Upp till bevis för Joakim Hillding & Filip Karlsson och VIK behöver även fler räddningar för att vinna tre mot Karlskoga för skjuta upp för tidig semester

Joakim Hillding behöver steppa upp på allvar i match 3. (skärmdump).

10 svar

 1. Daniel Öhrn skriver:

  Vart har Daniel Öhrn tagit vägen? Är han skadad eller petad? Jag hittar ingen info om varför han inte är med.

  • Pelle skriver:

   Han är väl skadad sen länge. Men vilken skada det är har jag antingen glömt eller så är det hemligt. Lutar åt det senare.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Nu står det i VLT om Tim Juel som kommer anmälas för diving ang. 4-4 målet för VIK. Det tänkte jag direkt att han filmade nu lyckades dom vinna matcher på det sättet också. Och enligt regelboken får dom inte döma diving på video granskning. Han tänkte fan mål han kom åt huvudet jag filmar. Vissa spelare i England gillar inte hur dom gör i Italien, Spanien att dom filmar är ju enligt regelboken gult kort eller utvisning.
  .

 3. Peter skriver:

  Jag förstår inte det är med Hilding och Karlsson ska steppa upp. På vilket sätt skulle detta ske? Att de är SHL-meriterade har väl aldrig varit en garanti för succé. Jag tror helt enkelt inte att de är bättre än så här. Jag vet att det inte ger hela bilden, men tittar man på Hildings och Karlssons statistik så levererar de i paritet med vad de gjort tidigare i Hockeyallsvenskan. Filip Karlsson har exempelvis aldrig haft ett högre poängsnitt.

  Vi måste helt enkelt inse att det inte är någon Linus Karlsson, Albin Lundin eller Daniel Ljunggren VIK värvat. Jag tror att det till och med hade varit bättre att behålla Kelsy Tessier till denna säsong.

  Med facit i hand så kan inte Zäta var nöjd med de forwards värvningar han har gjort. Då med tanke på att ingen av de forwards som varit med ett tag lyckats med att utvecklas eller steppat upp. Ingen av nyförvärven har gjort succé. Och att för andra säsongen på raken så toppar en back poängligan.

  • Mikael Norén skriver:

   Kolla denna artikel Peter om Filip Karlsson, bättre SHL-snitt än många dominanter i HA, tex Albin Lundin: https://vikfancentral.se/shl-centern-filip-karlsson-ex-rogle-linkoping-oskarshamn-ska-vara-klar-trots-att-bade-modo-och-sodertalje-enligt-expressen-ville-ha/

   Såklart ingen garanti, men VIK har ju räknat honom som en PP-spelare och hade ju hoppas att Hillding skulle vara lika bra som då han bidrog starkt när IKO och Lakers gick upp och då han gjorde 41 poäng i Färjestad.

   • Peter skriver:

    Det med Axel Lundin kan jag förstå, det handlar säkert om vilka han har runt omkring sig. Det kan nog vara en stor del till varför han blivit så pass dominant i HA.

    Men Hildings 41 poäng för Färjestad är ju sju år sedan och efter det har han bara dalat. Tittar vi bara på Hildings poängsnitt så är hans poängsnitt nästan lika bra nu som det var när han spelade i IKO. Jag tror att det är där han skulle ha hamnat om han spelat en full säsong för VIK, alltså 0,55-0,6. VIK skulle verkligen behöva en forward som kunde driva laget framför sig, alltså någon dominant som snittar över 1,0. VI får faktiskt gå ända tillbaka till säsongen 2012-2013 för att hitta någon sådan spelare.

 4. Måndag skriver:

  Googlade/sprang på en 12-årig gammal artikel från Magnus Nyström,Expressen; https://www.expressen.se/sport/magnus-nystrom-vik-hockey-ar-som-punken/

  Ser flera samband, då som nu (2009 vs 2021).
  Några axplock ur artikeln:

  ”Tack och lov är VIK Hockey som punken – VIK Hockey dör aldrig.
  Det är förresten lite punk över hela staden Västerås.
  Typisk arbetarstad. Tuff stad. Hög brottslighet.
  Och detta är en hockeystad. Hockeyn får mest uppmärksamhet i lokalpressen, får flest sponsorer och drar mest publik.
  Inget lokalt lag väcker såna känslor som VIK Hockey.
  Västerås är ett riktigt hockeylag igen.
  Även klubben ställer krav på sina spelare. Och dit måste man verkligen nå om man överhuvudtaget ska kunna ta nästa steg.”

  Helt rätt. Vi älskar vårt lag. I med- och motgång. Dags att ställa krav på omnämnda spelare. Upp till bevis nu i 3:e fighten. Följ Hetta och det Micke så bra lyfter fram gång på gång. Spelar man i VIK ger man aldrig upp. Bofors är inte ett dugg bättre än oss, tvärtom. Sjunk inte in i deras grislir. Ge järnet nu grabbar och gör det allihopa, tillsammans! Om alla gör det som de ska är jag inte orolig. Det här ska gå vägen. Vi tar dem på kraft och att vi är bättre!
  Forza Gulsvart 💯💪❤️

 5. Lson skriver:

  Vore intressant om bloggen kunde analysera på micronivå varför PP-spelet under hela säsongen varit total katastrof. Det kan absolut inte bero på att alla spelarna i PP 1&2 är dåliga och oförmögna att spela PP utan det måste bero på att någon eller några spelare orsakar detta katastrofala resultat.
  Om jag minns rätt så för några år sedan låg VIK i topp med sitt PP. Hur har det kunnat blivit såhär?

  • Mikael Norén skriver:

   Absolut, bra förslag Lson, ska försöka luska i detta med insatta mm.

  • Jäder skriver:

   En tanke kan ju faktiskt vara att vårt, ganska framgångsrika, boxplay ställer till det på träningarna. Om vi tränar ett pp mot vår uppställning så blir det ju inte samma sak som o spela mot ett lag som ställer upp i traditionell 2-2 uppställning. Nu har ju inte jag varit på nå träningar i år, man kanske tränar alla potentiella uppställningar? En annan sak som jag tycker saknas är inövade rörelser utan puck. Kolla andra lag där icke puckförande pp-spelare står i passnings-skugga, men puckföraren VET att den andra spelar kommer åka till ett tomt ställe o slår pucken dit…. Sån kemi har inte existerat en enda gång i år i vårt pp, TROTS att, i stort sett, samma spelare lirat pp ihop hela året