VIK till kvartsfinal efter att en massa energi och råstyrka a´la Marcus Bergman nötte ner Almtuna – men mot Karlskoga (tack Timrå!) måste även finessen upp

Marcus Bergman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

9 svar

 1. Miko skriver:

  Jättekul att säsongen fortsätter. Starkt att komma tillbaka efter underlägen i båda matcherna och återigen vinna mot Almtuna borta, i säsongens hittills viktigaste match. Mot Karlskoga finns det absolut chans att gå vidare. Höjer sig laget några nivåer till, får bättre utdelning på power play och kan täppa till bakåt med bra back- och målvaktsspel så kan det gå vägen. Det gäller att vinna åtminstone en av de två första matcherna borta, annars blir det tufft. Vik slår definitivt ur underläge och med den rivaliteten som finns mellan lagen samt att det i grundserien varit jämna matcher, förutom Viks 5-0 seger borta, så är detta en helt öppen historia.

 2. Steffo skriver:

  Härligt mål av Jansson, ren och skär vilja och urkraft, så typiskt honom, Han viftar vilt flera sekunder som värsta helsidesannonsen i lokalblaskan och ändå sitter den trots att hela Uppsala vet att han ska skjuta 🙂 Målvaktsfrågan väcker redan känslor och kommer bli ett hett diskussionsämne, tycker Kruse ska få chansen mot BIK.

 3. PatrikH skriver:

  Hoppas VIK-laget fortsätter att ge 100% resten av säsongen, då kan det bli spännande!

 4. Måndag skriver:

  Grattis gulsvart! En grupp som har hittat det bästa i varandra. Precis som Jimmie #10 lyfte efter matchen. Härligt att se att alla äntligen jobbar 💯 och det är bra konkurrens om en starttröja. Därför blir vi tunga att möta. I alla 3 zoner. En ettrig forecheck och ett fint jagande av puck gav en välförtjänt seger. Freddan såg intressant ut i pp, där är han rapp ute till höger och höjer tempot. Smarta dolda passningar mm. Jag har tjatat om Edvinsson i pp hela våren och visst ska han få chansen nu mot BIK, som pointman på blå. Han glänste åter ikväll, denna för mig Lill-Lidas. Bergman har toppat formen på ett imponerande sätt. Stark som en björn. Fortsätt nu att gå in på mål och våga lägg in puckarna där. Skymningar, studsar och lite flyt är ofta skillnaden. Jag vill dock se ännu fler vunna kamper framför motståndarkassen, där finns mer att hämta gällande andrapuckarna. Det avgör ofta täta slutspelsbataljer. Vi trivs i Nobel. En match för en supertaggad Anthon? Han har många plus med sig mot BIK. Myren och det täta försvaret ska ha mkt beröm för 2 fina åttondelar. Jaga sönder BIK nu som sagt av bara farten. Undvik onödiga utvisningar, då de har spets i pp. Forza Gulsvart! Nu är det ju roligt 🤝💪👍

 5. Jan Malmberg skriver:

  Bra att VIK slapp Timrå. Karlskoga är definitivt större chans att gå vidare till semifinal
  Blir spännande och se AIK mot Timrå på månd.dom gjorde 10 mål på Tingsryd. VIK spelar 2 bortamatcher först sedan 2 hemma om det blir 4 matcher med början tisd.

 6. Mathias skriver:

  Slutspelskungen Fredda Johansson (2+2) har varit inblandad alla förutom ett mål i slutspelet hittills. Otroligt häftigt att se, snacka om att leda sitt lag.

 7. Bozo skriver:

  Man släppte inte in ett endaste mål i BP mot Almtuna över två matcher. En bragd. Det var faktiskt inte ens nära.

  • Musse skriver:

   Håller med, sjukt starkt BP-spel! Här har Lasse hittat rätt spelare som vågar ligga i skottlinjen och backar som städar av framför målet. Blev överraskad av Timrås val…. Det måste bero på att de har stor respekt för vår defensiv då AIK har en mycket vassare offensiv än oss.
   Tänker vänta med enskild spelarkritik tills efter sista matchen, men visst är det märkligt att Freddas line är den som biter sig fast bäst anfallszonen???

   • Bozo skriver:

    Har Lasse hand om både pp och bp?

    Nu är det slutspelshockey, brukar vara annan hockey då. Många poängvinnare i serielunken brukar falla bort. Anledningar kan också vara att finlirare precis tecknat kontrakt med SHL-klubb eller får ångest av att de måste prestera just nu för att bli erbjuden SHL-kontrakt.