Trots ny förlust efter dåligt backspel och ny missad huvudsmäll på Skedung som utgick – en del små lovande tecken mot Djurgården efter stark forcering

Skedung åkte på en ful smäll domarna missade. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

19 svar

 1. Mr H skriver:

  Synd på den fina spurten – VIK var verkligen värda poäng igår. Bra moral!
  Backspelet dock hårresande illa bitvis. Undrar om jag själv skulle kunna missa att lägga ut pucken vid åtminstone ett par tillfällen, i alla fall. Vi har aldrig haft en sådan trött och usel backbesättning som denna säsong. Bohm udda blek bitvis denna säsong – kanske att det är något fysiskt som inte stämmer för honom – vilket skulle kunna förklara lite, då han var bra andra halvan av förra säsongen? Även om just Bohm inte var sämst igår. Som tur var så stämde det offensiva bättre, särskilt sista 10, då VIK ägde spelet. Ytterst nära 3-3 som vi borde haft. VIK höll uppe spelet bra i början av matchen också.
  Åttondel? Det får vi väl hoppas. Kvartsfinal – det är jag inte säker på alls.
  Hjärnskakningar – regelverket – översyn över domarnas kunskap. Samma som ifjol. Domarna kan inte stävja farligt spel – de kan inte sitt jobb alls. Jag blir riktigt förbannad av att se hur detta får hålla på säsong efter säsong!!! Precis som Mr C skriver – domarna måste kunna använda repriserna på ett annat sätt. Det där är det!! Hockeyn hänger inte med när vad som helst kan hända utan åtgärd och straff. Det är riktigt farligt därute. Domarna måste studera noga och fatta beslut vid överfall. Då tar det slut för Grewe och idioten/dåren från Björklöven. För att nämna några.
  Hoppas att Skedung kommer tillbaka snart – det var otäckt att se. Självklart så måste han få den tid han behöver.
  Krupic känns som mindre trovärdig efter att ha uttalat sig om hur illa det var att vara bänkad – och så kommer det där efter några få minuter i match 2 (för honom). Disciplin!
  Lindelöf behöver spela med någon klinisk ”dammsugare” bredvid sig – då skulle det nog kunna ge lite mer totalt sett. Någon sådan har vi dock inte just nu. Eller Lindelöf som forward istället. Det är kanske långsökt…dock så har Lindelöf bra skills framåt.
  Har tränarna råd att inte formera rätt uppställning? In med Hellberg istället för Engstrand!

 2. roger eriksson skriver:

  VIK Landskrona

  Finns det inga möjligheter att stänga av Domare p.g.a dåligt arbete ?

 3. Olle skriver:

  Igår straffade det sig hårt när Flood som sällan dippar inte hade sin bästa dag. Han är annars den back som har en hög lägsta nivå.
  Att vi sedan inte får domsluten med oss gör inte saken bättre. Nya tag!!!

 4. Hesa Fredrik skriver:

  Utav någon konstig anledning, Djurgården, Brynäs och Björklöven är domarnas favoritlag! När ska någon kunnig sportjournalist granska dessa återkommande grova domarfel! Eller är det så att man letar domare i synskadades förening! Krupic grej var inte snygg men Greves var värre! Två hjärnskakningar, noll utvisningar!
  Redan innan match så vet alla att vi kommer att få flera domslut emot oss! Laget kämpar just nu i motvind men NJ har säkert en plan för resten av säsongen! Och de sk experterna är inte ett dugg bättre, så partiska att man mår illa!
  Som supporter är det bara att fortsätta stödja laget, visst finns det brister men hoppet är det sista som lämnar människan!
  Nu ställer vi upp i morgon och visar laget solidaritet!

 5. C skriver:

  Nu kan vi iallafall ladda för ”åttondelsfinal” och förbereda oss mentalt för det.

  Djurgården ligger ändå 2a och är en högst tänkbar motståndare i en eventuellt kvart. Om VIK får tillbaka säg 3-4 av de forwards som är
  borta så kan det bli riktigt intressant för just borta mot topplagen verkar man göra bra matcher hela tiden.

  Angående domarna och överfallet så är det systemfel i svensk hockey. Någon tacklar någon i huvudet. Sekunder efter har ALLA fått se en repris utom domarna. Exakt alla som är involverade i matchen vet vad som hänt men de som ska besluta om straff får inte se vad som hänt.

  Jag tycker det är väldigt dåligt att 4 domare ständigt missar sånt här och fungerar om linjemännen bara tillåts vara linjemän i domarlaget.

  Det kommer naturligtvis att förändras och i framtiden kommer man använda tv repriser mer men det verkar gå segt att komma dit.

  Greve borde ha spelat klart för säsongen. DIF skulle ju ”hjälpa” honom att hitta rätt i sin hockey efter förra avstängningen sa de. Gick väl sådär. Någonstans är det ishockey vi håller på med och han klarar inte att anpassa sig till idrotten, vi kan inte ha spelare som ständigt åker runt och ger motståndarna hjärnskakningar.

  Krupic bör få iallafall 2-3 matcher för sitt övergrepp. Hamnar Nillsons huvud fel mot sargen bryter han nacken likt Tobias Forsberg om det som tur är är ovanligt.

  • Peter skriver:

   har inte domarna de rätta verktygen redan? är det osäker tar ett matchstraff, videogranska och sen kan det bli från ingenting till matchstraff. kan väl inte vara så svårt.

 6. Patrick skriver:

  oj oj, det är en rejäl smäll 40 åker på dessutom inte puckförare, Det sjuk är att domaren plus linjedomaren står precis bredvid och dem reagerar inte alls. SKANDAL !!! Okej onödig tackling av Kupits men DIF spelaren kommer ju tillbaka och inget våld mot huvudet. Dessutom fick dem bra betalt i och med Krupic utvisning. 40 spelar nog inte på länge.

  • UliH skriver:

   Ja, man skulle kunna göra en film av senaste årens missade huvudtacklingar.

   Några som direkt dyker upp:

   – Daggmaskens vedervärdiga crosscheck på Fredrik Johansson (som blev det sista FJ fick vara med om på plan). Blev aldrig någon anmälan. Mår illa o byter kanal när jag ser skandalgrisen på TV.
   – Rahimis släckning av Albano.

   Äh… orkar inte fortätta. Tappar faktiskt intresset för sporten. Hoppas Skedung mår bra

 7. Patrick skriver:

  Nu har 2 lag kört över 2 spelare hos oss, med förmodad hjärnskakning utan åtgärder inte ens 1en utvisning. Ska inte Vik göra nått? Kan dem inte göra nått? Det är fan skandal vad har vi domarna till, kan garantera det skulle bli bättre om spelarna dömde själv. 4 domare har vi på plan ingen såg tacklingarna på 40och 15. Jag blir så jävla trött tappar lusten. Back besättningen är rakt över för dålig, gäller alla backar vi har idag, sen gör nån nått bra då och då, visst. Flood! Jo då han är väl ganska ok, men även han är för ojämn. Tycker ändå laget tog några steg till åt rätt håll. Helmis lite väl negativ, men kanske less på allt? Nu jävlar ska vi ropa hem en seger på fredag.

 8. UliH skriver:

  Krupic anmäld till disciplinnämnden men ingen anmälan för Grewes överfall… helt otroligt

  • UliH skriver:

   Fel av mig, eller så låg den inte ute när jag tittade först.

   Mao – Grewe också anmäld, hoppas på lång avstängning

 9. Eusebio skriver:

  Hur spelade Flood?

  • Patrik Johansson skriver:

   Min favoritback men igår var han bedrövlig och sätter Lindelöf i svåra situationer hela tiden…Flood får ta på sig 2 av målen igår. Absolut att Lindelöf agerade dåligt och passivt på Difs 3e mål men Flood gled hem efter slarv i anfallszon. När Flood är bra är han grymt bra men har han en dålig dag är han otroligt dålig,
   som igår…

 10. Robban skriver:

  In med backar som håller allsvensk klass!!!
  Spelar ingen roll hur många forwards man lånar in eller värvar när man har backar som har en kompetens på högst div.1-nivå.
  Lindelöfs agerande idag på 1-3 …. Herregud, man blir mörkrädd. Man skäms som supporter

 11. Musse skriver:

  Kan man inte bara tacka av Lindelöf och Bohm direkt då deras kontrakt ändå går ut. Det kostar mer att låta dem spela. Jansson blir vi ju inte av med då han har ett helt ofattbart fyraårskontrakt. Östman och Loponen är de enda som får godkänt. Krupic’s femma var inget att säga om då han var lite väl övertänd, skönt att det gick bra med Nilsson.
  Men Grewe…. Hur många gånger har han medvetet gått in för att skada? Någon av domarna måste sett den fula smällen? Att de inte snackar ihop sig och tittar på den är ju helt sjukt. Bättre domare i år? Jo tjena….. Less på både kassa backar och dåliga domare är bara förnamnet.

  • Mikael Norén skriver:

   Ja, jag tyckte domarna inledde bättre denna säsong. Men tyvärr får jag nog även äta upp de orden också.

   • Musse skriver:

    Med en hjärnskakning i onsdags och en till i kväll, och som inte ens ger en utvisning. Så kan man ju undra om de tycker att de gör ett bra jobb…..

 12. Rockis skriver:

  De sk domarna borde skämmas över en totalt pinsam subjektiv insats. Svalt pipan sista halvan? Gratis korv efteråt på Hovet? Ett rån var det. Värsta på länge. Domarna dömde efter någon bok som det stod Dif på. Att de missar sänkningen av Skedung (och allt annat de släppte igenom) är brutalt kass. Usch o fy för fula huvudtacklingar. Det tycker alla. Utom de 2 i zebrarandigt ikväll.

  Många i Gulsvart visade hjärta o kamp. Ett steg i klart rätt riktning. Starkt att göra match av detta, trots all motvind. Vi kan slå alla i ett slutspel. Å dit ska vi.
  Heja grabbar! 💛🖤

 13. UliH skriver:

  Ja Grewe måste få en riktigt lång avstängning denna gången, allt annat vore kardinalfel.

  Och man tycker så synd om målis o forwards, vad är det för backar… ett skämt emellanåt.

  Kikade lite på Östersund mot Björkröven, snacka om solitt bakåt Ö vinner matchen trots väldigt få skott framåt. Det är möjligt med en bra defensiv. Tänk om VIK fick ordning på det och slutar med bjudningarna.