Tuff seriefinal med manfall då Malmö vann efter straffar men VIK fortfarande serieledare

Det viktigaste just nu är att Williams misstänkta benskada inte är allvarlig. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Malmö vann med 3-2 efter straffar på lördagskvällen inför nästan 4000 i ABB Arena. Det var bra tryck på läktarna och på isen i säsongens bästa match i Västerås.

VIK började klart bäst och Romano rundade Blomqvist och sedan fick Marklund öppet mål fram till 1-0 efter 2.31. VIK var fortsatt mycket bra men skyttet var inte lika vasst som tidigare.

Williams missade några projektiler, Legein hade öppet läge och andra chanser bommades. Vi har ju blivit bortskämda med att avsluten varit vassa men inte i afton. I och för sig var Malmö väldigt bra och gav inte VIK mycket tid att anlägga skotten heller och pågarna hade även de goda chanser.

VIK brände ett 5-mot-3 i slutet och när man bränner sådana chanser brukar det bli svårt att ta hem alla poängen såsom i afton.

I slutet ville Viktor Mårtensson markera mot Malmös elake Dave Liffiton.

– Han var på våra spelare i förstalinan lite och jag ville visa att det är inte okey, säger Viktor till Centralen om den situationen då Viktor fick matchstraff och Liffiton 2 minuter.

I andra perioden var tempot fortsatt mycket högt och VIK forecheckade som aldrig förr och Malmös delvis stabbiga backar fick problem. Malmö var dock väldigt bra och stack fram och satte dit 1-1 efter ett fint hockeymål.

Caputi är en ganska renodlad specialist runt kassen (Lite Stefan ”Loppan” Hellkvist att nosa upp lösa puckar) och gjorde här sitt 13:e mål denna säsong. Kanadensaren ligger nu 16:e i poängligan med god chans att avancera. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK tog på nytt ledningen efter att Caputi på nytt nosat upp en retur efter en mycket fin rusch av en allt mer kvalserietrimmad Helmersson. 2-1 efter 35.06.

Nye Erik Lindhagen var bra och hade bland annat en 2-mot-1 i andra perioden där dock Bromé passade bort chansen. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I början på tredje sköt Björk ett hårt skott i bröstet på Fransson och på returen var Malmös nya Ihnacak framme. 2-2 efter 42.23. En sådan retur släpper Fransson bara var sjunde match.

Helmersson blev utslagen av Alvarez fula tackling. Ska testas för hjärnskakning imorgon. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det var jämt i sista perioden och det hela gick till straffar. Dessförinnan hade Alvarez mycket fult hoppat in i en tackling på Helmersson, utan åtgärd. Dock hade VIK innan fått en ganska billig utvisning då Bromé föll.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Romano satte sin straff men Mattias Persson satte två för MIF. Av någon anledning fick fortsatt formsvage Forntaro lägga en suddenstraff som missades. Varför i hela världen fick inte Romano fortsätta?

Sammanfattning

Två mycket bra lag möttes. Kanske enögt, men VIK känns som det lite bättre laget. Kanske lika bra att MIF vann så VIK har lite till godo på ”flytkontot” inför kvalserien.

Lindhagen är en härlig lirare, en riktig playmaker. Var också hyfsad i teken men vann bara sex av 14 (43 %). Har dock förmågan att vinna tekningar ganska klart mellan varven.

Förstakedjan var bara sådär denna match. Fornataro är fortsatt formsvag och Caputi är främst en spelare som ska var precis runt kassen och är lite orörlig i vissa andra moment.

Är kanske läge att kasta in Lindhagen med Williams så Jeremy får sin vänsterfattade playmaker till slut? Fornataro ska dock ha credit för sina tekningsvinster då han var 53-procentig i afton.

Williams skada är något med benet, läs förra artikeln för mer info. Jonsson åkte på en lårkaka efter en tackling från Liffiton. Helmersson ska testas för hjärnskakning imorgon men ska ändå känt sig hyfsad på kvällen.

Tempot var så högt i de två första perioderna att till och med VIK såg trötta ut i slutet och då kastade bort två power play. VIK brukar annars sällan se trötta ut under matcherna. Power play måste fortsatt bli bättre.

Västerås tre stjärnor:

1. Romano – Väldig speed och kontroll. Riktigt på gång och mycket fin assist till 1-0-målet.

2. Lindhagen – En lirare som har koll på grejerna. Playmaker av hög klass. En leftare som behövs bland alla rightare.

3. Söderkvist – En ny kanonmatch på backplats. Behövdes då Lindh klev av någon anledning.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://31.media.tumblr.com/8b7138c482b25cd79c36454f78215a63/tumblr_n1f58d1LN61rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Anton B

    Objektivt så tyckte jag Malmö var det spelförande laget matchen igenom förutom i första perioden och under slutet av andra. Joakim Fagerwall medgav detta under presskonferensen också. 2 bra lag dock och fortsättningen kommer bli intressant. Tråkigt med Williams skada! GG!

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK berör verkligen. Många kloka kommentarer på FB, här och under artikeln, 31 st är kanske rekord. Ändå lite impad… https://t.co/xtOu0Fqa7l

SvaraRetweetFavorit
Anton - AvatarAntoendpAnton

@PeGe_gbg @VIKFanCentral Ja precis, lite min poäng. Han hade verkligen bidragit både med poäng och vinnarskalle

SvaraRetweetFavorit
PeGe - AvatarPeGe_gbgPeGe

@Antoendp @VIKFanCentral Känslan blir inte bättre när man ser att Östman producerar i Leksand…hårt slag på många sätt när han lämnade.

SvaraRetweetFavorit
Oskar Laurell - AvatarOskarLaurellOskar Laurell

@LeifTagg @VIKFanCentral Helt klart är att 20 insläppta mål är åtminstone sex, sju mål för mycket. Men jag vet inte… https://t.co/02Etm3xO1N

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto