Filander om att Strandberg lämnar: ’Tråkigt och en skitbra kille men kan inte ha för många i samma roller’

Sebastian Strandberg lämnar hastigt och mindre lustigt. Centern hamnade i samma roll i VIK som i Malmö.

Martin Filander berättar:

Varför lämnar Strandberg?

– För att vi i samförstånd uppfattade att en optimal roll inte skulle finnas för Sebastian.

– Det kändes lite tråkigt för han är en bra spelare och skitbra kille. Men man kan inte ha för många spelare i samma roller tyvärr.

Drar ni några lärdomar av detta? Fanns någon otydlighet från början?

– Vi är glada att båda parter var överens om denna kontentan, förändring är ju inte alltid av ondo.

– Lärdomen är att kommunikation och öppenhet gör att man hittar gemensamma lösningar. Till sist hoppas vi att alla kan tjäna på ett gemensamt beslut.

10 svar

 1. gns skriver:

  Beslutsamheten finns och bra att Strandberg sparkades i ett tidigt skede innan skador på lag och spelsystem sker vid seriestart. In med en elak jävel nu som visar var skåpet ska stå! Vill inte se fjolårets fiasko där Rögle BK totalt körde över VIK.

 2. gns skriver:

  Instämmer med majoriteten här, jäkligt märklig värvning från början men kan det vara så att NJ drabbats av panik och tog in han hux flux som garant ifall något failerar?

 3. daniel skriver:

  Vore om möjligt intressant med lite mer information om Juha Uotila. Finns det någon scout eller annan person som tidigare sett honom. Styrkor & svagheter etc. Kanske tom en intervju? 🙂 Ni gör ett bra jobb på centralen för övrigt.

 4. PatrikH skriver:

  Det känns ju onekligen som att värvningen av Strandberg var lite överilad, men förhoppningsvis är detta nu korrigerat, hoppas han får en bättre chans någon annanstans (utan att det straffar VIK). Ser fram emot att få in verklig spets, antingen en forward eller en back med bra skott från blålinjen.

 5. vikare skriver:

  Men oslogurkan, inte kastar man ut strandberg efter en vecka för att ungtupparna presterat i en träningsmatch..
  Måste ju vara så att strandberg inte trivdes(samma som strömberg) o det det e ju det som e allvaligt..
  Något som luktar illa

 6. Gurk-Hawkmoon skriver:

  Äh… Känns ju som att det är så lätt att man helt enkelt tyckte att Myttynen var så pass mycket bättre än man trodde. Han verkar ju passa utmärkt i förstakedjan och jag tror att man från början tänkte honom i typ en tredjekedja.

  Sedan har ju Lantosi tagit för sig ordentligt som det verkar och lär ju ta en plats i laget – knappast i en fjärdekedja utan snarare i en andra- eller tredjekedja.

  Sedan har testat Adam Lidström som man verkar nöjda med överlag så vid skador kan han lätt spela i en fjärdekedja åtminstone.

  Summa summarum så fanns det ingen plats i någon topp två lina och knappt i en tredjelina heller. Och en sådan som Adam Lidsröm har ju beskrivits som allround utan direkta styrkor eller svagheter förutom att han jobbar hårt och smart efter de taktiska direktiv han får. Perfekt som backup ifall det skulle behövas fyllas på i en fjärdekedja.

  Sedan har vi dessutom Linus Svedlund som känns roligare att ha i laget dessutom än Strandberg kan jag tycka.

  Utöver detta tror jag att man nu med backarna fina jobb inte känner samma behov att stärka upp backsidan med mer än en back till – en toppback. Och inte ens det är det bråttom med som jag ser det…

  Och samtidigt så känns det ju då som en möjlighet att kanske lägga lite pengar på en rejäl spetsforward om/när det dyker upp en lämplig kandidat.

  Så… Strandberg hade säkerligen varit kvar om inte Lidström och Lantosi visat upp sig från sin ljusa sida och om Myttynen inte tagit en plats så högt upp i hierarkin.

  Men min syn på det hela förstås…

 7. Göran skriver:

  Ja, något märkligt det här med Stranberg. När han värvades till VIK sade NJ i VLT, och han tog i ordentligt när han beskrev Strandbergs tidigare roll i Malmö ” Han hade en pissroll där sade NJ då
  Men så blev det blev spel i fjärdekedjan även i VIK ”

  Har NJ hans kompisar i VIK ingen koll på vad dom värvar

 8. OsloVIK skriver:

  Men vikare, efter ett år med Filander trodde jag att du fattat läget bättre. När det går bra så är tack vare tränar teamet. När det går dåligt så är det alla andras fel och man har absolut inget ansvar för att bygga en grupp som presterar.

 9. vikare skriver:

  Alltsånu blir jag arg.
  Hur kan man säga att sebastians roll inte passar in. Har man inte scoutat det innan, vilken roll o plats han ska ha?
  Lämnar efter en vecka.. e det hockey eller cirkus?
  Det som gör mig orolig e att det e 3 iaf 2 som lämnat för de inte kommer överrens med tränarna.. strömberg o nu strandberg.

 10. Adde skriver:

  Märklig värvning från början. Förhoppningsvis får vi lite mer pengar till en back värvning istället. Som jag hoppas presenteras snart!