Inte perfekt, men klart bättre premiär än 2018, då VIK slog AIK efter stark insats av outtröttlige William Wikman – nu även skarpskytt

Tessier visade sina kvicka händer framför mål vid 3-1. FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. gns skriver:

  Om vi pratar om den där tröjhissningen så tycker jag att bulans chanser till något liknande är som bortblåsta i.o.m valet av ett stockholmslag och SHL istället för Västerås och allsvenskan. Vi pratar om klubbhjärta här och då släpper man all egoism och drivet till att återigen lyckas i en annan klubb än moderklubben. I Sverige? Patrik Berglund har så klart gjort och även kan göra så mkt mer för v-ås men det räcker aldrig någonsin till för en tröjhissning enligt mitt tycke, tvr.

 2. gns skriver:

  Snyggt av Wikman att göra hela två mål i premiären. Det var han värd! Sen kan man ju faktiskt tackla även om man vill hålla sig borta från utvisningsbåset. Det blev det nästan för disciplinerat och då menat i positiv mening. Annars såg pjäserna riktigt bra ut för att vara 1:a seriematchen. Bra jobbat!

 3. Bozo skriver:

  Bara inse att kanadicker som är påkopplade är bra. Paananen verkar vara bra på att koppla på spelare, få se hur han lyckas med kanadicker över en hel säsong.

  Många har pratat om centernsida men jag skulle vilja påstå att backskott är det största frågetecknet. Här blir det intressant vad tränarna kan utveckla. Samtliga backar har hyfsade skott, men ingen riktig kanon. Men nya hockeyn kanske mer handlar om att ha hög bredd och hota i varje situation.

 4. VIKarn skriver:

  De la Rose tycker jag gjorde en riktigt stabil insatts i egen zon.
  Fick stopp i spelet ganska snabbt, och fick dessutom sätta några riktigt sköna proppar.
  Bästa back va Leduc, där har Z:a hittat en riktig klassback.
  Skönt att premiären är avklarad, ska bli intressant att följa detta VIK i vinter.

 5. Bäckman skriver:

  Skönt att vi äntligen har flertalet skickliga tekare! Att vinna majoriteten av tekningarna och kunna börja skapa framåt istället för att jaga puck betyder oerhört mycket.

  • Bozo skriver:

   Ja vilken skillnad, som natt och dag. Kändes lite surrealistisk att se ett VIK lag kunna teka. När hände det senast, 90-talet?

   • Uli Ho skriver:

    Fick gåshud innan match vid tifot. Grymt vilket tryck i hallen, bra jobbat av VIK Support. Måste kännas gött för nyförvärven. VIK denna säsong känns så här långt komplett, en bra mix av olika spelartyper och riktigt bra spets. Hoppas utvecklingskurvan fortsätter att stiga och att laget klarar sig från skador.