Viktor Mårtenssons fantastiska resa fortsätter i Leksand

Har Viktor Mårtensson skjutit sitt sista skott i VIK? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fick ett uppmanande mail:

”Ni kanske skulle skriva en liten hyllnings artikel om BigVic ?? helt tyst på sidan om honom nu när han går vidare i karriären,,ett par rader som tack för uträttat värv och för att han är den han är vore på sin plats !” -Mika

Och visst har brevskrivaren rätt! Här kommer lite #98/#25.

***

Det gäller att göra det bästa av det man har. Fråga Viktor Mårtensson. ”Big Vic” kom som en helt okänd tuffing från Borlänge.

VIK hade första året med NJ och Waltin sommaren 2010 ”den stora (kostsamma) tryoutcampen” där man bland annat spolade då blivande Karlskogastjärnan Marcus Nilsson och nuvarande ”nästanstjärnan” Henrik Hetta i Malmö.

Dock imponerade Viktor till den milda grad att det blev ett kontrakt direkt. Visst minns vi såklart fighterna mot Grand-Pierre, Curry och Sjödin-Gibbs men även några fina offensiva saker Viktor gjorde.

Hemma mot Oskarshamn under NHL-strejken sköt Viktor ett makalöst handledsskott rakt upp i krysset från distans utan att målisen knappt reagerade. Man trodde först det var Mikael Backlund som sköt…

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sedan har Viktor ett bra spelsinne, som få utanför Västerås verkar ha fattat, förutom Salo kanske då. Minns i år när Viktor hade ögon i nacken och hittade en anstormande ”Messy” mitt i banan på bladet och det blev mål.

Det är såklart dessa intressanta egenskaper som givit SHL-chansen. Men om vi ska vara ärliga måste Viktor fortsätta utveckla sin skridskoåkning. Han har tvingats trimma ner sig för öka farten på bekostnad av tyngd. Leksand bör nog anlita en skridskocoach för att få ut maximalt av alla Viktors goda egenskaper.

Vi önskar Viktor all lycka till (förutom i matcherna mot VIK).