VIK biffar, tack vare sponsor, upp backsidan rejält med nästan 600 SHL-matcher med Västeråssönerna Anton Mylläri & Niclas Lundgren inför Timrå och Björklöven

Anton Mylläri , nr. 59, från en match i januari 2017. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Patrik Zetterberg kunde tack vare storsponsorn Hygienteknik Sverige AB under lördagen landa två riktigt tunga korttidsvärvningar i hemmasönerna och SHL-backarna Anton Mylläri och Niclas Lundgren.

Duon har tillsammans hela 592 matcher i SHL och SM-slutspelet på meritlistorna. Därmed blir fingerskadade topp-4-backen Simon Åkerström ersatt med råge. Detta måste vara en av de större värvningsdagarna i modern tid för VIK då man alltså tar in två SHL-backar som ”bara” är 29 respektive 30 år.

Late-bloomern Mylläri har gjort en fantastisk resa från då han spelade i Ettan för Helsingborg våren 2015 och hamnade i Malmö i SHL hösten 2017. Detta via två säsonger i VIK. Mylläri var riktigt bra år ett i VIK 2015-16 som en storväxt och skridskoskicklig allroundback, men skadebekymmer begränsade backen säsongen då VIK ramlade ur.

Mylläri fick trots det hur mycket istid som helst av Christer Olsson 16-17 och Christer lyfte också att Mylläri då spelade stora delar av säsongen halvskadad. Mylläri har också gjort det bra i SHL och många menar att Malmö lika gärna kunde behållit honom.

Niclas Lundgren är en defensivback som också undertecknad minns som en skridskoskicklig försvarare från tiden i VIK fram till 2012. Irstasonens spel i egen zon har givit honom tio A-landskamper för Tre Kronor. Bara det. Lundgren blir något att bita i för Timrås och Björklövens offensiva stjärnor på måndag och onsdag kommande vecka.

Dock är det korttidskontrakt som sträcker sig till sista november enligt VIK.se. Det finns också en risk att Lundgren lämnar redan på torsdag nästa vecka då det finns en ”out” där då det förhandlas med en toppligaklubb någonstans.

Frågan är hur Paananen och Ivarsson nu kommer fördela istid och roller på backsidan. Att inte använda två SHL-backar mycket vore ju snudd på tjänstefel. Om vi tittar på hur mycket istid backarna fått, plus en massa andra intressanta siffror (frågan är bara hur mycket man kan lita på statistiken…):

VIK:s backar sorterat på istid. Från HockeyAllsvenskan.se.

Jimmie Jansson har varit lagets bäste back inledningsvis och har välförtjänt fått mycket istid. Hans viktiga roll i PP1 kommer knappast att rubbas av Mylläri som i VIK hade svårt att få igenom sina skott.

Dock är det möjligt att Mylläri kommer få ta Åkerströms plats bredvid Tornberg i PP2. Emellertid är det hård konkurrens då offensive begåvningen Gustav Berglund börjat röra på sig, och vi fick glimta in på 20-åringens offensiva potential via assisten senast mot Tingsryd som gav Anthon Eriksson öppet mål.

Sedan är det intressant hur det blir på sikt. Kan VIK få behålla dessa välmeriterade herrar kommer det bli knivskarp konkurrens på backplats resten av säsongen.

5 svar

 1. Musse skriver:

  Stort frågetecken på Mylläri. Platsade inte i Malmö, Linköping eller DIF. Så frågan är om han hinner med i ett snabbt spel i HA. Ska bli intressant att se…..

 2. Redline offside skriver:

  Redan -3 på Nilsson, nu måste han väl ändå fått nog med chanser? Han är en säkerhetsrisk bakåt o är inte delaktig framåt

 3. gns skriver:

  Mylläri kom väl åndå tillbaks fet och knopp från danmark när nj värvade honom tillbaks till v-ås? Mylläri har ett riktigt v-ås hjärta. Det är vad jag tror.

 4. gns skriver:

  Wow! All heder till V-ås, Z och hygienteknik!

 5. Gurkan63 skriver:

  Vetefan var dessa 2 backar står sig idag?
  Meriter är meriter och allting har bäst före datum . Varför har dom inga kontrakt ? Myllerä var bra sist han var i vik och har väll gjort3det helt ok i shl. Bara hoppas att dom tillför någonting.