Filip Karlsson (ex Rögle, Oskarshamn & Linköping) på kontrakt över 21/22, kedjorna nu & skada för Tornberg kan kräva två nya backar efter NL till Färjestad

Är Filip Karlsson en topp-2-center i ett topplag i HA? Det är en stor fråga denna och till kommande säsong. (skärmdump)

 

Under söndagen presenterades nye centern Filip Karlsson på VIK.se. Som vanligt hade sillykungen Johan ”MrMadhawk” Svensson rätt på Expressen.

Bloggen har redan analyserat Filip Karlsson här, här och här. Frågan nu är hur VIK kommer använda denna center som imponerande och gjorde mål på Luleå så sent som igår (lördag).

Tänkbara kedjor:

 • Zetterberg – Filip Karlsson – Hetta
 • Lunsjö – Öhrn – Benker
 • Wikman/Eriksson – Iacobellis – Marklund/Kangas
 • J. Johansson – F. Johansson – Bergman

Joker: Hertzberg. Sjukdom: Hillding och Skedung.

Väldigt intressant om Karlsson kan bli något av en ”ny Kalle Östman” och lyfta upp Lukas Zetterbergs spel och skytte till 20+-målsnivån som Zäta besitter. Där har VIK förhoppningsvis ett sparkapital som Karlsson möjligen kan frigöra.

Hetta har varit så bra på sistone att forwarden bör vara värd en plats som topp-6-forward till att börja med. Men det är inte givet om poängen uteblir och exempelvis Marklund på riktigt kommer igång som då han lirade förstakedja i AIK och Modo tidigare.

Det förefaller bli väldig konkurrens om ytterplatserna i ”tredjekedjan” mellan Wikman, Eriksson, Marklund och det nya fenomenet Gabriel Kangas. ”Fjärdekedjan” med F.J. mellan Bergman och J.J. har väldig kemi och vore dum att splittra.

Kanske är det klokt att matcha in Kangas varsamt så att 17-åringen kan bevara sin höga energi i bytena även över tid. På sistone har Kangas synts till lite mindre på isen, vilket är en naturlig reaktion då det tar tid att bli en god allsvensk kväll efter kväll.

Sen låter det även som att Hertzberg är på väg tillbaka, vilket då kommer öka konkurrensen än mer. Och faktum är att på forwardssidan kryllar det inte direkt av beprövade poängmakare och starka PP-spelare som Hertzberg.

***

Sen berättade även Patrik Zetterberg att Filip Karlsson även är klar till nästa säsong, tillsammans med sedan tidigare August Tornberg, Isac Skedung och Gabriel Kangas.

***

I VLT berättade Z att August Tornberg har knäproblem. Så det kan bli så att VIK kommer behöva ta in två backar före transferstoppet 15:e februari.

Z sa också att det inte är aktuellt att ta in backar som inte spelat något denna säsong. Då kan vi exempelvis stryka de AHL-backar som bloggen listade igår.

Frågan är då vilka backar i SHL och eller någon annan ”aktiv” spelare VIK kan ta över?

Om August Tornberg inte kan spela mer vore ju Alexander Lindelöf, Timrå, en ypperlig ersättare där. Men frågan är vem som ska ersätta Niclas Lundgrens defensiva spets…

3 svar

 1. Bozo skriver:

  Sista dagen idag på Lindelöfs tvåveckorskontrakt med Timrå, få se efter matchen vad som händer.

 2. Bozo skriver:

  Enligt Adam Johansson har J-spelaren i HV71, Emil Andrae varit på Västerås radar. Han har hoppat in i HV71 nu när de har skador. Dock ska han vara närmast Västervik.

 3. VIKarn skriver:

  Skönt att det äntligen är klart med denna killen.
  Tror han kan tillföra mycket i laget.