VIK vände 0-3 till 8-3 mot AIK i en ny styrkedemonstration då Erik Flood dominerade med bland annat fem assist, Niilo kom in och spikade igen & det kan bli ännu bättre med insamling för Mingoia

Erik Flood slog säkert något rekord efter sina fem så välförtjänta assist mot AIK. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.se

25 svar

 1. Peter T skriver:

  Den vänster pedagogik vissa verkar förespråka här inne funkar inte. Bara att se vad som hänt i Sverige de senaste 15-20 åren. Ingen kravställning, inga konsekvenser för dåligt uppträdande osv.
  Nä, det Komarek med flera visade upp i fredags ger en hopp om framtiden. Med tidigare styre, hade vi aldrig vänt ett sånt läge som vi hade hamnat i, nog sagt om det det, tänker inte utveckla.
  För första gången, sen vi gick upp till HA igen, känner jag mig stolt över Västerås IK.

 2. Olle skriver:

  Märklig match men kul när nu VIK vände och vann. Man måste ändå hitta ett sätt att starta matcherna bättre. Att det skulle finnss kvar någon mjölksyra från matchen mot Djurgården tror jag inte, så pass tränade är nog killarna 🙂. AIK och deras klack föll ihop när VIK gjorde 1-3! Tuff serie där alla kan slå alla som det verkar.

 3. Musse skriver:

  Oj oj vilken skillnad på kvalitet i det här laget mot tidigare säsonger. Precis alla var bra efter första 10 min. Och när försvarsspelet är vaket har vi två toppmålvakter 😀 Hatten av för grabbarnas moral 👍

 4. Kalle skriver:

  Klanka inte ner på komarek. Det är sådana karaktärsdrag som gör att vi vänder matchen. Inget daltande.

  För övrigt, ännu en gång bevis på god moral. Sådana vändningar har vi inte varit bortskämda med tidigare år. Pannan hade inte tagit TO vid 0-2.

  Fortfarande ej klok på varför Jansson spelar PP. Bättre med krupic eller lindelöf.

 5. Eusubio skriver:

  Han har ingen kännsla för det..Pedagogik saknas..Skriker på unga spelare,slår klubbor osv

  • Mr H skriver:

   Vem har ingen känsla?

   • Eusebio skriver:

    Komarek

    • C skriver:

     Hehe vi får förmoda att du skojar. Komareks agerande är en av de avgörande delarna till att vi vänt 2st 3 målsunderlägen redan på säsongen. Att skälla ut lagkamraterna och slå sönder sin egna klubba är exakt det som behövdes för att tända laget.

     Jansson må ha Ct på bröstet med Komarek är lagets egentliga kapten. Bäst i laget på isen och verkar vara ett föredöme på sidan om.

  • Tango skriver:

   Skämtar du??
   Det är ju ändå elitverksamhet dom håller på med , klarar man inte av en utskällning för att dom spelade som dom gjorde första 10 , då kan man göra något annat
   Komarek är ju exakt vad det här laget behöver
   Ställer krav , och ger alltid allt ,i alla situationer
   Vi ska vara så jäkla glada att vi fått hit honom

 6. Eusebio skriver:

  Problematisk första period..Lorek spelade bra

  • Johan skriver:

   Komarek ska vara kapten. Punkt!

   • Eusubio skriver:

    Han har ingen kännsla för det..Pedagogik saknas..Skriker på unga spelare,slår klubbor osv

    • Peter skriver:

     Han är väl ingen lärare. Han är en ishockeyspelare med oerhört hög kravbild, vilket jag tycker han ska visa andra spelare. Det är hockey, det är prestation och det är tävling. Inget jäkla, det viktiga är inte att vinna utan att delta.

     • Eusebio skriver:

      Lorek är en bra ledare

      • Bozo skriver:

       Så klart han är, annars skulle han inte vara kapten. Men han är ingen vinnare och ingen som kan förmedla vinnarmentalitet. Det har saknats en som Komarek sen Patrik Juhlin slutade.

 7. PatrikH skriver:

  En mäktig upphämtning, återigen efter en usel start, som visar att VIK har en helt annan moral och kvalitet i laget än de senaste åren. Jag vill precis som Micke lyfta fram Alexander Lindelöf som var magisk i denna match. Låg helt rätt, bröt motståndarpass, låste pucken när det krävdes och spelade suveränt på offensiv blå. Kul att insamlingen gett så snabbt gensvar, hoppas det går i lås.