Johan Gustafsson & Jesper Kokkonen glänste ikapp med BP och PP mot ett pucktrillande Mora som hölls allt mer på utsida mot segt VIK som behöver förstärkningar för cementerad topplacering

JG tvingades till några bra räddningar. VIK behöver räddas på många sätt nu. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

16 svar

 1. Mats i Wien skriver:

  Herregud, Fy Fan va dåligt mot Södertälje; och mot Mora . Trea på pucken, var är viljan att kämpa , bedrövligt att titta på. Hoppas att man byter ut Pananen snart, svårigheter att coucha Laget, ändra spelsystemet

  • Bozo skriver:

   Såg att inte en endaste spelare utanför VIK tyckte VIKs tränare är bästa coach i HA i Aftonbladets undersökning. Självklart var han sist med det. Det måste väl också vara sista chansen för sportchefen, men någon offensiv center till lär vi inte få se.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Det var inte jag som ställde frågan till Zetterberg. Man kan ju inte bara rulla på med samna kedjor hela matchen. Tex kan en expert på tekningar sättas in i slutet av matchen i 5 mot 6 spel. Så då kan bara kedjorna rulla på utan tränare, tränaren i varje lag ska ju ta beslut som gör att laget kan vinna.Det är ju viktigt att komma högt upp i serien det är ju alla experter överens om. Skev bild? jamen visst???

  • C skriver:

   Fast precis så som jag tror att du vill spelar VIK, skillnaden är att när vi tekar i anfallszon och matchen är jämn så får Fryklund mer speltid, tekar vi i defensiv zon och leder så är Speers inne.

   I tillexempel Västervik så är backen Daniel Brickley inne i alla lägen oavsett var på planen man är och får då bortåt 30 min per match men i VIK så delar man upp det efter roll på isen. Så tror frågan och svaret från Z var lite missvisande, de coachas ganska hårt efter sina roller i år.

   Däremot när man kollar på snittad tid i 5-5 så är det ganska jämnt fördelat men det beror ju på att vi har rollspelare som spelar i rätt lägen. Jag har tillexempel 100 gånger hellre Skedung inne på tekning i egen zon än Fryklund och så ser det ofta ut också.

 3. Jan Malmberg skriver:

  När Patrik Zetterberg fick frågan i Podden om man inte borde toppa laget ibland svarade han att det är onödigt att bränna ut spelare.Det brukar ju finnas spelare som gör skillnad. Vissa spelare kan ju få jätte mycket speltid pga. skicklighet. Jag kallar det för att spelaren får förtroende, inte att man bränner ut dom. Man måste ju kunna toppa laget när det behövs konstig syn enligt mig???

  • Mr. J skriver:

   Man toppar inte ett lag i serielunken, speciellt inte efter bara 11 matcher spelade. Visst om det är i sluttampen av seriespelet och man krigar för att ta sig till ett slutspel eller att klara sig från negativt kval, då ska man absolut toppa om det behövs. Det är nog mer din syn som är skev i såfall!? Det är ju inte så att det går dåligt för VIK, man har en stadig top 5 placering i tabellen med 2-3 matcher färre spelade än dom övriga lagen.

  • C skriver:

   Sen får man ta det Zetterberg säger i podden med en nypa salt. I PP har man åter börjat matcha PP1 mycket hårdare än PP2 pga klasskillnaden mellan 5orna. PP1 är lika bra som PP2 är dåliga just nu.

   Sen att rulla på 4st kedjor är väldigt sunt då alla har olika roller samt man vill minska risken för skador.

   Kollar vi pluss/minus så leder ju Gabriel Kangas den tabellen rätt klart i VIK fast han spelat i 4kedjan hela säsongen så frågan är ju vilka som ska matchas mindre om man vill vinna matcher…

 4. Bozo skriver:

  Bäst defensiv brukar i slutändan vinna då det skapar en grundtrygghet. Otroligt överraskande bra defensiv framför allt i BP. Där har VIK bra tränare.

 5. C skriver:

  Det finns verkligen något att bygga på i år. Det tror jag även de mest pessimistiska måste erkänna.

  Efter 1-7 mot Modo har VIK tagit 16 av 21 möjliga poäng och poäng i samtliga matcher.

  Vi har spelat bra och vi har spelat dåligt. Det finns massor att jobba på med onödiga utvisningar, nyförvärv mm men vi tar våra poäng och är verkligen med där uppe.

  Skönt att få vara lite glad i 4 dagar nu.

 6. Peter T skriver:

  Helt rätt att bänka Lindelöf, han är verkligen bedrövlig i försvarsspelet.
  Håller med angående Speers & Kokkonen, de har verkligen börjat visa klass.

 7. Musse skriver:

  Bedrövliga domare idag, ett flertal riktigt tveksamma utvisningar lyckades de hitta. Är skillnaden i bedömningen i Shl så stor för att Wikegård, Sanny mf är så kritiska mot för billiga utvisningar så det blir en annan press på domarna? Det är ju samma regelbok. Att en tränare skulle börja bänka sina ledande spelare för att de åker på utvisningar kommer ju inte att hända. Möjligen någon intern lagbot vid matchstraff etc…

  • Bozo skriver:

   Man blir ju inte ledande spelare om man blir petad av spelare som för stunden anses bättre. I praktiken är det ju inte tränaren som petar, det är ju spelarna som gör det. Tränaren verkställer vara. Men för att det ens ska vara möjligt att peta så måste det finnas bra och hungriga spelare vid sidan. Så fort det finns så kommer det synas en beteendeförändring direkt, då spelarna vet att varje detalj räknas. Att få nått svepande generellt gnäll från tränaren rinner ganska fort av. Tränaren vill inte heller gå för hårt fram då han vet att han måste spela spelaren i nästa match (kanske dagen efter) och vill inte påverka psyket för mycket.

 8. Bozo skriver:

  Viktigt med poängskörden i jakten på förstärkningar. Att kunna locka en transatlant att det finns möjlighet till avancemang gör saker och ting lättare. Cheek uttalade sig i Cmore-intervjun att det var huvudanledningen till att han gick till VIK.