Västerås tog nästan sista chansen och visade att man vill och kan vara med i tabelltoppen efter stark insats och seger mot Timrå

Det börjar lossna på allvar för alla toppspelare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

8 svar

 1. Bozo skriver:

  Jag tycker detta VIK är bättre än förra årets lag vid samma tid. Bortaspelet som är en bra värdemätare är ljusår bättre och nu blev det också trendbrott i hemmaspelet där VIK visade betydligt bättre bredd och spel över 60 min än Timrå.

 2. Knekten skriver:

  Grattis till segern men spelet var (som vanligt!) inte mycket att hurra för. I många matcher har segern tyvärr handlat delvis om tur. Det är inte speciellt ofta de gör ”riktiga” spelmål med inslag av klapp-klapp-mål. Nä. Man har väldigt svårt att hitta rätt i passningar, puckkontrollen är inget vidare samt att man alltför ofta slarvar bort pucken helt i onödan i anfallszon, just för att man inte hittar varandra med passningarna. Blir alltför mycket spel efter sargerna och puckdumpande ner i sarghörnen istället för att hitta passningar i mitten och sidorna av anfallszonen och gå rakt på mål. Tycker det är så match efter match, ibland vinner de ändå men förlorar tyvärr alltför ofta just för att passningsspelet och puckkontrollen är för dålig. Blir också därför alltför mycket enmans utflykter runt sargerna och bakom målet, ofta till ingen nytta. Dessutom blir det ofta ängsligt och skakigt när motståndarlaget gör mål. Sådant borde man kunna skaka av sig och ta kommandot igen. Som åskådare känner man sig aldrig helt säker till en VIK vinst såvida de inte leder med typ minst 2-3 mål med några minuter kvar. Så ska det inte behöva kännas. Det känns som att de får kriga så in i helsike för varje vinst och orkar de inte det, så förlorar de. Om man hittade varandra bättre med passningarna och hade bättre puckkontroll så skulle man vinna matcher enklare. VIK är som bäst när de spelar i ett snabbt tempo med snabba puckförflyttningar och säkra passningar och de har visat att de kan det i enstaka matcher. Återupprepa det match efter match. Då kan de gå hela vägen. Heja VIK, vet att ni kan bättre.

 3. Kjell jansson skriver:

  Tråkigt med så lite publik då ett topplag som Timrå är på besök, och båda lagen bjuder på en härligt underhållande match !! Vad mer kan man begära ?

 4. Essess skriver:

  ”Dock måste VIK lära sig att spela tills domaren blåser som vid Timrås 3-2-mål, det var inte första gången man var för passiva i väntan på signal.” : spela klart situationen tjatas det ju om på hockeyträningarna redan från 7-årsåldern, dock gjorde ju Jansson det på 1-0 målet.

  • gns skriver:

   Lagom irriterande och se spelarna stirra på målvakten i väntan på signal istället för att rensa bort motståndarna runt kassen. Inte första gången det händer och med baklängesmål som följd som sagt. Skärpning där!

 5. Chrille skriver:

  Mkt glädjande att man litat på det spelarmaterial man har, och inte som förr jagat snabba orimliga genvägar som alltid slutat i katastrof.

 6. Pelle skriver:

  Önska det kom mer folk till hallen för att stötta laget och såg till att föreningen får in mer pengar om det ska bära hela vägen till shl i framtiden

  • Bozo skriver:

   Hoppas det vänder nu de börjar vinna hemma, då det usla hemmaspelet skrämt bort folk. Kommer man inte ens när VIK vinner mot topplag så förtjänar den här stan aldrig spel i högsta divisionen.