Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

VIK:s spetsiga lagmaskin tog säsongens tyngsta skalp borta mot AIK efter hattrick av Lukas Zetterberg

 

Lukas Zetterberg gjorde hattrick, Kalle Östman hade tre assist och Samuel Ersson var briljant i kassen då lagmaskinen VIK Hockey lyckades besegra topplaget AIK borta med 1-4.

AIK fick en bra start då VIK drog på sig ett lagstraff för felaktigt byte nästan direkt. Dock åkte även AIK på en tvåa sedan Max Lindholm blev för närgången med Morgan Hassel.

Kalle Östman har ”flyt” just nu. Hade ett dåligt byte och missade tre passningar, men den fjärde missade även en AIKare och Lukas Zetterberg blev fri och satte 0-1 så där säkert och lugnt som bara äkta målskyttar kan.

Östman hittade sedan Zäta igen med en helt magisk passning från position bakom mål och Zäta visade åter sitt fantastiska skott och 0-2 efter 11.48.

Sedan slarvade/chansade Mattias Beck igen med en farlig blindpass mitt in i banan och 1-2 AIK, efter en mycket fin dragning av Max Lindholm.

AIK var tunga i första och Ersson var väldigt bra i första perioden. Men VIK gjorde mycket bra också, synd bara att man bjöd lite på målet och var lite odisciplinerade som gav AIK några PP. Jimmie Jansson kanske måste lugna sig lite med stickan…

Tidigt i andra dukade Östman upp för Zäta igen i en 2-mot-1:a. Hattrick efter ett kliniskt avslut i krysset och 1-3 efter 24 minuters spel.

VIK började nu komma in i matchen på allvar efter att AIK haft mycket av spelet första 30 minuterna. 1-4 kom efter ett nytt direktskott av Hetta i slottet, efter en mycket fin pass av Jonas Liwing.

Acke Ringström friställde Bergman med ny grym backhandsflipp, Wikman serverade Benker helt ren och Skedung gav Wikman ett friläge. Så VIK spelade riktigt bra sista halvan av matchen och stängde ner AIK oväntat bra.

AIK hade en bra period mitten på tredje, annars lyckades VIK via ett fenomenalt försvarsspel stänga ner topplaget och AIK fick därmed sin blott andra hemmaförlust idag. AIK saknade dock sin målkung Anton Holm.

SAMMANFATTNING 

Många från AIK-håll kommer säkert säga att AIK var så usla, dålig dag – bla, bla. bla. Men bloggens uppfattning är att AIK inledde matchen väldigt starkt och Ersson och VIK-defensiven testades mycket hårt. AIK imponerande inledningsvis med sin tyngd i spelet.

Men detta blev en taktiskt triumf för Paananen. Laget låg rätt i banan. Styrde och backade av när det behövdes. Men när man gick framåt, då gick man framåt med 100 % tryck i skridskoåkningen och med flera spelare samtidigt. Bitvis åkte/spelvände VIK sönder AIK denna eftermiddag.

Det är just precis denna beslutsamhet och tydlighet som tidigare årgångar av VIK saknat så många gånger för på Hovet, som avhandlades i införrapporten. Men den finns där nu. Gillar Paananens ”allt eller inget mentalitet” i hur laget ska trycka på eller backa av.

Detta var främst en lagseger. Sättet man stängde ner AIK i sista visar att detta lag har grunden för att göra något riktigt bra denna säsong. För AIK är så bra att ger man dem fingret tar de hela armen, men man bjöd inte på något i sista perioden.

På spelarnivå måste vi bara nämna Lukas Zetterberg. Det är nog bara Jeremy Williams och några få till som kan matcha Zätas skytte i modern VIK-historia. Att sätta tre sådana här projektiler i samma match på Hovet är svårslaget.

Zäta är nu delad trea i HA:s skytteliga med elva mål på 19 matcher, vilken är en takt som skulle ge 30 mål efter 52 omgångar, Williams gjorde som mest 26 mål en säsong…

Kalle Östman har officiellt nu 15 assist på 19 matcher, men det kommer blir 16 då Modo-matchen korrigeras. Därmed är Östman just nu assistkung i hela HA.

Tredjelänk Marcus Bergman fortsätter och producera i ”BÖZ-kedjan”, eller vad ska vi kalla den? Ologiskt namn kanske, men samtidigt var det också ologiskt att en kille (Östman) som gjorde en (1) assist på 25 matcher i Västervik ifjol skulle bli HA:s assistkung också…

Östman har alltså på de senaste 13 matcherna nu gjort 3+15 för 18 poäng! Det är rena rama Niklas Olausson-klassen under den långa sviten.

Annars var det i princip hela laget som gjorde oerhört starka insatser. Wikman åkte upp stora sår i AIK med sina otroliga fart. Jesper Johansson slet som en galärslav. Jesper Appel gjorde en ny smart match där han ofta löste saker elegant.

Jonas Liwing är lugnet själv på blå och slår inte bort många puckar och en riktigt vass assist till Hetta idag. Hoppas Liwing kan blir ännu lite mer involverad i anfallsspelet, då han har så bra spelsinne.

Isak Skedung var tillbaka i sin storform med bland annat en bländade pass som friställde Wikman i box play. Ringström slog nya bra öppnande pass som gav frilägen.

Fredrik Hetta fortsätter växa och har nu gjort fyra klassmål, efter kalasmålet idag, på de senaste nio matcherna (4+2), trots begränsad istid. Många spelare växer verkligen under Paananen.

Johan Skinnars gjorde en enorm insats i defensiven och bröt många anfall för AIK då han läste vad som skulle hända. Benker jobbar hårt och försöker göra saker, och är nog lite jobbig för motståndare, men det vägrar lossna ordentligt.

Beck fick åter spela och var väldigt anonym, förutom vid felpassningen som gav AIK målet. Där skulle man vilja se Anthon Eriksson istället, Beck har oerhört svårt i närkampsspelet.

VIK:s prestation blir ju inte sämre av att man levererar sådan här hockey trots att två tänkta topp-6-forwards inte riktigt funkar som tänkt.

Det viktigaste med denna seger var nog att VIK sprängde ytterligare en gräns. Självförtroendena växer och Paananen får nog lite lättare att fortsätta förbättra alla. Var ska det sluta om utvecklingen fortsätter?

PUCKLIGAN 

5. Lukas Zetterberg – Tre riktigt välplacerade projektiler, plus några fina passningar. Tycker att Zäta ganska nyligen steppat upp skridskoåkningen en nivå vilket ger mer tid för att avlossa den fruktade bössan.

4. Kalle Östman – Tre fina assister och sliter som en galärslav, har vi någonsin sett en så vass playmaker som samtidigt har så många andra strängar på sin lyra?

3. Samuel Ersson – Första 30 minuterna var AIK riktigt bra och pepprade Ersson. Men supertalangen var cool och stod upp.

2. Fredrik Hetta – Klassmål och slet hårt i övrigt och dödade tid då det behövdes.

1. Jonas Liwing – Läcker assist och lugnet själv. Smart och välplacerad och en av nycklarna att PP är så bra.

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1542577536
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1064273447868686342";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1064273447868686342";s:5:"pDate";s:19:"2018-11-18 21:45:38";}}";

5 Kommentarer

 1. Miko

  Bara att instämma i alla de beröm som nu laget så välförtjänt får. En riktigt meriterande seger mot ett topplag som nu får inkassera sin första förlust under ordinarie tid på hemmaplan och sammanlagt den andra under säsongen. Vad snabbt det vänder. Innan uppehållet snackades det om att värva, farhågor om ett ovisst kval och huruvida laget nu var på väg neråt. Tre omgångar senare är man kanske allsvenskans hetaste lag. Riktigt kul. Tror att grabbarna är ödmjuka och kommer fortsätta jobba hårt. Riktigt imponerande jobb av Zäta och Paananen att med små medel få till ett så slagkraftig lag. Naturligtvis kommer det dippar men jag tror det här laget kommer hitta sätt att ta sig ur dessa så att de inte blir långvariga.

 2. robert jonsson

  Helt suveräna insatser av VIK i de senaste matcherna. Gäller dock att hålla fötterna kvar på marken o inte flyga i väg.
  Det har endast spelats 19 matcher av 52.
  Målvakterna både Ersson o Dahlbom har spelat på topp i matcherna och målskyttet samt pp har varit högeffektivt. Dippar kommer och med tre poäng för vinst kan tabelläget förändras snabbt. Skador o sjukdom kan också ställa till problem o det kommer att inträffa i en så lång serie.
  Truppen är inte heller särskilt manstark. Vi får ta en match i taget.
  Hitills får dock laget med beröm godkänt.

 3. Marko

  O Festen fortsätter… Ja, jag är imponerad av detta VIK trots att det är långt kvar tills säsongen summeras. Grymt gjort o städa undan gnaget på bortaplan också. Inte någon vardagsmat de senaste åren för våra gulsvarta att komma därifrån med alla pinnar. Forza gulsvart

 4. Johan

  Får väl försvara Beck lite då. Tycker han tog jobbet hela matchen. Sitter på en helt annan spelförståelse än alternativen, i synnerhet små smarta instick och förlängningar i mittzon. Sen blir man ju alltid utpekad när man ligger bakom baklängesmålet.

 5. Fredrik

  Tycker faktiskt benker har en hel del oflyt… Skapar trots allt lägen och är nog väldigt jobbig för motståndarna. Beck däremot vet jag inte hur Paananen tänker med, måste vara frustrerande för nån annan att sitta när han får chans på chans utan att ta den.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Dags att börja lägga grunden till ett tabelltips & scout om Renars Krastenbergs som är ny i Södertälje plus insatt… https://t.co/iuwsFstcMQ

SvaraRetweetFavorit
Peter E - AvatarpetereliasonPeter E

@VIKFanCentral Stort grattis! Tacksamt att i förskingringen få dina alster.

SvaraRetweetFavorit
#12 🤍💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlin#12 🤍💛🖤🏒

@VIKFanCentral Grattis Mikael! 🍾🥂🎂🤍💛🖤🏒

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto