Brett Kemp lämnar på grund av ”personliga orsaker”, intressant vem som ersätter & scout om Filips Buncis som är ny i Västervik

Brett Kemp åker vidare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

FOTO: Brett Kemp åker vidare. FOTO: RUNE ÅHLÉN

Under onsdagen blev det klart att Brett Kemp lämnar på grund av ”personliga skäl”. På förekommen anledning kan vi ju fundera på vikten av att även ”scouta” partners, flickvänner m.m. till spelare. Och såklart är välmåendet viktigast.

Bloggen har hursomhelst nu många gånger hört hur partners m.m. till spelare är väldigt viktiga att väga in i ekvationen då spelare ska värvas. Vissa spelare ska till och med nästan vara ”no-go” för nogräknade på grund av sådant.

Men det är väldigt synd då Kemp visade upp en spännande offensiv kryddat med bra fart. Säkert var inte heller kanadensaren speciellt dyr, så troligen kostar detta VIK på flera plan.

Man kan lätt förstå frustrationen hos Niklas Johansson och Max Strömberg Melin när de lägger massor av tid på att hitta fynd, som Kemp kanske var, för att sedan se allt rinna ut i sanden på grund av sociala saker som är svåra att förutse.

Kanske kan VIK bli ännu bättre på att ”scouta helheten”, om det nu går att dra några lärdomar av detta…

***

Nu saknas det ännu mer en offensivt stark högerskytt. Men rent meritmässigt är Kemp långt ifrån oersättlig.

Skulle inte förvåna om VIK siktar på någon beprövad och välmeriterad högerskytt att sätta bredvid Komarek och Gersich för att skapa en riktigt komplett ledande förstakedja i SHL-satsningens tredje år.

Även före Kemps sorti fanns det behovet då är ytterst svårbedömt om Kemp och övriga yttrar (Gersich ser dock alltmer ut som en fin skytt) har effektiviteten att leda lag mot SHL. Så på sikt kanske det kommer in två högerfattade yttrar med offensiv potential.

Och det är nog inte den svåraste säljoperation att försöka få någon att nappa på att spela bredvid Komarek och Gersich, om nu pengarna är rätt och om nu sådana sportsliga möjligheter betyder något.

***

Västervik har drabbats lite lika då Quinton Howden redan har lämnat och snabbt ersatts av lettländaren Filips Buncis.

– Buncis är en stor och tung kille som du kan placera framför målet i powerplay och han har spelat regelbundet i boxplay, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Han har knappt några händer dock.

– Om han bara lutar sig mot folk kan de få problem då han är riktigt storväxt…. Ibland bär Buncis pucken en bit, men han har varken händer eller blick för att skapa stora offensiva saker. Fin storlek och bra arbetsmoral, men inte mycket annat. Hans fötter är okej, men naturligtvis inte kvick med tanke på storleken…

14 svar

 1. Eusebio skriver:

  Komareks kompis kommer snart

 2. Peter T skriver:

  Olausson bröt kontraktet med LHC pga att han ville vara närmare barnen.
  Jag tror inte västerås ligger tillräcklig nära Luleå för kunna vara aktuellt.
  Däremot är jag livrädd att Umeå är tillräckligt nära.

 3. Sudden skriver:

  Olausson?

  • Pelle skriver:

   Fick för mig att han redan var upptagen, men inte enligt EP.
   Men han är ju en center, även om han förstås är väldigt bra på den här nivån. Risk för att han är för dyr också.

  • Peter T skriver:

   Precis vad jag tänkte, men Västerås ligger nog för långt från Lule

   • Pelle skriver:

    Han är från Tingsryd från början.
    I Luleå går solen aldrig upp på vintern.

 4. Dav skriver:

  Grimaldi hade alla lag i Shl vela haft in. Men han har tacka nej till Europa, finns inte på kartan för vik heller pengamässigt;)

 5. DD skriver:

  Tycker det är tråkigt att Kemp lämnar. Kollade lite på EP och hittade följande spelare som verkar vara lediga och som går i första linan med Komarek och Gersich.
  Anthony Greco
  Sebastian Wännström
  Rihards Bukarts
  Rocco Grimaldi
  Alla är Rightare och jag tycker det saknas i laget.

  • Robert skriver:

   Flera av dom där är på SHL-lagens radar, så lite för spetsigt för att det ska vara realistiskt.