Det är över då för sent hårt arbetandes VIK symptomatiskt föll ändå bland annat på att felet att de gåtfulla tränarna för sent satte in Lundström, Komarek för osynlig i ”slutspelet” & på nytt svagt försvar

 

Det är över. Detta redan den 2:a mars för det största fiaskot sedan VIK ramlade ur våren 2017. Men troligen det största VIK-fiaskot i modern tid sett per uppbränd lönekrona.

VIK föll efter straffar mot Djurgården efter ett sent kvitteringsmål (då VIK-back återigen inte spelade försvar framför egen kasse), detta sedan fixstjärnan Komarek (skadad eller helt utsliten?) brände straffar och var för blek i ett annars bättre VIK.

Det är slut och den monstruösa megafloppen är fullbordad och alla sportsligt involverade i VIK borde nästan be om ursäkt. Hoppas verkligen de kan visa ödmjukhet nu och släppa all prestige i haverikommissionen (och även släppa nästan så många spelare som möjligt).

Okey 1:a med ganska bra fart mot Djurgården, men lite för många farliga lägen bakåt, dock tryggare med Niklas Lundström äntligen i kassen, 1-1. Öppna spjäll och hela 7-11 chanser 5-5 DIF, Lundström fick jobba och gjorde det bra.

Okey start första fem och Bohm bra till Dmytriw, mest VIK inledningsvis. Sen mer DIF efter het dubbelchans.

Kangas fixade PP, men svagt där då Komarek varit kall en tid på slutet och frågan är varför #67 så ofta drar ner på tempot? Så bra spelare borde lika ofta kunna tempoväxla upp, eller är omgivningen helt enkelt för dålig?

En del slarv, bland annat Pettersson och Komarek och farligt DIF. Hofbauer brände bra läge på kontring via fin pass Träff.

Hellberg jobbade fram god chans Gersich. 0-1 då Kangas kunde städat mer framför skymd Lundström.

Det tendentiösa ryktet om att Loponen blivit så oerhört fantastisk plötsligt i blått (ni som tjatar om sådant måste skaffa er bättre fantasi!) fick sig flera törnar i 1:a, multipelt slarv av Loponen som i VIK gav 1-1 efter bra forecheck Lindsten, Ikonen och bra pass Östman till Jakobsson som visade dribbelkyla.

DIF skapade dock mest men bra hemjobb några gånger, bland annat Jansson. VIK behövde dra ner på antalet chanser bakåt och fortsätta försöka spela i hög fart.

Jämn 2:a period, fortsatt 1-1 och 4-4 chanser totalt 5-5, 3-2 PP-chanser. Kändes direkt tryggare med Lundström i nät som är mer ”square” mot pucken, läser spelet bättre, mer vaksam och inte så flaxig.

Började direkt med tung tackling på Gersich av Ragnarsson. Gersich inledningsvis fortsatt ojämn och jag såg ju redan i AHL att pass brister och flera små felpass av Gersich, för svagt av en sådan tänkt storstjärna som åter vaknande för sent i denna match i en urstark avslutning av #18.

Lindelöf, Lindsten och Pettersson slarvade i egen zon med puck och tre farliga lägen, men äntligen solitt målvaktsspel som sagt. Hellberg fixade ett PP, men går helt på kryckor där.

Dock två PP-chanser Engstrand men den relativt dyre har ju inget skytte, dock bra grejer Lindelöf, Flood, Dmytriw och Gersich i PP.

Östman drev upp fint anfall men Janssons offensiv djupt nedfryst. Jakobsson bra till Lindelöf för chans. Loponen tog onödig crosschecking och nytt svagt PP, dock bra ingång Gersich gav chans Dmytriw.

Gersich snuddade Andrén och palaver, och när Gersich slog klubban i sargen PP DIF. Men faktiskt riktigt bra BP, och chans Hofbauer efter bra arbete Kangas och Pettersson.

Komarek anonym, bra sparkapital inför 3:e, men #67 gjorde inget vidare ”slutspel” med tanke på förväntningarna, verkade frånkopplad på slutet, kanske utsliten både mentalt och fysiskt?

I tredje brände Dmytriw två lägen inledningsvis, bra Skedung. VIK var bra i tredje och skapade långa byten i blå zon, men utan att skapa jättemånga rena lägen då DIF till skillnad från VIK spelar försvarsspel mest hela tiden.

Pettersson och Lindsten brände bra lägen. Klasen brände straff för DIF. Gersich vaknade som sagt för sent även i denna match men var riktigt bra i slutet och satte 2-1 efter DIF-miss.

Ikonen dukade upp för Jakobsson, som fixade straff. Men Komarek har varit ganska långsam och slarvig på sistone och missade jätteläget att vara bäst när det gällde och straffen bommades.

2-2 sedan Jansson, trots att fokus borde varit på försvar, då kaptenen åter var vilsen framför kassen och släppte blå bakom sig och rörigt framför Lundström då pucken styrdes in högt. Trots mycket puckinnehav i tredje vann VIK bara chanserna med 6-5 i 5-5.

VIK dominerade chansskapandet under övertiden med 3-0 i heta lägen skapade, men på nytt alldeles för dåligt skytte av Komarek, Dmytriw och Flood missade friläge.

Dåliga straffar Dmytriw, Komarek och Gersich, så det brister i skärpa på många ställen. Det oskärpan och bristen på kvalitet kostade till slut säsongen ikväll.

SAMMANFATTNING

DIF vann totalt sett chanserna med 20-17, så trots bitvis bra VIK var det lite för magert över hela isen. Men totalt sett en bra arbetsinsats med fin intensitet som var värd fler poäng.

Hade VIK spelat med sådan här desperation och haft så här mer trygghetsskapande målvaktsspel tidigare hade inte VIK missat slutspel. Shane Gersichs ”av och på” blev till slut symptomatiskt för hela VIK, varför spelade inte VIK och en sådan som Gersich (sista 30 minuterna idag) så här oftare under 49 omgångar?

Att coacherna av någon anledning inte lät Lundström få en rejäl chans från början visar bara på att de verkar sakna all fingertoppskänsla, förutom att de inte heller kan få alla spelare att lira försvarsspel.

Komareks avslutning blev en besvikelse och en i raden av tänka VIK-stjärnor som inte levererade när det gällde. Av någon anledning (skada, sjukdom) var inte #67 så drivande som lönekuvertet kräver sista tio omgångarna, oavsett poäng.

Dock kan Komarek försvaras av enormt slitage under en lång säsong plus att österrikaren aldrig fick kedjekamrater i närheten av samma klass under hela säsongen. Men oavsett måste VIK hitta tränare och omgivning som gör att man får ut mer av Komarek 24-25, och då var ändå #67 en av få godkända, eller mer, denna säsong.

Tror VIK behöver ha tränare som gör att Komarek tempoväxlar mer i PP, nu blir det för stillastående och för många chansskott från stillastående. En så stor stjärna behöver såklart en tränare med pondus för att det ska bli en givande dialog.

Totalt sett var Komarek sämre defensivt än förväntat och kanske är det bäst att räkna #67 som ytter i kommande lagbygge, som Komarek var mycket i Luleå.

Det blev ett problem att Skedung överlag blev den bästa tvåvägscentern även i denna upplaga av dyra VIK. Ett litet ljus i mörkret är att jag tycker att Kangas har viss potential som center, återigen bättre i mitten om man bortser från teken.

Carl Jakobsson åkte på en ny misstänkt skada men denna kan bli en nyttig och lite målfarlig breddytter 24-25 då kontrakt finns.

Flood var åter bästa back och en kille som blir viktig även i den stora revanschen 24-25.

Och hoppas verkligen inte NJ menade att analysen landade i att denna miserabla säsong enbart berodde på skador, då finns ju ingen chans att lära av den felbyggda tränar-, målvakts- och backsidan och att massor av pengar plöjdes på alldeles för ojämna forwards som exempelvis Engstrand och Gersich.

I övrigt ser analysen för 24-25 fortsatt ut som jag skrev för några dagar sedan här.

Till sist fin stämning trots allt, som även av klacken borta mot AIK senast.

Fansen och sponsorerna förtjänar så mycket bättre än så här, men hursomhelst älskar många denna sport, kvällar i ABB Arena på Rocklunda och klubbmärket VIK – och så länge det består finns hoppet om bättre tider.

PUCKLIGAN

5 Shane Gersich (men varför åter vakna så sent, varför inte alltid spela som sista 30?)

4 Niklas Lundström

3 Isak Skedung

2 Carl Jakobsson

1 Gabriel Kangas

56 svar

 1. Faxman skriver:

  Börjar röra på sig, första backen på ingång från AIK, källa sportexpressen. Alfred Barklund

  • Asd skriver:

   AIK-backen Alfred Barklund är på väg att byta klubb.

   Efter att ha gjort 22 poäng, och vara en av spelarna som får absolut mest istid av samtliga spelare i AIK:s lag, så väntar en flytt.

   Enligt uppgifter till Expressen är Barklund muntligt överens med Västerås.

   Klubben måste bygga om, efter sin misslyckade säsong, och arbetet har redan inletts. Det kommer inte bli en satsning på halvfart, utan man avser att bygga ett bra allsvenskt lag, med ambition att slåss i den allsvenska toppen.

   Barklund förväntas få en stor roll i ett sådant lagbygge. Han ska ha tackat ja till Västerås, och händer inget oförutsett så kommer han även att presenteras när AIK och Västerås säsonger är över.

 2. kenta skriver:

  Brukar undvika Poddar men senast klara jag i 82 minuter!!! Bra tankar och analys av viks fiasko!! Tack Micke och Åbonde!!!

 3. Mr H skriver:

  Hesa Fredrik och Alkemisten(med flera): Mycket bra – Ni förstår vad som behövs. HA behöver riva kontrakten med allt och alla. På riktigt. Vi har en tillräckligt attraktiv produkt redan. Vi ska inte vara slavar åt SHL eller andra media. Vi måste visa att vi vill någonting. Då kan vi inte vara nöjda med befintliga ersättningar från vare sig SHL eller TV-avtal, eller några stängda ligor. Så, alla klubbchefer därute – dags att agera.

 4. Hesa Fredrik skriver:

  Jag igen! Har tyvärr snöat in på fördelningen av TV pengar! Det är så Ni läsare ske se mitt inlägg, om bara jag kunde välja att se hockeyallsvenska matcher utan att stötta SHL skulle jag teckna ett sådant abonnemang på stört!
  Nu ska jag lugna ner mej med en kall öl!

 5. Hesa Fredrik skriver:

  Vi vet ju att Svenska Ishockeyförbundet går i SHLs ledband. Om man leker med tanken att de hockeyallsvenska lagen + ettan bildar ett gemensamt bolag med styrelse och VD som får till uppgift att skapa bättre förutsättningar ekonomiskt! Finns det något värt namnet idag som tar upp kampen mot C-More och SHL? Man kunde förhandla själva om TV rättigheter, hota med utbrytning från vårt värdelösa förbund, skapa Hockeyallsvenskan Elit där man spelar om tex Börje Salming Trophy, kräva ordentliga övergångssummor mellan ligorna etc.
  Kanske det skulle starta en diskussion om vart hockeyn i Sverige är på väg?
  Tror att man från HA måste markera att nu har det gått för långt! Det är i det ljuset jag ser Djurgårdens utspel och kanske det är en början!
  Man får väl drömma!

 6. Patrick skriver:

  Det avtal som finns idag är helt sjukt orättvisa, sen får ju shl lagen plocka vilka spelare dem vill under en vis period nästan gratis från HA. Lite pinsamt att DIF reagerar nu när dem har insätt att det nästan är omöjligt att gå upp till shl, fattas bara att HV71 också kommer och gnäller, dem som har önskat en stängd liga. Men okej låt oss haka på DIF, behöves en större drake för att driva detta vidare mot shl. Helmersson blir kvar även nästa säsong, bra tycker jag . Nya tag nu mot nästa säsong.

  • HockeyFarsan skriver:

   Vad svensk hockey skulle behöva är jämnare penga fördelning och lite mer rörelse mellan serierna. Kan tyvärr bara uppnås genom att fler storlag (typ Frölunda,Färjestad) trillar ner i Allsvenskan och fysiskt blir varse vad det är dom ställt till med.

 7. Mr H skriver:

  Bozo, Pelle, Hesa Fredrik, Alkemisten med flera: Bra jobbat med att belysa J 20 kontra seniorernas etableringsmöjligheter i SHL. Ska titta igenom och försöka hitta något mer själv. Fördelningen av tv-pengar mellan SHL och Allsvenskan borde egentligen vara hela svaret. Det måste till förhandlingar och det kanske det kan bli för dem som inte vill vara kvar i denna serie för länge. Vilken klubb kan konkurrera med dessa förutsättningar på riktigt? HA måste agera och kliva ur befintliga avtal/samt starta nya förhandlingar a.s.a.p. Inte helt enkelt. Vad kan VIK själva göra? Vad hade till exempel Donald Trump gjort (ifall just han skulle kunna företräda oss)? Vi måste vara lite mer kreativa – till att börja med…😀

  • Alkemisten skriver:

   Börja med att säga upp, inte teckna C-more abonnemanget, för 3-år sedan var det ungefär 33% som hade avtal för att i första hand se HA, det är inte färre nu.
   så om dessa 33% avslutar sina abonnemang kommer det drabba c-more som måste välja på konken eller omförhandling. Just nu subventionerar HA fansen SHL lagen.

 8. Hesa Fredrik skriver:

  En annan sak men högaktuell!
  Nu har det gått upp även för Djurgården att det föreligger ett systemfel i svensk ishockey!
  Läste just i Expressen att man tillsätter en krisgrupp för att försöka åstadkomma en förändring! Man kommer också att söka stöd hos andra föreningar!
  Det skiljer alltså typ 60 miljoner per lag mindre i hockeyallsvenskan jämfört med SHL i TV intäkter! Helt sjukt! Nästan så Uppdrag Granskning skulle kolla på detta!
  Sent ska syndaren vakna!
  Det är därför Håkan Loob mfl får panik och vill försvåra upp och nerflyttning!

  • Bozo skriver:

   Samma systemfel som gjort det hål i huvudet att ha juniorlag utanför SHL.

  • Bozo skriver:

   Läste på Djurgårdens hemsida, det mest konkreta jag kunde utläsa är att de inte ser en väg framåt att bedriva junior/ungdomshockey med den dåliga återbäringen som blir.

  • Stefan skriver:

   Länka gärna expressen artikeln

 9. Antn skriver:

  Typ något sånt här lag hade jag gärna sett i VIK. Men lär inte hända:

  Joe Cannata -Niklas Lundström/ Adam Möller

  Backpar:
  Jesse Zgraggen – Tim Theocharidis
  Erik flood – Jesper Solomon Frisell
  Jimmie Jansson – Gustaf Malmkvist

  Forward:
  Komarek – Tobias Eder – Nick Latta
  Frycklund – Hutchingson – Tor Immo
  Jared Dmytriw – Gabriel Kangas – Herman Träff
  Carl Jakobsson – Karl Engstrand – Engstrand
  Hugo lejon – Gustav Olhaver

  • Emil skriver:

   Väldigt intressanta namn du hittat! Backarna från ettan känns som något NJ borde kika mer på 👍

  • Alkemisten skriver:

   Charlie Forslund i Falun, 06:a, mest poäng av juniorerna i ettan av en 06:a, om han inte tar plats i A-laget har han 2 år till i J20…..

 10. Hesa Fredrik skriver:

  Tycker vi ska satsa på Lundström som etta nästa år! Han inger mer förtroende än Ian och Halonen av det jag sett nu och tidigare och har även SHL rutin!
  Sen får Flood och Jansson gärna sällskap av fyra solida backar!
  Ser gärna både Dmytriw och Gersich kvar, med rätt centrar levererar båda!
  Nu väntar man med spänning på ledningens nästa drag!
  Optimist eller naiv? Säkert både och!

 11. Johan skriver:

  Hej, jag tror absolut VIKs A-lag reder ut detta och kommer tillbaka. Det positiva är att NJ fick hit flera spelare som sedan blev värda mera under säsongen och kunde säljas vidare, NJ är smart och kommer få resultat.

  Det som bekymar mig betydlig mera är att det finns ingen röd tråd i föreningen. Från första skäret upp till A-lagen.

  Klubben verkar ha övertro till att allt löser sig på alla fronter men det gör det inte. Barn börjar Första skäret och får inte ens en tröja med VIK logga på (träningströja), finns inte matchtröjor till yngsta lagen att låna från kansliet.

  J20 är på väg ur elit, tycker hela föreningen behöver startas om, bli ödmjuka i sin framtoning och satsa på föreningens ungdomar samtidigt som satsningen sker på A-laget. Bygg en kultur nerifrån och upp, det tar tid men det är så det måste ske, finns inte ekonomi att köpa ett topplag utifrån.

  • Pelle skriver:

   Många lag har gått upp i SHL utan J20 i högsta serien tex Växjö, Örebro tror jag också, Karlskrona och Oskarshamn. Då slipper de höga kostnader som J20 drar med sig. Sen i SHL får de friplats i högsta J20-serien.
   I praktiken har det fungerat så att de flesta juniorerna kan inte höja A-laget, och får man fram en junior som gör det, typ William Karlsson eller Pontus Holmberg, så försvinner de direkt till ett SHL-lag för kaffepengar. Kontraktslösa spelare kostar ju inget att köpa heller.
   Inom fotbollen fungerar det bättre. Där är övergångssummorna högre för unga spelare och kan mångdubblas när de säljs vidare. Att tjäna drygt 40 miljoner som VSK gjorde med Vigge finns ju inte i hockeyn.

   • Bozo skriver:

    Tror som du skriver att satsa på ungdomslagen inte är förenligt med en SHL-satsning. Det har förbundet sett till. Löven har ju valt vägen att ha kriminellt dålig ungdomsverksamhet, var ju t.o.m med på Uppdrag granskning.
    Modo kan för att man har traditionen och Djurgården försöker.

    • Mr H skriver:

     Pelle, Bozo: Bra tänkt. Alltså, som vi har det nu – lägga ned J 20, eller SHL!? Vi måste alltså välja! Kanske inte helt oviktigt. Vad tror Ni andra?

  • Chefen skriver:

   Det behövs även en genomlysning av VIK:s juniorverksamhet.
   Det är inte bara A-laget som går mindre bra. Juniorerna gör det också. Varför? Satsas det för lite tid, pengar och energi på juniorerna från klubbens sida? Är scoutingen till intaget för dålig? Är tränarna inte tillräckligt bra? Saknar tränarna utbildning? Tränar juniorerna för mycket? För lite? Fel spelsystem? Vem har ansvaret för juniorerna? Hur kan verksamheten förbättras?

  • Alkemisten skriver:

   Helt rätt
   De som inbillar sig att man bara kan ha ett ett A-lag vet inte hur en förening fungerar i Sverige.
   Det är föräldrar som står gratis i Kioskerna(18st/match), parkeringen(2st/match), 50-50 lotter(6st/match), grillar hamburgare(2st) på varje A-lagsmatch, om en länk i kedjan från första skäret till A-laget tas bort finns det inget skäl för föräldrarna att ställa upp, det måste finnas en möjlighet att INOM föreningen komma upp i A-laget, tar du bort den chansen/tron/hoppet, dör föreningen.
   134 ggr i år har VIK haft en spelare med juniorkontrakt reggade för match, ska den möjligheten stängas?
   Det ger 1 miljon/säsong räknat på dom 4 sista åren om en spelare signar ett NHL kontrakt, liten chansen men den finns.
   Utan ett J20 lag kan man lägga ner HG om man inte ligger i SHL, de som förespråkar att ta bort J20 bör lägga ett par år på ideell ungdomsverksamhet, lära sig en föreningsverksamhet inifrån så man får en helhetssyn, inte bara vad man ser från ståplatsläktaren.

   • Pelle skriver:

    Jag förstår hur du tänker, men tycker du att det har gått dåligt för Växjö? De gick upp utan att ha ett J20 i högsta serien. Och NHL-avtalet suger. Det är skräddarsytt för SHL-lagen. Både William Karlsson och Pontus Holmberg hann spela fyra år i SHL innan de fick spela i NHL. Pengarna gick till HV och Växjö.

   • Bozo skriver:

    Hur orkar föräldrarna. Bättre att starta en egen förening. Låt supportrarna stå i kioskerna istället.

 12. Daniels skriver:

  Känns så synd att jg inte var en lite bättre målvakt. En lokal kille med rutin som vi skulle fått behålla säsong efter säsong, med 92-93 i procent och sen bygga laget utifrån det.
  Den här säsongen kan jag på något vis förstå nj, hans mål är att gå upp och gör vi inte det spelar det ingen roll om vi kommer på plats 2 eller 10. Han skulle säkert kunna bygga ett stabilt topp 4 lag, men för att rå på Brynäs i år fick vi chansa på många högoddsare, blir nog lite annat till nästa säsong när det är Oskarshamn i leken istället

 13. Misse skriver:

  Tycker Lundström är en gedigen målvakt med hockeyallsvenska mått mätt. Absolut en kille att köra vidare på tillsammans med nån annan ung målvakt på väg uppåt i karriären. Man vet vad man får iaf.

 14. Patrick skriver:

  Ludde håller med dig i allt.

 15. Elitserien det var då det. Suck! skriver:

  Konstantin Komarek fick frågan om att spela matcher som inte gäller något,svar: har aldrig varit i sådan situation så vet ej. Han tog överlägset mest poäng denna säsong. Antagligen bla. för att hockey Allsvenskan inte är SHL eller KHL. Ja VIK har mycket att tänka på inför 24-25

 16. Ludde skriver:

  Har fullt förtroende för NJ. Han kom in halvvägs i satsningen SHL2024. Gjorde några justeringar direkt. Inför denna säsongen spetsade han offensiven rejält med Komarek mfl. Tyvärr ”ärvde” han några kontrakt på backsidan samt några mindre bra värvningar. Tidigare upplagor av VIK har haft stora problem att producera offensivt men då haft bra backuppsättning. Denna säsongs upplaga mkt spetsigt framåt men mindre bra backuppsättning gjorde laget långt. Trots alla skadebekymmer så hängde vi med bra ända till jul. I december gick vi som tåget trots att vi fick låna in spelare från ettan. Vi var bara några poäng från toppen trots vi förlorade några ” enkla” matcher mot Bofors och Nybro. 5:e januari i matchen mot Almtuna borta hände något med laget. Om jag minns rätt ledde vi matchen och sen kvitterade Almtuna och vann på övertid. Därefter började det stora raset förutom vinsten borta mot Brynäs mitten av januari. Låt nu NJ bygga ett nytt lag och det kommer ta några år innan vi är redo för SHL.

  • Sven skriver:

   LOL, historiens sämsta lagbygge för den kassan och du har fullt förtroende…

 17. Musse skriver:

  Nja inte var Lundström nån frälsare precis. Mot ett ganska trubbigt DIF och hjälp av ett bättre desperat försvarspel än vi sett på länge så släpper han ett riktigt enkelt första mål där han har fri sikt. Vid tvåan är han skymd av Jansson som kanske t om styr in pucken, men han är låg i den sekvensen precis som alla målvakter är i det läget. Men hade Halonen stått hade man klagat på att han har en tendens att bli låg.😏

  • Pelle skriver:

   Det är faktiskt trafik när skottet går på det första målet, men naturligtvis är inte Lundström någon frälsare. De finns inte lediga mitt i säsongen.
   VIK har inte haft någon bra målvakt sen Ersson, och det var ett lån som man nog får säga VIK hade lite tur med. Jag hoppas man försöker vara mer noggrann med sina målvaktsvärvningar nästa säsong. Inte chansa för mycket. En nykomling som Nybro tex värvade Tex i målet och Samuelsson i båset. De har förlängt med Samuelsson nu. Att båda nykomlingarna kom före VIK i tabellen känns som ett underbetyg förstås. Kalmar fyndade med en back som gjort enormt med poäng. Gäller verkligen att pricka rätt med nyförvärven. Moras målvakt är ett annat exempel.

   • Musse skriver:

    Tycker Kangas redan tryckt bort djurgårdaren framför mål när skottet går, så den vill han nog ha tillbaka. Sen är ju inte förlusten hans fel, gör en hyfsat bra match. Släpper en hel del farliga returer men för en gångs skull städa backarna bort dem med lite tur och skicklighet.

 18. Marko skriver:

  Som de flesta konstaterat under säsongen har ju laget haft enorma brister på diverse områden. Man har på diverse forum sågat målvakterna framförallt Halonen men också förvaret. Jag vet inte riktigt vilken målvakt som hade ”räddat” VIK iår då man haft svåra problem defensivt. Visst har Niilo gjort flera tabbar men han har också gjort väldigt bra matcher när resten av laget svikit den sista utposten. Visst skulle det vara fint om NJ hittar ex målvakt till VIK som legat en bra bit över 90% i räddningsprocent i en bra liga under flera säsonger men det kan vara svårt att få hit den spelaren.

  Känns iaf hyfsat surt efter detta misslyckande och vägen för VIK uppåt blir betydligt krokigare när förtroendet gentemot klubbens satsningar från sponsorer och fans ligger på en bottennivå.

 19. PatrikH skriver:

  Ja, då var det slut på denna säsongen som började så hoppfullt. Som vanligt är det inte endast en faktor som förklarar misslyckandet för VIK, men en viktig faktor är trots allt målvaktsspelet där tränarna satsade allt på Halonen som tyvärr går ned för mycket och inte står rätt i målet, därmed lämnar för mycket öppningar för motståndarskytten. VIK hade bra material i offensiven, sämre i defensiven och fick inte ihop sitt spelsystem. Ändå bra sista matcher mot Almtuna, AIK och DIF, men med marginalerna emot sig som hela säsongen.

 20. Kruse =KRIS skriver:

  VIK podden helt ointressant inaktuell. När podden gjordes hade VIK fortfarande chansen. Men nu är det kört som alla vet! VSK torskade efter ha haft 2-0 ledning. Såg VIK matchen efter Bandy matchen (7 min kvar av andra perioden med dumpat paraply för att få komma in vid visitationen) Ända positiva igår handbolls herrarna i Irsta gick upp på kval plats till högsta serien. Micke Carlsson är inte orolig inför borta matchen i Edsbyn.Det är jag torsk där = 3 måste vinster till Final. Micke menar att han vet att VSK nu kommer att bli bättre nu när dom kommit igång efter vilan efter 3-0 vinsten i matcher mot Sandviken. Bli nervigt på måndag när borta matchen ska spelas. Angående hockey nu blir det spännande att se om något lag kan hota Brynäs. Oskarshamn är illa ut om Kruse( fd. andra målis i VIK blir överraskad om det håller mot HV71)ska stå mot HV71 i nedflyttnings spelet bäst av 7 matcher.

 21. HockeyFarsan skriver:

  En stor del av förenings bygget kommer ju underifrån och där gjorde VIK en stor blunder när man valde att inte fortsätta med Per Hellenberg som tränare för J20. Får verkligen hoppas att J20 klarar av att hålla sej kvar i högsta serien annat ser det riktigt mörkt ut för framtiden.

  • Mr H skriver:

   Hockeyfarsan: Ja, han är i Linden nu. Helt klart en kännbar förlust just nu. Du är den första som tagit upp det, tror jag.

   • UliH skriver:

    Fått sparken från Linden för ett tag sedan

   • Örjan skriver:

    Han fick väl gå från Linden
    Nej in med något yngre det håller inte i längden med tränare från ” Hedenhös” tiden

 22. Eusebio skriver:

  Jag förstår inte, du fortsätter att förlora men du har fortfarande rodret i dina händer.

 23. Stefan skriver:

  Hoppas Jakobsson är ok. Blir kul att se nästa säsong.
  Typ, en målvakt al´a Mora’s, några puckstudsar, ett par domslut och två trista BP backar och det här hade varit en helt annan säsong.

 24. elias skriver:

  Hörde att det var Axel/armen som braka sönder på Jakobsson! Tyvärr:(

  • Musse skriver:

   Tror inte det var så farligt med Jacobsson, han var ju tillbaka i båset vid förlängningen.

 25. Bozo skriver:

  För få spelare är det jag hört som förklaring från sporten. Kan nog ligga mycket sanning i det. Dels blir träningarna blaj när konkurrensen saknas. Dels blir spelare slitna och skadar sig när man går kort på folk. VIK har alltid haft få spelare och billiga målisar. Går inte att hoppas på juniorspelare med regionalklass.

  • Bozo skriver:

   När det visade sig att Brynäs håller minst en klass högre än HA så bestämde sig ledningen att man skulle tanka denna säsong och spara pengar till nästa men behålla #67. Man fick med #67 på tåget i en uppgörelse om tidig semester. Detta garanterades genom att sätta #67 i avgörande lägen som PP och straffar, för att med säkerhet se till att utfallet inte skulle bli lyckat.