Silly: Här har vi en intressant lirare som ryktas till Sverige

Det har varit lite mager silly så långt för VIK med få rykten. Ingen oro dock, då man faktiskt har en bra grund att stå på med ett gäng mycket intressanta unga lirare plus ett gäng veteraner, förhoppningsvis revanschsugna, med mycket hög högstanivå.

Dessutom, om vi förhoppningsvis kan räkna in Söderkvist som back, finns det redan fem försvarare redan under kontrakt.

Lägg till Linus Svedlund, Kevin Weiskog och Oscar Pettersson som också har kontrakt så finns det redan nio forwards under kontrakt (ej Söderkvist inräknad). Målvaktssidan är också klar.

Kan dessa 16 spelare (ja, faktiskt) under kontrakt göra NJ mer trygg att värva några få riktiga spetsar istället för en satsning lite mer på ”kvantitet”? Som sagt. Tror inte man ska underskatta ungdomlig energi som Fagervall kanske gjorde.

***

Centralen kan i alla fall bjuda på ett rykte så här på måndagskvällen. Jamie Arniel ryktas till Sverige av en god källa som dock absolut inte påstår att något är klart. Arniel gjorde en riktigt bra säsong i Dornbirn ifjol och ska vara ansvarsfull även defensivt.

Troligen en lirare för en tredjekedja i SHL eller en absolut topplina i Allsvenskan för den som har råd.

***

Intressant också att en kommentar på Johan Thalbergs Hockeyblogg på VLT.se menade att skattesystemet gynnar transatlanter första året i Sverige – men andra året blir dyrare. Detta bekräftades också av Sylvegård på MrMadhawk.se under måndagskvällen.

Då kan vi nog inte räkna med att NJ behåller samtliga av McArdle, Caputi och Romano. Frågan är hur man ska ranka dessa? Alla tre har ju sina godsaker och svagheter.

Inte ett lätt val. McArdle har ju en fördel av sin fysik, fart och hårda skott i täta matcher men är ingen naturlig offensiv begåvning som Romano/Caputi.

Och hur är det med Caputis höft? Kanske är det tur att det inte är ljumsken… Min röst går dock till McArdle.

***

Låt oss titta på laget. Måste säga att magkänslan är att Hampus Larsson, Mathias Linnarud, Christopher Mastomäki och självklart Bromé tar plats. Hur ser det ut då? Nu är det såklart osannolikt att alla unga blommar ut. Men så här skulle laget kunna se ut idag:

Forwards

Williams – McGrath – MrX1

MrX2 – Fornataro – Mastomäki

Bromé – Mr X3 – Oscar Petterson

Svedlund – Frycklund – Weiskog

Backar

Mr X4 – Mr X5

Emmerdahl – Linnarud

Mitell – Larsson/Söderkvist

***

Sex tomma platser alltså i utopin att alla unga blommar. Men låt oss säga att tre från förra året stannar och NJ landar i storleksordningen fem i bästa fall riktigt fina värvningar. Det låter väl vettigt?

5 svar

 1. Johannes skriver:

  Tåbbä, det där känns som såna spelare Tingsryd kunde värva när de låg i allsvenskan. ECHL är en skitliga.

  Är nöjd med de nordamerikaner vi har, fyll på med spelare med rutin från Svensk hockey istället.

 2. Gurk-Hawkmoon skriver:

  Hmm… Caputi, McArdle, Mårtensson, Frycklund, Jonsson och även Berqvist är ju saftiga bitar över 90 kilo där flertalet av dem bidrar med sin fysik. Lägg till Weiskog på detta och jag känner inte att storleken på forwards var något problem förra säsongen iaf…

  Men, men… Möjligen någon råstor back vora fint att ha. Typ Stefan Warg… Och så vore det ju fint om man kunde behålla McArdle och Caputi för att bibehålla lite storlek på forwardsidan förstås… 🙂

 3. Andreas skriver:

  Ang Arniel.. jag anser att VIK ska försöka satsa på att få in lite storlek i laget. Tyckte det fattades i KS.Spelare som Dennis Everberg körde ju över oss totalt.

 4. Johannes skriver:

  Baserat från förra säsongen och kvalserien vill man hellre behålla Romano, McArdle och Caputi än McGrath och Fornataro. Dock så har McGrath och Fornataro en jäkla kapacitet. Egentligen vill man inte att någon av transatlanterna försvinner, dock blir det lite väl många nordamerikaner om man ska fylla på med ännu flera inklusive McArdle, Romano och Caputi. Alla 3 har sina starka sidor, men jag rankar McArdle högst av dessa 3. Själv hade jag nog behållt allihopa och fyllt på med typ Henrik Björklund, Jesper Jensen, Ludvig Rensfeldt, Johan Alcén eller liknande. Plus några stabila tvåvägsbackar som kan göra vettiga uppspel. Skulle inte ha något emot om Johan Jonsson fick fortsätta, och det skulle även vara jäkligt viktigt om Messy och Marklund förlängde.