VIK, med sheriff Jardeskog på säsongsbästa, tog ett nytt litet steg mot starkt och revanschsuget Karlskoga med briljant Z och sent prickskytte av Wikman & Karlsson

Ludvig Jardeskog var en gigant i Umeå i Match 2. Blev ju allt vassare i Västervik som nådde semi ifjol. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

19 svar

 1. Kent Johansson skriver:

  Filmning ? Knappast där hade vi en jävla tur

 2. Rockis skriver:

  Det svänger fort. Från fiasko till succé. Under en och samma vecka. Tänk på att serien är lång och att alla lag får svackor. Mkt starkt av Paananen & Co att prestera så här fint under den press de utsatts för. Att Gulsvart vänder till seger i OT är moraliskt mkt viktigt, särskilt i ett längre perspektiv. Det är så roligt att se Wikmans fina utveckling. Han liksom klättrar sig förbi stabbiga backar längs sargen. Ser ut att njuta när han utmanar med framgång. Bergman gör också massa nytta där och möter snyggt upp på gammalt Foppamanér med offensiva justa axeltacklingar. Liksom Fryckis. Härligt att se. Nu väntar jag bara på att #90 Lavoie ska få upp tempot. Han måste speeda upp farten på grillorna rejält. Annars risk att bli en Rauchenwald? Sedan måste #56 Lunis få en mer ärlig chans, med mer förtroende och högre upp i hierarkin. Han är ju en av lagets stora kreatörer. Han kan i sina bästa stunder ”göra vad han vill”. Roligt också att se Lill-Zätas fina vecka.
  Heja bästa Gulsvart 💛🖤 och tack Micke för dina klockrena analyser 💯👍

  • Pelle skriver:

   Det är något som är fel med Lunsjö. Antingen skada eller möjligen sjukdom. Han har spelat i fjärde ett par matcher. Och igår var han inte med alls. Jag gissar på skada eftersom det verkar lite hemligt.

  • Christoffer Pettersson skriver:

   Pelle,

   Tyvärr så är det nog mer matematik med Lunsjös frånvaro än att han är skadad. Ska han upp i kedjorna ska någon annan ner. Vi har 2 rätt bra fungerande kedjor och i tredje är det From eller Lavoie som får flytta på sig. Laget är felbyggt som jag skrivit tidigare.

   Mycket starkt att vinna borta igår trots att vi inte har en fungerande 4 kedja ens, junisarna håller tyvärr inte och fick bara några minuter också. Samtidigt brukar vi ha många skador och hade en enda forward varit skadad hade vi inte haft det här problemet. Dock är vi supertunna på defensiva yttrar nu när Bergman och Wikman briljerar framåt.

   Lunsjö lär dock blivit lovad en ”topp 6 roll” om han stannade i VIK (hade säkert kontakt med SHL lag efter förra säsongen) och han hade väll typ 9p på 8 matcher innan han fick börja spela i 4 kedjan så att han fattades igår lär berott på missnöje och inget annat. Isåfall förstår jag honom till 100%! Stor Z får välja om Lunsjö eller Lavoie ska flytta till en klubb för någon av dem kommer få gå med den här uppställningen.

   Verkligen beklagligt men ofrånkomligt.

   (Jag väljer Lunsjö alla dagar i veckan men det skrev jag redan efter Almtuna matchen).

   • Pelle skriver:

    Jag håller med om problematiken. Jag har själv skrivit om den. Men just nu är det något fel med Lunsjö. Han missade ju minst en träning också nyligen. Men som du också skriver så räcker det med en skada så finns det plats för alla offensiva forwards.
    Sen i matcher med mycket utvisningar så saknas inte fjärdekedjan så mycket. Wikman, Bergman m fl får ju spela BP också, där JJ är självskriven. Men i längden är ju truppen för tunn.

   • Vik-supporter skriver:

    Spännande lördagsmatch mot BIK med ett bra resultat. På sedvanligt vis en initierad och välskriven matchanalys i bloggen – suveränt.
    Statistik kan vara ett komplement till våra synintryck. Utifrån några analysrader och kommentarer från BIK-matchen.
    De fyra formationerna får olika mängd speltid utifrån uttalade roller. Detta påverkar hur mycket som spelarna kan bidra med till olika statistikvärden. Sammanlagd kedjespeltid för de tre anfallarna är: 1) Bergmankedjan ca 63 min, 2) Wikman-kedjan- 46 min, 3) Karlsson-kedjan 43 min och Johansson-keejan 25 min. säsongen är lång – varför snedfördela tiden redan nu?
    ”Kedjan med Svensson, Skedung och Wikman var fortsatt bra och skapade en del framåt och var bäst i laget gällande Corsi på 61-69 % (andel skottförsök).” Välförtjänt med beröm, med det är denna kedja som spelar -2 i 5-5-spel, enligt corsi sämst PDO-värde (räddningsprocent), bland kedjorna. Övriga kedjor släpper inte in något mål i 5-5.
    ”Kedjan med debuterande Wiberg (gjorde det bra under drygt sex minuters spel), Johansson och Kangas hade det lite jobbigt och hamnade en del i i egen zon med svag Corsi.” och ”Mycket starkt att vinna borta igår trots att vi inte har en fungerande 4 kedja ens, junisarna håller tyvärr inte och fick bara några minuter också.”
    Svag corsi – givetvis blir så, för så fort som kedjan etablerar sig i anfallszon, ska de antingen göra flygande byten eller byta vid nästa tekning. De får inte chansen att börja ett byte i anfallszon och skapa ett anfallsplus till Corsistatistken. OBS – släpper inte till något – de håller väl måttet – de måste få mer speltid.
    Juniorerna håller visst måtten precis som någon annan., ge dem chansen bara. Titta bara på laguppställningarna för SHL-/HA-lagen så finns det ett antal J20/J18-juniorer som får speltid och tränarnas förtroende. Gör som Frölunda med hyllade Edvinsson som får spela med en rutinerad back eller varför inte hyllade 02-orna Eklund, Raymond och Holtz i NHL/AHL – de fick speltid på hemmaplan – juniorer kan!!!
    Skapa ett mentorskap hos de äldre VIK-spelarna gentemot juniorerna, de ligger ju i toppen både i J20 och J18. Utveckla en grupp hungriga yngre spelare, det är ju till 2024 som SHL, ska vara nådd. Varför kan de inte utvecklas på hemmaplan?

 3. Bozo skriver:

  Jag har full respekt för Frycklund, men skulle förstå om han var ganska het i skallen med stor revanshlusta vid tidpunkten för straffen. Det är väl kyla man eftersöker vid straffar?

 4. Steffo skriver:

  Tack Micke för klockren matchanalys som vanligt. VIK visade mental styrka som vände på det här efter att ha legat under hela matchen, lovar gott. Sedan kan man undra vad som händer första tio, tänker att här måste man etablera något typ av defensiv bortaspelsstrategi och stänga ner den första uppenbara tjurrusningen som tillhör BIKs hemmaspel. Gick ju bra ändå👍 Respekt till bortaklacken, fan vad det lät i TVrutan även om det är svårt att höra skillnad på BIK och VIK😂

 5. Musse skriver:

  Inte många bortalag som vinner i Karlskoga. Domarna stod emot hyfsat för en gångs skull.
  Att vinna där är det skönaste som finns, och på det snöpliga sättet förstörde deras lördagskväll😀
  Otroligt starkt gjort med tanke på att en skadad Lunis och en inte ännu ersatt Rauchenwald saknas.
  Med 2-3 spetsförvärv kan det bli en riktigt stark trupp som absolut kan tävla med de bästa lagen.

 6. Fredrik skriver:

  Vette sjutton om BIK egentligen har så mycket lägre län än vi har…? Känns som lite av en myt att BIK skulle ha så låga löner.

  • Bozo skriver:

   Håller med. De har haft betydligt mer kulor in åtminstone tidigare år. Exvis 8 loger. VIK ligger marginellt över just nu och även om företagsförsäljningarna gått hyfsat så är det ju inget man kunde ta för givit. Nu har som jag uppfattar det torrt krut, Lönemässigt 1 topp2-center ska in samt en även 1 topp2-back ska in. Då kommer man ta ett lite skutt. VIK har gamblat med tunn trupp för att öka ett par lönekuvert.

   19/20 exvis tror jag säkerligen att BIK hade bättre budget, när VIK endast hade Tessier med kontrakt som stod ut.

 7. Bozo skriver:

  Off ice har Paananen sin styrka, men fingertoppskänsla i matcherna är närmast usel. Tänker på relationen till time out m.m och som idag att sätta Frycklund på straffen, som uppenbart inte var i balans. Paananen är nog en stor analytiker där video är ett viktigt verktyg, dock går det inget vidare i stridens hätta. Kanske borde han delegera betydligt mer till assisterande under match.

  Men hatten av för laget. Trodde man inte i sin vildaste fantasi för 4 dagar sen.

  • Mathias skriver:

   Kanske Frycklund är den som vinner alla strafftävlingar på träningarna!?

   • Bozo skriver:

    Det tror jag säkert. Inte dålig men uppenbart att han inte var i sitt esse/balans igår. Då måste man som matchcoach gå in med fingertoppskänsla, inte vad som gjorts på träningar.

    • Mathias skriver:

     Så bara för att du gjort bra uppåkningar och inte tagit utvisning tidigare under matchen betyder att du är ett bättre val som straffskytt?

     För att ta rygg på Musse så ställer jag också frågan, på vilket sätt var Frycklund inte i balans?
     ——
     Själv satt jag och funderade över varför Lavoie inte fick ta straffen, bara som ett exempel på att jag har förmågan att kunna tänka objektivt i frågan.

  • Musse skriver:

   Varför var inte Frycklund i balans menar du? Tycker han driver sin lina och även pp. Vid första utv fegar ju Franzén ur och släpper pucken vidare vid sargen när han känner att Frycklund kommer. Vid andra är han ju bara aggressiv och ska vinna puck och vid kontakt ramlar BIKaren rätt enkelt. Det är väl så här de flesta supportrar efterfrågat att vi ska spela mot BIK?
   Straffen är alltid lätt att diskutera i efterhand. Hade han gjort mål så hade det varit ett genidrag av pannan.
   Personligen föredrar jag att rightare tar straffar, iaf i slutet av matcher med mycket snö på isen och skott är att föredra.

 8. Eskil skriver:

  Sen hade ju dock #9 en utv innan de här matchen oxå , var väl borta mot tälje om jag inte minns fel i egen zon men den var verkligen inte en typisk fryckis utv , mer otur 🙂

 9. Eskil skriver:

  Sjukt att man egentligen kan säga att BIK är topp 4 överlägset lag med deras löner kontra oss. Deras sportchef är grym för övrigt varenda säsong , sån skulle man ha för våran budget oxå ❤

  • Peter T skriver:

   Hur vet du vad BIK har för lönebudget, kontra VIK??
   Sitter du på nå inside info där eller??