Goda råd är dyra för Paananen med tre matcher mot Södertälje, Almtuna och Karlskoga på fyra dagar – sedan väntar uppehåll & gåtan Gunnarsson ett tecken på något systemfel?

Daniel Gunnarsson har gjort allt i VIK. utom mål. Kommer det i slutspelet? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

13 svar

 1. Jan Malmberg skriver:

  Fattar inte att VIK gjorde sig av med Sebastian Benker han ligger tvåa i poäng ligan nu efter Pollack som leder. Pollack spelar ju i Södertälje som VIK möter om 2tim och 47min på sportkanalen blir kanske studio från Scaniarinken. Åbonden har varit ute med en Video på VLT nyss ang. VIK är nog än del som undrar hur VIK ska bete sig ikväll🤔🏒🥅

  • Hasse skriver:

   Benker verkar ha hittat formen men han lirade ändå 3 säsonger i VIK utan att leda någon poängliga och gjorde mest poäng i perioder. Jag är iallafall helt trygg med att han inte var spelaren som skulle ta oss till SHL i ett slutspel på vårkanten.

   Sen är det ändå anmärkningsvärt att han gör mycket poäng. Dock har han bara +1 i spel 5-5 så han har varit inne på rätt mycket mål bakåt också.

  • Mathias skriver:

   För att benker inte höll måttet i sammanlagt 70% av sin tid i VIK. I Almtuna har han ingen press eller förväntningar på sina axlar, där kan han avslappnat spela ut, ingen bryr sig om han gör bort sig. I VIK hade han press på sig vilket resulterade i en start strecka på 3-4 månader per säsong där han enbart åkte och fumlade med pucken och sköt alibiskott i magen. Han höll inte måttet ur den aspekten att han uppenbarligen inte klarade pressen i att spela i en ”större” klubb.

 2. Kritisk skriver:

  Kul att någon nämner att de är en häxjakt mot Paananen och att vi ska ge förutsättningar att coacha..

  Så här blir de i klubbar där alla ska vara kompisar med alla och att han har fått någon sorts stämpel bara för han försökte rädda kvar VIK i allsvenskan som även då hade bra spelare på pappret, åkte ut, året efter gick VIK upp med han i båset.. därav denna hype att Paananen är bäst.. Annars då?

  Skulle de varit en annan tränare som skulle gjort en dålig 2020/21 och börjat med så här dåliga resultat skulle han fått sparken , men Paananen ska få chanser och försöka vända på de nu, efter 9 matcher ?

  Ta in ny tränare , sätt Paananen som hjälptränare så blir ni alla ryggdunkare glada.

  VIK gick ut med att dom satsar mot SHL, de här året har ingen räknat med VIK skulle gå upp, men förlorar man så som VIK gjort denna säsong hittills , utan glöd och tecken på planen kan sponsorer hoppa av tåget, folk kan tappa intresset.
  In med någon nu som vänder denna negativa trend!

 3. Jan Malmberg skriver:

  Det är skillnad mellan Peter Andersson och Paananen. Peter har spelat i New York Rangers Florida Panthers Färjestad Malmö mm. Paananen VHC Kristianstad Surahammar i div 1. Snackade med Pär Bäckman i somras på golfbanans restaurang i surahammar, då visste jag inte att Paananen spelat i Sura. Han tycker ju inte att man ska kicka Paananen läste jag i VLT. Blir intressant att se VIKs facit efter lördags matchen

 4. Christoffer Pettersson skriver:

  Problem 2

  I och med Fernholms skada så har vi för få backar. Gunnarsson och Jansson har underpresterat kraftigt. Båda de spelarna har en väldigt stor potential men vi har ingen möjlighet att matcha in dem mer försiktigt pga en väldigt tunn backsida så istället fortsätter den onda cirkeln de hamnat i.

  Om vi kollar på insläppta mål i 5-5 så har de 2 varit inne på 13 mål bakåt var. Det är sämst i hela HA, vi har alltså seriens 2 sämsta spelare bakåt just nu. För oss som sett matcherna så ser vi att
  det inte är ”otur” eller nått sånt. Det är bristfälligt försvarsspel framför eget mål när de är inne, inget annat. De bör inte vara på isen i egen zon fören de hittat spelet och självförtroendet igen.

  Om tex Ludvig Östman blir utvisad har vi bara Roe, Jardeskog och Tornberg kvar att spela backar i boxplay. Då måste Pannan stoppa in Jansson eller Gunnarsson i ett av backparen i boxplay för det finns inga andra. Vi tvingas alltså spela med någon av de 2 backar som har sämst form bakåt i hela serien i boxplay. Konstigt att vi förlorar matcher?

  Jag tror mycket på båda 2 och de kommer att spela stora roller i VIK i framtiden men de har kommit snett på det hittills i år så de borde få chansen att spela mindre ett tag och hitta formen. Gunnarsson kan inte haft en susning på pressen han skulle få på sig när han skrev på för VIK och självklart är han bättre än såhär egentligen men nu har det låst sig. Han behöver hjälp att hitta formen och då måste lite ansvar plockas bort från hans axlar.

  Dock så fortsätter Paananen att ge de 2 spelarna mest istid i laget vilket dukar upp för en massa insläppta mål. Här måste man sluta titta på namnet på tröjorna och faktiskt coacha efter form på spelarna.

  Tornberg har +7 och Gunnarsson -9 hittills. På 9 matcher skiljer det alltså nästan 2 mål per match beroende på vem som är på isen av de 2. De 2 målen är direkt avgörande mot tex Kristianstad när vi förlorar med 3-1.

  Defensiva backar behöver in snarast men när Patrik Z går ut i VLT och säger att vi kan lika gärna värva en offensiv spetsback, ja då blir man lite rädd för att de inte insett problemet själva.

  VIK är alldeles för offensivt balanserat på alla håll och kanter, ingen ny tränare kan ändra på det.

  • Pelle skriver:

   Ja, Zäta måste åtgärda det här snabbt. Man kan tex låna in defensivbackar från ettan med kort varsel. Mora lånade nyss in en från Borlänge tex.

 5. Christoffer Pettersson skriver:

  Det är nog lite tidigt med den här häxjakten på Paananen, vore det inte bättre om vi började med att ge honom förutsättningarna för att coacha?

  Problem 1
  Vik är alldeles för offensivt balanserat. Det beror säkert på att PP varit så dåligt 2 säsonger så nu har vi överkompenserat med offensiva spelare.

  När vi har Fryklund, Bergman och Z i första linan så har vi 4st forwards över. Lunsjö, From, Svensson och Lavoie. Det innebär att 2 av dem måste spela i en tredjekedja vars främsta uppgift är att försvara sig mot motståndarnas topp 2 kedjor. Jag tror inte Svensson och Lavoie skrev på för att i första hand försvara sig mot Brett Pollock och Vesly Tyler. Center i tredjekedjan är Filip Karlsson, han har varit inne på 4 mål framåt och 12 mål bakåt i år. Har alltså -8 hittills. Nästan ett mål minus per match i 5-5. Det visar att den stora minusposten vi har i laget är tredjekedjan med Karlsson och 2 offensiva spelare som mest spelar försvar i egen zon och dessutom gör det riktigt dåligt. Lavoie har -6 och Svensson -5. De 2 ska INTE spela i egen zon mer än nödvändigt men laget är ändå byggt så.

  I fjärdekedjan spelar Johansson och Wikman. De möter konstant motståndarnas bästa kedjor men har bara varit inne på 3 mål var bakåt hittills. De startar säkerligen nästan vart enda byte i egen zon också plus att Johansson inte kan teka. Ändå har de båda + statistik i 5-5. Detta visar ju även att målvakterna klarar av att rädda puckarna med rätt spelare framför sig.

  Jag tror inte att Peter Andersson kan få Svensson och Lavoie att börja försvara sig bättre så det här problemet ligger hos sportchefen. Dock så måste Bergman flyttas tillbaka till en försvarsroll snarast för det är det han är kontrakterad för. Sen behöver någon offensiv forward bytas mot en Jonte Berg.

  En ny center avhjälper knappast det här problemet även om bytet med Rauchenwald är rätt.

  Det var exakt samma sak säsongen 14-15. En annan sportchef samma misstag. Samma supportrar med samma feltänk då (jag med). Då behöll vi tränaren Martin Filander trots att vi låg sist i serien och många kräve hans avgång.
  Istället skickade iväg de offensiva stjärnorna Mcgrath och Fornataro till förmån för grovjobbarna Jonte Berg och Stefan Gråhns. Plötsligt funkade det både bakåt å framåt och vann vi serien…

 6. Marko skriver:

  Känns som vi haft denna diskussion varje år om VIK när det inte fungerar. Vi har dragit ihop många nya spelare till denna säsong och det tar tid att spela ihop sig. Även om tiden inte finns på denna nivå utifrån kraven.Visst kan jag köpa tanken att det kan vara felkomponerat på olika sätt kring kompetenser hos spelarna eller att tränaren saknar viss kompetens ex i matchcoachning mm.
  Vi får iaf hoppas att VIK hittar en center som uppfyller kraven bla med en bra tekningsprocent så att man har möjlighet till puckinnehav samt målchanser.

 7. Kalle skriver:

  Kanske är ute och cyklar nu. Men kan inte potentiella nyförvärv bli skeptiska till att skriva på för vik, när de uppenbarligen inte bara är vi vikare som tycker att coachningen verkar förvirrad och otydlig?

 8. Bozo skriver:

  Kan ingen övertala Mårts att vara med på satsningen och låta Paananen vara sidekick. Det skulle bli ruggigt.