Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Inför Mora med MIK-kännare och scout om deras två senaste transatlantvärvningar

VIK börjar nu äntligen se ut att kunna nyttja den stora chansen denna möjligheternas säsong. Bottenstress är utbytt mot allt tydligare SHL-drömmar. Nu väntar frejdiga Mora som sin vana trogen överraskat när få trodde på dem.

Fransson står och Williams är borta till nyår. Berg och Bjurö är lite krassliga. Steen tränar med laget.

– Tre raka förluster talar ju sitt tydliga språk men de andra lagen blir bara bättre och bättre så det är inte så konstigt att man får en liten svacka, säger Morakännaren Robin Liljeberg som skriver på bloggen Faleijs 1935.

Vilka är heta och inte i Mora?

– Stastny har kämpat och slitit men visst kan man förvänta sig mer än två poäng på sju matcher, men det är inte helt lätt att komma in i ett helt nytt lag mitt i en säsong och börja producera poäng direkt.

– En som kan mycket bättre är Alexander Hilmersson. Han var otroligt vass i slutet av förra säsongen när han kom tillbaka. Men man ska komma ihåg att konkurrensen är högre denna säsong än tidigare.

– Ny backen Wishart har varit ok. Har varit lite virrig i egna zonen men har löst det på ett bra sätt. Men vilket förstapass den killen har! Tror att Wishart, Fornataro och Stastny kommer vara bra i sluttampen.

Hur har Fornataro varit?

– Upp och ner, när det kommer några poäng och det känns som att han är på G så stannar det upp igen. Men som jag sa, han kommer blir bättre och bättre tror jag.

***

Centralen fick dessa utlåtanden på de intressanta nya NHL-lirarna i Mora, Yan Statsny och Ty Wishart, från en scoutkälla:

– Stastny var i åratal en av de bättre eller bästa centrarna i DEL men hade knäproblem och sedan en operation förra sommaren. Smart spelare, fina skills och bra fötter. Utanför isen kanske något av en ensamvarg, gillar också att njuta av det goda i livet. Men han skulle kunna vara en mycket bra spelare för Mora om han är frisk. Han hade ett erbjudande från Österrike samtidigt men beslutade att gå till Mora istället. Pengarna var samma.

– Wishart var ganska bra för Schwenningen i DEL förra säsongen. Bra fötter, bra högerbössa, dock inte fysisk trots storleken. Jag gillar honom som spelare. Schwenningen gav honom ett nytt kontrakt med en fin lönehöjning. Han bestämde sig sedan för att tillbringa sin sommar i Australien, spelade lite hockey där och hade lite kul. Visade sedan upp lite för svaga fysvärden i Schwenningen och de släppte honom.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. gns

    Hur många falska gurkor finns det? jag tänker på ett antal gurknamn på gurkburken som tror sig vara större än andra.

    Är ni födda och uppvuxna i Västerås? Har ni spelat hockey hos Västerås HC eller Västerås IK? Var ni med, när VIK gick upp sist? Jag säger FU med stora bokstäver till era jävla hatare som inte vet bättre. Så glad över Västeråsvinsten ikväll så att det egentligen inte finns ngt annat att säga.

    Nu är vi SHL kandidater. Tack VIK.

Tweets

Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@Rexxius @VIKFanCentral Shit, de trodde jag inte!

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@Rexxius @VIKFanCentral Vad vägde Theo Fleury? Haha nä men okej, de var nog lite väl illa😀

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@Namnsson1 @VIKFanCentral Med endast 68 kg på vågen behöver du nog inte vara så orolig för det. Tråkigt, men ska t… https://t.co/gaAwRQIu4a

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto