Vindsnabba forwards på marknaden & frågan om VIK ska vara säljare eller köpare 15 februari blir allt hetare

En fråga som blir allt hetare är om VIK ska vara säljare eller köpare då transferdeadline närmar sig den 15:e februari. Eller ska man bara ska försöka spela av säsongen (mer eller mindre) med befintlig samling hockeyresenärer?

Om man ska försöka leta ljus så är det att VIK fortfarande har god kontakt med topp-8. Man är långt från avsågade, men samtidigt är dagens trupp ganska långt ifrån anständigt spel och det finns knappt konturer till en förstakedja.

Om ledningen fortfarande vill försöka hoppas och tro att VIK kan göra något av denna säsong bör man verkligen göra allt för att skaka om i laget. Visst kan man snacka om det mentala men faktum är ju också att man är långt ifrån att ha en riktigt skicklig och snabb förstakedja. Forwards är helt enkelt för långsamma och oskickliga på små ytor och det måste till en injektion här.

Appelgren har ju sagt att han tror på backarna som sådana, men jag har inte hört han ge forwardssidan samma “vote of confidence”.

Två vindsnabba forwards på marknaden är för övrigt Luke Walker och Stefano Giliati. Kanske skulle någon värvning plus att få tillbaka (en förhoppningsvis motiverad) Fransson ge stabilare målvaktsspel och att man kan börja skönja konturerna av en förstakedja, som skulle kunna ta tag i sakerna och leda?

Men det kräver ju att någon vill satsa pengar för att rädda säsongen och kanske delvis vissas anseende. Det vore väl värt lite?

Nu senast mot AIK och Almtuna har VIK varit bedrövliga, men samtidigt små marginaler många matcher tidigare, där man med lite vassare offensiva spetsar och målvaktsspel kunnat ta många poäng.

***

Om Koval var seriös med att satsa på en VM-plats vore det väl inte omöjligt att han vill få en nystart i ny klubb?

***

Men, som alternativ 2, om man känner att man är på säker mark med bra avstånd från Asplöven, men utanför playoff, närmare den 15 februari kanske man bör låta de dyraste spelarna få chansen på nya orter för att spara pengar och satsa på en “rebuild” och verkligen ge plats för unga spelare.

Svåra avväganden för VIK-ledningen. Status quo i truppen är ju också ett – troligen på flera plan kostsamt – alternativ som sannolikt leder absolut ingenstans.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Marko

    Jag tror inte på status quo varianten, då tappar man ännu mer stöd och sponsorer är jag rädd för. Giliati ser ut som en spelare som kan göra skillnad,Cutta har väl lite koll på honom eftersom de var i Saipa samtidigt en tid. Har kikat runt på olika lag i en del ligor och visst borde det finnas spelare att plocka från lag som inte har något att spela för.
    Det finns ex en del transatlanter både i den danska samt den norska ligan som gör mycket poäng och har en del spetsegenskaper som VIK saknar men samtidigt så är jag lite osäker på klassen i ligorna. Dock så är de spelarna säkerligen mindre dyra i drift än spelare från alpligorna.Samtidigt så behöver VIK in spets till en första lina och då ska det vara klass på de som kommer in.

  2. Mike

    Man måste ju ha en målvakt värd namnet. Sen tycker jag inte det var så illa igår och med en normal mv hade vi kanske vunnit. Låna hit någon typ Söderström från dif som är i hästen o inte spelar så mycket eller ta hit Fransson. Han kan ju iaf vara bra till skillnad från de andra 2 som fått hundra chanser

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Nybro får en guldklimp i Frylén! Spännande att följa! https://t.co/BfRD11Tf1U

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Tänkte mest om den som var duktig på att kanske zooma in och ta det i slow s… https://t.co/oxCb9R9pMT

SvaraRetweetFavorit
Philip Sunell - AvatarphilipsunellPhilip Sunell

@Crill1913 @VIKFanCentral @antonj85 Ja men du ser ju alla kameravinklar som finns på cmore finns ju inget annat du kan trolla fram?

SvaraRetweetFavorit
Crill - AvatarCrill1913Crill

@philipsunell @VIKFanCentral @antonj85 Syns otydligt om de är hand eller klubbskaft. Eller ser du handpass solklart… https://t.co/liAMUvQlll

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto