VIK reste sig spelmässigt på ett imponerande sätt i tredje mot formidabelt Björklöven och Isac Skedung fick sista ordet

Isak Skedungs "comeback" blir spännande följa. FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. Miko skriver:

  Vik verkar ha hittat vinnarmelodin. Ledningarna tappas inte längre och underlägen blir inte till förluster per automatik. Målvakts- och försvarsspelet börjar också infinna sig.Nu kan man verkligen blicka uppåt och ta upp jakten på lagen ovanför då man skaffat sig ett bra försprång till lagen under. Kan man fortsätt ha truppen intakt och inga skador uppstår så kommer det här laget in i det sista att vara med och slåss om topplaceringar. Jättekul. Det var svårt att se något sådant innan denna vinstserie på åtta matcher när lagen ovanför hade skaffat sig ett rejält försprång.

 2. Peter skriver:

  Håller med i nedan kommentarer. Väldigt bra match mellan två bra lag…. löven känns dock rysligt skickliga över alla kedjor, deras passningspel och rörlighet är det bästa jag sett på många år

 3. Kjell jansson skriver:

  Toppmatch mellan två mycket bra lag , härlig stämning på hemmastå !! Varför inte fullsatt i hallen ? Vad mer kan vi begära av en så härlig / spännande kväll på Rocklunda ??

  • Bozo skriver:

   Tyvärr är väl detta denna lilla publiken som går och tittar på VIK. Det fylls på när bortalaget drar med sig supportrar och i år finns inga sådana lag, möjligtvis Modo. Vi hade Leksand och ett bra AIK förra säsongen som fick med sig sin publik. Länge sedan Västerås var en idrottsstad där publiken slöt upp. Min teori är att vi haft en väldigt stor välståndsökning i Västerås senaste decennierna vilket gjort potentiell publik bekväma. Man vill kunna parkera utanför dörren och ha det gott, fett och skönt inne i arenan om det ens ska övervägas.

   • Klas skriver:

    Någonstans så är hockey underhållning som vanligt folk betalar för och om underhållningen är för dålig så gör folk annat.

    Kola på bandyn, den håller på att dö helt som liveidrott. Bara för att man föds i en stad som har ett hockey finns inget som säger att man måste gå på deras matcher. Det finns med andra ord saker att arbeta med runt arrangemangen.

    Folk går av fri vilja och väljer de att stanna hemma får man göra en bättre produkt helt enkelt.

 4. Bozo skriver:

  Tyckte VIK på ett bra sätt höll sig till sin gameplan. Lugnt i egen zon och håll motståndarna vid sargen. Löven oerhört duktiga på småytor och försvara puck. VIK betydligt bättre skridskoåkare över ytor vilket skapade mer klara lägen där Löven spelare inte hann med att försvara. Tyckte Cannata tvingades till fler kvalificerade räddningar än Myhrenberg. Lugnare i VIKs defensiv och VIK stod rätt när Löven vände spelet. Lite Barcelona över Löven, ser bra ut och mycket puckinnehav men inte särskilt effektivt. Dock är de det bästa laget i HA på många år.
  Om VIK ska kunna hota uppåt i någon matchserie behövs en klasscenter till.

 5. Höftskott skriver:

  Jag tycker att första perioden var helt okej spelmässigt, i övrigt håller jag med dig.