Fläckvist uselt och fläckvist briljant då VIK tog sjunde raka mot oberäkneliga Mora

Det finns många sätt att fira ett mål. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På tisdagskvällen utspelades en ganska medioker hockeymatch på Rocklunda i ABB Arena. VIK vann sexpoängsmatchen mot hyllade topplaget Mora med 3-2.

Mora började bäst i första perioden då Gulsvart var extremt passiva första fem-sex minuterna. MIK hade också svårt att skapa chanser.

VIK fick dock inte speciellt välförtjänt 1-0 efter att Conny Strömberg styrde in Jacobsson ganska lösa skott från blå efter  6.48. 2-0 kom turligt efter en snygg assist av domare Wolmer då snabbe Erik Andersson var framme och vispade in pucken.

Eddie Davidsson är verkligen ett passningsgeni i power play, kanske inte lika framstående i fem-mot-fem. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK lyfte sedan även spelmässigt, men Mora gjorde 2-1 snöpligt precis i slutet i PP mot en väldigt passiv box.

En skymd Fransson kunde inte hålla snipern Hermanssons skott i armhålan fram till 2-1. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I andra fick VIK lira halva perioden i power play, trots att Mora började mycket bra och pressade VIK. Wolmer var verkligen vänlig mot VIK i afton. Men första 15 av perioden var det riktigt uselt spel av VIK, ingenting funkade i passningsspelet och ingen kunde ta emot en passning. Power play efter power play kastades bort.

Dock gjorde VIK det riktigt bra mot slutet av perioden, då man började vinna tekningar och åka skridskor.

Angell kunde dock till sista skicka in viktiga 3-1 strax före periodvilan. Tredje inleddes med att Fornataro tog sin hakning men VIK:s pp var inte bra.

Spelsinne i kvadrat. Skönt att Angell fick dubbla sin målskörd. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Efter ett fint anfall och spelvändning då Fish rundade Emmerdahl kunde Sonne trycka upp 3-2 i nättaket, otagbart för Fransson.

Sedan i tredje var det nästan propagandaspel i ledning av VIK. Gulsvart trampade på och tillät inte Mora vara mycket i VIK-zonen. Det var en mycket stark avslutning på en annars medioker match.

Sammanfattning

VIK är fortsatt inne i en spelmässig svacka. Idag funkade till och med inte power play något vidare. Mora gjorde det bra och stressade VIK i fem-mot-fem och i boxen.

Annars var det en tempofattig mellan två kanske trötta jullovslängtande lag. Det var dock starkt av VIK hur man växte i varje period och visade lite av den fina totalhockeyn från tidigare.

Urstarke Brock var ett orosmoment för Mora på många sätt denna afton. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Montpetit hade en riktigt bra match med flera härliga tacklingar. Bland annat sänkte Brock Moras store back Palin genant enkelt. Palin blev störd av detta och åkte och fokuserade på Montpetit efter det.

När det blir tät playoffhockey kommer VIK verkligen behöva allt fysiskt spel man har. Kul då att Montpetit börjat varva upp och visa den ”grit” som NJ talade om.

Annars var det Andersson och Frycklund som satte igång VIK lite när laget slumrade. Svedlund gjorde en bra match och ser ut att ha vässat sin skridskoåkning ytterligare en smula.

En doft av framtiden? Gamle VIK-stjärnan Patrik Zetterbergs son, Lukas Zetterberg, fick byta om för sin första A-lagsmatch. Lukas har gjort 9+13 på 25 matcher i VIK:s starka J20-lag. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Hampus Larsson behöver lite mer självförtroende och pondus i sitt agerande på isen. Angell jobbade sig in i matchen och fick sätta ett fint mål.

Nu får vi hoppas att VIK-spelarna orka ladda inför ett skadeskjutet Vita Hästen på torsdagkväll. Kanske räcker det att spela riktigt bra i 30 minuter, kanske inte.

Det bästa vore om VIK kunde hitta tillbaka till 60 minuters hockey med distinkta power play illa kvickt. Kanske börjar Williams saknas på allvar i power play?

Sargen. En viktig del av hockeyproffsens arbetsmiljö. Söderkvist är skicklig längs sargerna och VIK-legenden fick en ny assist i afton och går mot sin klart bästa säsong någonsin. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Västerås tre stjärnor:

1. Brock Montpetit – Underbar fart och fina dragningar. Tacklar så det sjunger om det, vilket tände laget.

2. Erik Andersson – Ständigt med hög fart, vispade in viktiga 2-0.

3. Mikael Frycklund – Försökte också driva på och väcka laget med sin fysik. Hade ett bra byte i andra som lyfte laget.

1 svar

  1. Viktor skriver:

    och plus till Angell! Igår hög lägsta nivå!