö och JJ till nästa säsong. Gör Hetta till kapten. Krydda med minst 4 spetsvärvningar så kommer vi bli slagkraftiga att ta oss till SHL redan nästa säsong.

  • PatrikH skriver:

   Även Bergman måste vara kvar, vilka puck- och duellvinster han visar upp. Jansson är en annan självskriven spelare, som bör spela med en defensivt stark back för att säkra upp. Om Fredda spelar som han gjorde innan övergreppet med crosscheckingen i ansiktet så är han självskriven som kapten nästa år också!

 4. Bozo skriver:

  Innan säsongen hade jag en 5:e avgörande match i kvarten som gräns för godkänt resultat.

  • Freddan skriver:

   Känns lite inexakt som gräns för att ge godkänt eller underkänt.

   Vad behöver resultatet bli i den matchen..? 🙂

   • Pelle skriver:

    Haha, förmodligen menar han förlust, för i annat fall går man ju längre, alltså semifinal.

 5. Bozo skriver:

  Timingen var bättre och inte lika mycket puckar fastnade vid uppspel. Gäller att få BIK att jobba minst hela vägen hem och hela vägen till anfall. Såna matchbilder vinner VIK. När BIK vinner puckar i mittzon och får vända spelet får de energi och sparar energi samtidigt samt är bättre avslutare när de får prickskjuta ostört när Viks defensiv inte är samlad.

 6. UliH skriver:

  Bergman grym idag, Hetta o Lunsjö med. Tycker dock att Bergman i första halvan av nästa match inte ska vara först till pucken vid offensivt plank (han är ju elakt snabb dit).

  Bättre komma två tiondelar efter och tackla luften ur backarna. Då blir de svaga o stressade resten av matchen o inga lugna uppspel.

 7. PatrikH skriver:

  Förbannat skönt att få denna match, efter alla orättvisa domslut som drabbat VIK också med skador. Detta visar att laget har en stark moral och inte tänker ge upp frivilligt, utan kommer att ge allt för att vinna denna matchserie. Skönt att se att alla spelare är helt påslagna och fokuserade, men inte nervösa eller obalanserade. Om de kan fortsätta mala på med noggrannhet och tålamod ska detta kunna gå vägen, men det gäller att inte slappna av som de gjorde efter 5-2 målet och vips så tog BIK vara på ytor som vi lämnat och reduceringen var ett faktum.