Inför Tingsryd – åter massa nya tveksamma formationer, Robertsson i defensiv kedja (!) och Albano har redan spelat med halva backuppställningen

Albano. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Är det verkligen rätt recept att hela tiden ändra kedjor, som även inför sexpoängsmatchen borta mot Tingsryd på tisdagskvällen?

Nu är Albano i par med Bohm, efter ha börjat bra med Lindelöf, sedan Gunnarsson. Paananen fortsätter, trots kritik från även spelare vad jag hört, att ständigt röra om i alla formationer i en orolig och ständigt sökande coachning.

Kedjor enligt VLT, där alltså Anton Svensson snabbt får chansen igen, trots att VIK bitvis faktiskt spelade den bästa offensiva hockeyn på länge borta mot starka Södertälje senast.

Ludvig Östman – Daniel Gunnarsson
Alexander Lindelöf – Jimmie Jansson Lorek
Oliver Bohm – Nick Albano

Ludvig Jardeskog

Kedjor:
Trevor Cheek – Mikael Frycklund – Lukas Zetterberg
Anthon Eriksson – Liam Dower Nilsson – Gabriel Kangas
Simon Robertsson – Blake Speers – Jesper Johansson
Marcus Bergman – Isac Skedung – Anton Svensson

Sakari Salminen

Alexander Lunsjö

***

Och ska Lunsjö plötsligt petas igen? Varför Robertsson med sitt vassa skott i en så defensiv omgivning?

Förstår faktiskt inte mycket av av detta. Vad tänker NJ om detta blir laget i den så viktiga matchen mot Tingsryd?

16 svar

 1. Pelle skriver:

  Robertsson spelar med Dower och Lunsjö. Och JJ center mellan Kangas och Eriksson.
  Övriga kedjor: 13 9 28 och 25 40 11.

 2. Musse skriver:

  Hur kan man bänka Speers som är vår bästa tekare och sätta JJ som center?? Han är ju inte en naturlig center. Nu har vi ingen center som är stabil i teken. Va fan händer?

 3. Skroten skriver:

  Lunsjö är vad det verkar i frysboxen. Förvånas inte om han försvinner till nått lag där han får speltid innan transferfönstret stänger.

  • Pelle skriver:

   Synd eftersom han normalt sett är bra både defensivt i tex BP och en av lagets bästa målskyttar historiskt. Det är som att målskyttar aldrig passar in i VIK enligt tränarna. Både From och Kokkonen hade potentiell målskytteprofil.

 4. C skriver:

  Jag tror att NJ har väldigt stort inflytande på laguttagningarna just nu och att han å tränarteamet bestämmer dem tillsammans.

  Det jobbas nog lika mycket på att vinna matcherna nu som det planeras inför nästa säsong. Att Paananen skulle placera Robertsson i en miljö där NJ inte vill ha honom tror jag inte en sekund på. Sen är inte Robertsson en topp 6 forward i HA och ett bevis på det är väll att han varit ganska osynlig de här matcherna.

  Mot Taif ser det mer ut som att man vill ha jämnare kedjor där alla kan prestera iallafall något framåt.

  Nej NJ har nog stort inflytande över det mesta med all rätt. Salminen är tex på bänken igen och Svenson bänkades äntligen.

  Att tillexempel Fryklund, Z och Cheek lirar igen nu är ingen slump. Där vill man nog kolla läge inför nästa säsong och faktum var att de var riktigt tunga i anfallszonen mot SSK, särskilt i andra perioden.

  Svensson får nog lira för att Tingsryd är hans gamla klubb och för att ge honom en sista chans, presterar han inte nu är det nog helt slutspelat i den gulsvarta tröjan.

 5. Alkemisten skriver:

  Det är så mycket som är fel i hela föreningen vad gäller det sportsliga.
  Det finns ingen röd tråd, så här vill vi i VIK spela hockey, det behöver sin tur brytas ned i delar och strömma ned i leden.
  Flyttas i J20 spelare upp SKA han veta hur VIK spelar i varje moment.
  På ungdoms sidan ska det för varje åldersgrupp finnas en detaljerad plan HUR vi tränar för kunna spela på önskat sätt från U15 och uppåt.
  Detta görs inte på en sommar men någon gång måste VIK börja.
  Då är det enklare att peka delar i systemet som inte fungerar, som i detta fall skulle leda till att Paananen skulle entledigas eftersom han inte kan följa en skriven instruktion och därmed inte heller nå den överenskomna målbilden (SHL2024)
  Det ska även finnas personliga utvecklingsplaner för talangerna i klubben, de ska coachas fram inte som nu ”se och lära”( åka med i bussen, läs sitta på bänken, brunka i 4:e linjen osv.) Resurs/talang slöseri , jantelag eller vad du vill.

  • HockeyFarsan skriver:

   Håller med om att man är fruktansvärt dåliga på att skola in sina juniorer på rätt sätt. Man låter spelare som i grunden är offensiva brunka i en defensiv 4e linja. Helt bortkastat och slutar oftast med att killarna söker sej någon annan stans för att få den roll dom passar för. Det är ju killar som VIK investerat både tid och pengar i och borde sköta bättre för att få rätt avkastning. Rätt använt kan man få mycket för pengarna. Behövs ett bättre tänk här. Kanske är nåt för NJ att ta tag i, Örebro har ju lyckats bra här.

  • Pelle skriver:

   VIK har ju i flera år sagt att man spelar på samma sätt i alla sina lag och att man har IUP för alla spelare. Men självklart är det något som inte verkar fungera ändå. Det gäller att ha rätt personer på nyckelposter. Sen kan inte VIK plocka spelare från översta hyllan heller när man bygger sina juniorlag. Där har SHL-lagen ett övertag.

 6. Gwa skriver:

  Hur kan du tycka att spelet var bra?
  Förlust med 6-1 mer eller mindre utspelade!

  • Mikael Norén skriver:

   Läs gärna igen, ”bitvis”. Första 30 var bra offensivt, till och med Videll nämnde det.

   • Musse skriver:

    Absolut man måste se helheten, stora delar i de två första perioderna var stora förbättringar ( om vi räknar bort de horribla misstagen som förstörde matchen) Uppspelen, passningsspelet, skridskoåkningen och att de bet sig fast längre i anfallszonen var steg framåt. Kampen framför målen och målskyttet fattades för att vinna. Men som Videll sa efter matchen, det här var ingen 6-1 match…..

 7. Dennis storlund skriver:

  Man orkar snart inte bry sig,,hoppas vi håller oss kvar och hittar en ny tränare till nästa år. Och tyvärr ändra till shl 26 som tidigast

 8. Olle skriver:

  Märkligt! Ingen transparens heller från coachernas sida. Det går ju att fråga Paananen hur han tänker kring detta. Numera får man bara höra/läsa krystade bortförklaringar efter matcher men inga av hans/deras tankar före!

 9. Peter T skriver:

  Nä, jag håller med, man förstår inte hur Pannan tänker.
  Hur mår Pannan egentligen??