Inför Västerås- Vita Hästen: “Känns som viljan saknats lite i Vita Hästen”

Mathias fick en smäll av sin klubbkamrat, får lite stöd av Brage.

VIK har rest sig efter den bedrövliga starten som började med 2-5 hemma mot Hästen i premiären. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På torsdagskvällen väntar formsvaga Vita Hästen i ABB Arena. Östgötarna har bara vunnit tre av de senaste tio matcherna och har dalat i tabellen.

VIK har hemmarevansch att utkräva efter 2-5 i premiären i höstas, en förlust som var starten på en katastrofal höst där VIK bara tog elva av 33 möjliga poäng de 12 första omgångarna och låg sist.

Sedan dess har VIK tagit 44 poäng av 60 möjliga på de 20 senaste matcherna. Vilken resa VIK gjort, so far. Det känns oerhört lovande i VIK-land nu med sju raka segrar, börjar väl närma sig någon form av rekord.

Simon Fredriksson blir eventuellt borta en längre tid enligt Filander på vik.se. Williams fortsatt borta och Fransson står.

Centralen fick följande info från Vita Hästen-bloggaren Mattias Essén:

– Läget i laget är att Daniel Åhsberg och backen Joakim Petersson är tillbaka. Dock är Wilhelm Westlund tillbakakallad till Djurgården då de tappat spelare till J-VM.

Vilka är heta?

– Alexander Larsson (ny från SSK) har sett riktigt bra ut och sliter och kämpar i varje byte. Förstakedjan med Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och Adam Schmidt är väl de som skapar mest.

Varför lämnade Donati & Armstrong?

– Armstrong och Donati lämnade av sportsliga skäl. Man presterade helt enkelt inte efter förväntningarna. Prestationen var väl inte tillräckligt bra gentemot lönen de hade, kan jag tänka mig.

– Efter skadan som Donati åkte på kom han aldrig tillbaka, utan såg riktigt seg ut och jobbade inte alls mycket på isen. Var dock lite förvånad över att Armstrong fick lämna laget.

Vad beror den svaga formen på? 

– Förlusterna beror på att man inte varit tillräckligt tuffa framför egen kasse, man har inte haft den där 100%-iga viljan känns de som. Plus att man behöver göra mål på sina chanser man får, säger Mattias avslutningsvis.

***

Till sist: Se upp för Marcus Eriksson! Seriens kanske mest begåvade finesslirare sett till helheten med bra fart också. Har utvecklats sedan tiden i VIK.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/51adbc00b7c42c74bf49b3c46f148379/tumblr_nbr8orzA2s1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto