Inför Södertälje- Västerås: Kringelstan- Mälarstaden

Tre raka segrar på raken för det gulsvarta laget. Segrarna har inte varit vidare självklara mot varken Almtuna eller Troja, men segrar har det blivit.

Kevin Weiskog gjorde två baljor mot SSK på försäsongen. Repris nu?  Foto: Rune Åhlén (C)

I morgon fredag så beger sig VIK Hockey mot Södertälje för ytterligare en match i hockeyallsvenskan.  Södertälje, eller Kringelstan som det också kallas, har inlett säsongen med tre förluster på tre försök och infinner sig på tabellens nästjumboplats.

Mora (3-5), Oskarshamn (2-4) och Djurgården (1-2) har hittills desarmerat Södertäljes stolthet och kringlorna kommer med sin namnkunniga trupp göra allt för att bryta trenden hemma mot gurkorna i morgon. Förra säsongen var VIK Hockey numret för stort för Sportklubben och vann alla fyra inbördes möten med totalt 14-2 i målskillnad och då är det viktigt att komma ihåg att SSK inte var dåliga i någon av matcherna.  Inför denna säsong har SSK värvat gammalt och meriterat samt ungt och hungrigt och kommer nog inte bli några slagpåsar.

Emil Djuse (född -93) är kanske den på förhand mest intressante spelaren. Djuse som hämtats från Östersund i div 1 har fått mycket beröm för sitt spel såhär långt och kan enligt många gå väldigt långt. En annan spelare som backarn får hålla koll på är västeråsbekantingen Damien Fleury som återvänt från spel i Elitserien med Luleå och Timrå. Fleury som inte haft det vidare lätt efter sejouren i Gulsvart verkar vara tillbaka i allsvenskan för att visa sig från sin bästa sida igen.

– Hög tid för seger, säger SSK-tränaren Johan Strömvall till SSK:s officiella sida. Vi är alla segersugna och vi tar med oss det positivta från varje match för att gå vidare. Vi måste vara beredda på att betala det höga pris som krävs för seger i Allsvenskan.

“Bacon” är bäste forward såhär långt enligt Jocke Fagervall Foto: Rune Åhlén (C)

VIK Hockey

Matchen igår kan närmast beskrivas som ett fall framåt trots att VIK bara fick med sig två pinnar mot Troja. I andra perioden gjorde Gulsvart sin bästa period såhär långt. ”VIK är det bästa laget vi mött så här långt” konstaterade Trojatränaren Patrik Ross efter matchen. Även VIK-tränaren Joakim Fagervall höll med om att Västerås gjorde en bra andraperiod trots mycket slarv i form av dåliga uppspel och generellt låg passningskvalité”. ”Bergqvist har varit vår bästa offensiva spelare de här tre matcherna” sa Fagervall om ”Bacons” uppoffrande spel såhär långt. Dock bör det poängteras att både Z och Leisenring ser bättre och bättre ut, även om inte puckarna studsar rätt alla gånger.

Mot ett heltaggat Södertälje på hemmais behöver nog VIK ta ytterligare ett steg i rätt riktning för att kunna vara med och slåss i fortsättningen. Apropå fortsättning har det spekulerats i när Patrik ”Bulan” Berglund gör sin debut för VIK Hockey. ”Jag tar det dag för dag för att känna hur jag känner mig men så fort som möjligt när jag känner mig redo” sa Bulan till VLT härom dagen.  Mycket lutar väl dock åt att Bulan gör sin första match mot Mora på tisdag då även den slovenska fix-stjärnan Anze Kopitar slänger på sig Moratröjan.

Läget i laget:

Lars Johansson saknades mot Troja och VFC har inte fått någon information om någon skada.

Markus Jonsson armskada.

 

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:73:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapTW:
s:126:"a:1:{i:0;a:2:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:73:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/Kenneth_Bergqvist1.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

  1. Tobias

    Vill inte vara en viktigpetter men Kopitar kommer från Slovenien och inte Slovakien 🙂 Hur som helst så kommer vi krossa kringlorna ikväll! Go gulsvart!

  2. dfg

    Är det nån som har koll på om VIK ska värva nån back eller lägger man krutet på Berglunds polare kanske?

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Rexxius @beessess Precis, Perra är väl mer en lagbyggare utan större taktiskt djup. Men de andra är kanske intressanta.

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@beessess @VIKFanCentral Perra är väl inte direkt känd som en stor taktiker?

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral Någon typ Perra Johnsson, Penneborn eller Stephan Lundh, tränare med erfarenhet att börja bygga VIKs… https://t.co/FDh6pXyzz7

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@beessess Intressant! Vilka coacher är bäst tycker du och varför?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto