Victor Backman om smällen mot Troja och om Fagervall: ”Hoppas snart vara tillbaka och Jocke har bra feeling”

Victor började måla direkt i VIK…Foto: Rune Åhlen (c) FOTOBLOGG

En i raden av uppemot tio skadade spelare är spelskicklige forwarden Victor Backman. Victor åkte på en rejäl smäll mot huvudet av Trojas Viktor Amnér för runt en vecka sedan. Centralen tog kontakt med Victor som varit lyckosam med 13 poäng på 17 matcher och fina +6 i viktiga plus/minus. Öckerösonen har missat två raka matcher efter smällen.

Hur är det efter smällen mot Troja? 

– Det är bra! Känns mycket bättre. Hoppas vara tillbaka snart.

Vad tyckte du om tacklingen? Lite blindside tycker jag. Måste man satsa så hårt när motståndaren inte ser?

– Jag ska ju ha koll på den killen men samtidigt ser jag inte honom, plus att jag inte varit nära pucken. Så de är lite delat, känner Victor om smällen som gav Amnér matchstraff.

– Sedan när han ser att jag inte ser honom behöver han ju inte satsa så hårt. Men de är ju ingen ful tackling i sig. Bara att hans axel sitter rakt i skallen.

– Så jag tyckte väl det var lite onödigt…

Hoppas du är lite försiktig och att du inte ruschar tillbaka! Hjärnskakningar är lömska…

– Jag ska ta det lugnt så jag är hundra. Hoppas kunna studsa tillbaka när jag kommer åter. Det blir som en nystart på säsongen, menar Victor.

Ok, hur testas du framöver? Vad är sagt från läkarna? Vad är rutinerna för detta?

Vet inte, får se vad som händer när jag kommer till Västerås igen. Du får fråga Björn (Carlsson) lagläkaren. Han har full koll.

Victor menar att Jocke Fagervall ”har bra feeling”.

En annan fråga: Hur är Jocke Fagervall som tränare? Han verkar ju få laget att leverera och kämpa varje kväll, till skillnad från de flesta andra VIK-tränare hittills…

– Jag gillar Jocke. Jag tycker han har bra feeling när det gäller att vara hård eller uppmuntrande bland annat. Han känner av läget väldigt bra.

– Jag tror att de flesta i laget tycker lika. Det är detta som gör att vi står bakom Jens (Hellgren) och Jocke och de står bakom oss!

– De flesta har förtroende för spelet och ledarna och spelare litar på varandra. Det speglar även av sig på isen. Vi ger aldrig upp, säger mycket sympatiske Victor avslutningsvis.

 

1 svar

  1. Zdeno skriver:

    Trevlig läsning 🙂