Tufft brant fall mot Djurgården efter att även Topping blev skadad då VIK just nu är toppcenterlöst – och värre lär det bli innan det blir bättre – tills laget läkt & förstärkts

Smekmånaden är över nu Helmersson och det verkar som coachen nu måste visa att han kan hantera relativt välmeriterade egon. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

34 svar

 1. suck skriver:

  Något som inte kommit upp här, av Micke eller någonstans är ju vad klacken och VT21 höll på med i fredags? Det sjöngs på olika ramsor samtidigt. vid flera tillfällen, en väldans massa hata DIF och inget vidare drag alls. Riktigt dåligt och tråkigt tyvärr. Dif vann båda matcherna så att säga. Varför har VIK-support gett bort ”räcket” så att säga?

  • Gurkish skriver:

   Du talar utan insyn. Ingen hatramsa startades av VT21. Det är ungdomarna som startar dessa ramsor. Likaså är det ungdomarna som startar egna ramsor och inte lyssnar. Problemet är den låga medelåldern i klacken. Fler ”äldre” måste dit och ta plats.

 2. Emil skriver:

  Inte något nytt om Patrik Berglund? Hade varit en sådan utmärkt nyhet med en återkomst från hans sida just nu. Väntar han in Mikael Backlund till nästa säsong mån tro?

  I övrigt känns det som att väldigt många spelare var alldeles för tamt inställda till senaste matchen? Som att samtliga spelare började tvivla på sig själva när Topping klev av. Finns absolut problem med inställningen i årets upplaga av VIK.

  • Viiik skriver:

   Väntar på backlund? Han har kontrakt till 2026, är lagkapten i Flames. Han spelar inte i vik nästa säsong.

 3. Bakemyday skriver:

  Asså lägg ner det här snacket med fys Ambjörn. Vi har tillräckligt bra fystränare idag. Skador uppkommer under tävlingssäsong, inte försäsongsträning. Går inte att förhindra även om du har Mrs. No-Aj-Led som fys.

 4. Peter T skriver:

  Hahaha, Mr H alltså, vilken karaktär, verkligen underhållande 👍

 5. Mr H skriver:

  Vad jag minns så hade – under Ambjörns ansvar – VIK inte en enda långtidsskadad spelare. Ambjörn utvecklade ett unikt koncept för (som jag förstår) rehab, samt förmåga att komma rätt in i situationer och därigenom undvika skador. Bland annat.
  Det går att googla på henne och då ser man lite till som eventuellt kan vara viktiga ”ingredienser” i det koncept hon hade. Det här är helt ovärderligt när förlorade poäng kostar riskera publikintäkter framåt under serien. Hon (Ambjörn) påstods vara för dyr och VIK skulle därefter utveckla ett eget koncept. Det ser inte ut som att det har lyckats fullt ut.
  Vi har inte tillräckligt bred trupp för att inte fortsatt kunna vilja offra någon del av budgeten på detta. Det måste dock vara någon som är kunnig nog! Har vi det? Inte vad jag kan se.
  Eller så kommer vi fortsätta att förlora viktiga poäng och därmed momentum. Det handlar om prioriteringar.

 6. Mr H skriver:

  Helena Ambjörn eller likvärdig behöver kopplas in så att vi får stopp på skade-helvetet nu!!!
  NJ – försök att hitta någon till defensivback som står upp ordentligt, a.s.a.p.!
  Det här laget är ej rätt byggt med bara fokus på offensiven. Det har jag sagt några gånger nu.

  • Mathias skriver:

   Ska Ambjörn fixa så att Liss inte ramlar på våra spelare? Få spelare att inte kroka i varandra av misstag på match? Få våra spelare att inte råka skjuta varandra på knäna? Eller hur tänker du?

   • Mr H skriver:

    Vad är det Du inte förstår? Om Du inte fattar detta – då ska Du kanske kommentera schack, eller något annat spännande som inte är så fysiskt. Vet Du överhuvudtaget vad Ambjörn kan göra, eller? Påstår Du att man inte kan påverka förekomsten av skador? Eller att det är oviktigt?
    Trolla vidare, men inte här, Mathias!!!!

    • Sudden skriver:

     Förslitningsskador kan man förebygga men det är lite sent nu när vissa redan har problem med ljumskar etc. Smällarna dom får på isen är svåra att göra nåt åt, inte ens Ambjörn kan göra nåt. Det enda förebyggande att göra där, är att ta in en Lindh typ som sätter respekt i motståndarlaget.

     • Mr H skriver:

      Både ja och nej! Gå tillbaka till säsongen då Ambjörn var anlitad, så minns Du kanske något.

      • Sudden skriver:

       Alltså, man börjar förebyggandet av skador, sådana skador som går att förebygga, redan vid starten av försäsongen. Nu går det inte att göra en snabbfix, spelarna har dom kropparna dom har tränat upp. Jag ser dock inget fel på försäsongsträningen som skulle vara orsak till skadorna. Gillar Ambjörn och hon fick spelarna i form men hon kan inte förhindra hjärnskakningar, knäskador etc., det är ju sådana skador vi har mest av. Lite ljumskproblem är det väl också men alla är olika byggda. Galet resonemang!

       • Mr H skriver:

        Sudden: Fysträningen under Ambjörn påverkade skadeutfallet ordentligt.
        Galet resonemang – knappast!
        Vi måste väl ”lyfta på varje sten” när vi har så mycket skador. Vissa spelare skadar sig oftare än andra. Varför? Mer noggrann fysträning på individnivå.
        Vad som är galet är att inte vilja ändra tillräckligt på fysträningen, och det som hon (Ambjörn) kunde, som kan vara helt avgörande!!.
        Kan Du bevisa att det bara kan hjälpa under försäsongen?
        Ja, kanske. Det skulle då innebära att detta (mitt) resonemang bara håller inför start av ny säsong.
        Men Ambjörn jobbade väl hela säsongen. Eller?
        Jag minns utfallet. Kan Du visa något annat – bevisa det, Sudden.
        Det gör att det inte säkert är så enkelt som Du påstår.
        Hur många hjärnskakningar och knäskador hade vi totalt, t.ex. den säsongen?
        Vad är problemet? Vi har mycket skador – då ska vi alltså fortsätta som vanligt? Det är bara otur!? Det kan vara just det som rör träning och rehab som avgör hur spelarnas fräschör blir/är. Hur snabbt man kommer tillbaka. Samt framgången det innebär för klubben. Eller hur?
        Allt detta finns det nog en hel del till att säga om, och göra. För VIK.
        Pretty much!!
        Att vi också behöver ett par nya backar – ja, självklart.

        • Castor skriver:

         Finns ingen som kan säga emot skillnaden i laget både vad gäller skador och överlägsen styrka i 3:e perioden under AMBJÖRNs träning. Alla spelare gillade hennes upplägg och inviduella träning. Kommer alltid vara VIK:s största misstag!

         • Mr H skriver:

          Bra Castor!
          Säg lite mer. Hur var det med hjärnskakningar och knäskador i övrigt under den tiden?

    • Mathias skriver:

     Det är ju inte precis förslitningsskador vi har problem med. På vilket sätt trollar jag?

     • Castor skriver:

      Mathias. Du verkar ha information om vilka skador vi har i laget. Delge oss andra! Vad jag vet, så finns det ingen information om vad det är för skador det rör sig om.

  • Kalle skriver:

   Alla lag får spelare skadade, vissa saker går att förebygga. Men långt ifrån allt. Däremot behövs en bredare trupp. Och som du säger kanske laget är lite för mjukt byggt. Behövs kanske en defensiv klippa. Men det var ju Bohm tänkt att vara..

   • Pelle skriver:

    Gick väl rykte om att man tänkte sig någon annan som det inte blev något med. Man skrev ju sent med Bohm. Tyvärr har han ju gått sönder flera gånger nu.

 7. Eusebio skriver:

  Alla spelare är medvetna om att de spelar dåligt som ett lag.Låt tränarna göra sitt jobb.De vet mycket väl att situationen är alarmerande.Ingen av spelarna gör misstag med avsikt.Ett dålig spel är en sömnlös natt för varje spelare.Varje spelare vet när han gjorde ett misstag.Hockey är full av upp-och nedgångar,idag är du en hjälte och i morgon är du sämst. Det är lättast att vara general efter en strid.Ingen av spelarna kom för att förlora utan för att vinna.Det vet idrottare väl.Kritik är berättigad.Kanske tiden är mogen för en mental tränare.

 8. Spot on skriver:

  Mera jävla Grind Tack( Jimmy Jansson)

 9. C skriver:

  Väldigt bra analys från mat hem Micke. Mitt i prick!

  Att VIK ska kunna ta sig an DIF med Komarek, Topping, Bergman och Jacobsson borta är faktiskt inte rimligt. När säsongen startade gick vi in med 4 centrar och Skedung var 4de center. Igår var han förstacenter och de övriga 2 centrarna är inte skolade seniorcentrar ens.

  Man får väl tyvärr säga att jag fick vatten på min kvarn om att laget verkligen behöver värva en center till. Vi är en center kort redan innan skadorna.

  Hutchison får med rätta mycket utrymme i det här referatet men hans agerande vid 3-5 målet visar exakt varför han aldrig kommer spela center i detta VIK. Hutch behöver få fria tyglar och fara runt fritt för att vara bra. Helmersson var först med se detta.

  Dags att öppna en ny swishkampanj?

  Tänker samma som Micke angående lagets potential. Vi var klart bättre än DIF i första perioden igår fast vi hade 3 bra spelare borta…

 10. Olle skriver:

  Det blev för mycket åka själv, hockey är en lagsport där alla måste kugga i varandra. Flood är kvällens enda back som snabbt lägger fina långa pass men sen ”kladdas” de bort. Nya tag, kompetensen finns!

 11. Tröstlöst! skriver:

  Klass skillnad tyvärr. Djurgården värdiga segrare. Bra VIK i början sedan sämre och sämre. Detta ser definitivt inte bra ut..I princip skickligare spelare för Djurgården.

 12. Jake skriver:

  Vi måste ha en bättre gameplan i vårat försvarsspel. För just nu så funkar de inte. De är för osäkert.

 13. Jake skriver:

  Förstår inte farför alla tjatar om en ny ytter när de vi vi behöver hen ny back?
  Gör man över 2 mål ska de räcka för en vinst o så är det bara. Vi är för dåliga bakåt helt enkelt o så är det bara. Vi släpper in för mycket bakåt. O de är slarv o försvaret som för att att
  Vi släpper in mål bakåt iadag.

 14. HockeyFarsan skriver:

  Har sagt det tidigare, men man tittar puck som ett jävla u12 lag i egen zon. Dessutom när man dubblar efter sarg så är man helt plötsligt tre som är och trycker på en spelare nere i nåt hörn, vilket gör att motståndarna är 4 mot 2 FÖRSVAR!!! för helvete! Under all kritik! Finns det ingen back coach som kan styra upp det här!

 15. Åke skriver:

  Tyvärr skadades Topping och utgick.Hans betydelse (ende i laget som håller hög SHL-klass?) är oerhört viktig.Är väl som halva laget försvann efter att Topping utgick?
  Egentligen fel uppbyggt lag när en spelare betyder skillnaden mellan poäng eller förlust.
  Men enligt mig så kommer VIK få svårt poängmässigt framöver ifall Topping blir borta en längre tid.
  Så viktig är han faktiskt om laget ska hålla topp 6 plats i AS.
  Har jag fel och överskattat Toppings betydelse för framgång och poäbg i VIK?

 16. Kalle skriver:

  Jag såg komarek ikväll på läktaren. Såg inte ut att halta som han gjorde direkt efter matchen han blev skadad. Nästa match 6/1. Så med lite tur kanske han är tillbaka. Även topping dök upp på bänken och var inne och testade några skär. Hoppas det inte är allt för allvarligt där heller.

 17. Gurkan skriver:

  Agera nu !! Tåget står inte kvar på perrongen. Bara naiva jönnsar som tror på order det löser sig det blir bättre. Finns inga flera ursäkter det är för uppenbart att vik inte håller någon högre klass i år. Alla med nyktra ögon ser vad det barkar åt för håll. Förväntar mig att NJ börjar rensa bort skiten och slår näven i bordet och förklara vem det är som är Boss !!!! Börja leverera eller dra det är vad som gäller….

 18. Olle skriver:

  Nej inte lätt att vara vik-supporter nu. Ännu en fredagkväll ”förstörd”. Gillar inte när djurgårdsklacken går segrande.