Fagervalls lycka med VIK-backarna men Växjös förlust mot Timrå kan bli kostsam

Vi får alla hålla tummarna att Växjö klarar sig utan kval om VIK nu tar sig till kvalserien för att vi ska få ha kvar Tim Heed. FOTO: RUNE ÅHLÉN (FOTOBLOGG)

Lite i skymundan av festen i Leksand föll Växjö mycket tungt hemma mot Timrå i elitseriens bottenstrid. Sundsvallslaget vann med 2-1 och är nu ”bara” fem efter Växjö som innehar tiondeplatsen.

Fyra omgångar återstår av elitserien och alltså 12 poäng kvar att spela om. Räkna med att Robin Persson (som fick sitt genombrott i VIK bredvid Peter Popovic för en antal år sedan) & Co. i Timrå fick förnyad kraft i jakten på Växjö.

Vad skulle hända med Tim Heed om Växjö hamnade i kvalserien? Heed är ju som bekant utlånad från Växjö till VIK.

– Kvalserien har inte ens varit ett snack här nere men skulle Växjö hamna där så lär ju Heed inte få lira i VIK. Inte en chans, säger en person med mycket bra koll på Växjö till Centralen.

Vill till att hålla tummarna för Dennis Rasmussen, Niclas Lundgren & Co. framöver alltså för alla VIK-fans. Rasmussen har för övrigt en mycket bra säsong med 15+11 och 26 poäng på 38 matcher och Lundgren har varit ombytt alla 51 matcher med 0+5 och snittar 15 minuters istid per match.

***

Stefan Warg har all anledning att vara glad över sin säsong och 23-åringen för välförtjänt mycket istid. 

Intressant att se isitiderna i elitserien. Skulle vara roligt att se motsvarande i allsvenskan och VIK. Det lär nog vara Stefan Warg som loggar klart flest minuter i VIK med mycket istid i alla spelformer (box play, power play och 5-mot-5).

Jocke Fagervall verkar ha känsla för att få sina backar att må bra och leverera. Även Per Helmersson klev ju in i laget efter lång frånvaro och var bra direkt, lite överraskande då Helmer tidigare behövt mycket tid för att komma igång under säsongerna. Andreas Lindh spelar just nu sin bästa hockey på flera år och Jonas Emmerdahl har fått sitt stora genombrott.

Även Christoffer Björklund och Tim Heed har putsat till sitt spel på sistone. Fagervall verkar vara en bra mentor för lagets backar och givetvis har ju även Lasse Johansson gjort sin bästa säsong i karriären under Fagervall. Kanske ingen slump?

Hoppas Fagervall kan hjälpa Jens Hellgren att fortsätta att få in samma framgångar med forwardssidan…