Vässad Gabriel Kangas matchvinnare mot Vita Hästen efter fin passning av Patrik Parkkonen då VIK vann trots tuffa starter i varje period och åter bristande disciplin

Härligt jubel för Gabriel Kangas. ARKIVFOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

15 Responses

 1. Jan Malmberg skriver:

  Jag är väl bortskämd med mycket folk typ mellan 5000-10000 men fick vänta på höjdpunkten till1988 när jag var 33 år tills KK året 2000 när VIK fick möta Råby från Västerås. Men kul att se svenska småtjejer och killar på matcherna nu som går gratis( VIK skriver närvarande nu inte betalande åskådare) Kristianstad var ju sensations lag förra säsongen nu lika många poäng som VIK. Men visst Sveriges älsklingar Leksand är inte med längre.Spelar ingen roll om ”skitlaget” Kristianstad går upp i SHL kommer inte dra publik oavsett om dom skulle trilla ner i Hockeyallsvenskan igen. Men jag tycker att Västerås borde kunna matcha BJÖRKLÖVEN och MODOs publik siffror.Det var väl bla Djurgården som dragit upp publik snittet som VIK appen nu skryter om.Tur att inte Paananen tar lätt på ”skitlagen” i serien. Men helvetet tomma arenor i hela världen under Pandemin slipper vi nu. Kan åka till ”Skräcklunda” i eftermiddag antar att Mora drar mer folk KUL. Ju mer folk dess då bättre. Alla spelare vill ha fulla arenor inte bara jag och andra med mig. Lär väl få drömma om gamla tider i alla fall.

  • Pelle skriver:

   Jag var också med på den ”gamla tiden” och saknar dom publiksiffrorna. Men det var en annan tid. Alternativet till att se live var väl lite radiorapporter typ. Jag minns när VIK hade bortamatch i elitserien och man väntade på att radion skulle byta till rätt match. Ofta gjorde dom det när det hade gjorts ett mål.

   • Musse skriver:

    Håller med dig Pelle, det var en annan tid. Och det var nästan ännu mer spännande att vänta på målsignaturen i sportradion och hoppas att vi gjort mål😀 Nu är det nya att gå på fredag eller lördagsmatch för att dricka öl, som blir stora intäkter för klubbarna.

    • Detvartiderdet skriver:

     Kommer ihåg också när man ringde ”resultatservice” på telefon där inspelad röst gav svar som ”10 min spelade 1:a perioden VIK-Örebro 3-0 osv” 😄

 2. Musse skriver:

  Vinner vi mot Mora idag så är vi en poäng efter Djurgården och Löven, och har även efter det en match mindre spelad. Vi är alltså verkligen med i toppen trots att spelet och målskyttet hackat, samt att kanske vår viktigaste utespelare varit avstängd. Laget har gjort en otrolig uppryckning efter förnedringen mot MoDo. Så märkligt att så många fokuserat på att hitta fel, sparka tränare och sportchef. Det finns ingen tränare som är perfekt, alla människor gör misstag. Gå på matcherna, stötta laget. Var besviken vid förluster, men håll det på en schysst nivå. Det är trots allt bara idrott.
  Kangas, så roligt att se hans utveckling, sommarträningen och mognad tar steg. Tagit JJ’s roll som defensiv -specialist med beröm godkänt.👏👏

 3. Jan Malmberg skriver:

  Synd att Västerås är en dåligt publikstad Nuförtiden 1920 sist. Bottenlaget Vita Hästen DRYGA 2000 pers mot VIK. Det är bara VIK och Modo som har 2 förluster vid full tid. Djurgården 3 förluster.
  Kangas får godkänt helt klart, match hjälte. Kokkonen 4 mål den enda av nykomlingarna som producerar mål.( om man inte räknar Lindelöf som nykomling 3 mål redan) Hur ”många” har Gunnarsson gjort inte många. Blir det inte över 3000 pers.imorgon mot Mora riktigt är det USELT!!

  • Gurkan skriver:

   Herregud Jan, kan du sluta klaga hela tiden? Poäng i sex raka och fyra raka bortavinster, då väljer du att klaga på förra matchens publiksiffra? Tycker du det är konstigt att VIK drar mindre folk hemma mot Kristianstad än vad Vita Hästen gör mot VIK hemma?

   Alla vill se mer publik men skitlagen i ligan drar ingen publik i Rocklunda och har aldrig gjort. Klart man vill ha fullt jämt men Kristianstad? Folk tänker att de bara kan bli besvikna eftersom det är en match som VIK ska vinna, så är vi ju tyvärr funtade i Västerås.

  • Pelle skriver:

   Du räknar äpplen och päron. Hästen hade 2043 betalande. VIK hade 2349 betalande senast.
   Men visst det borde vara fler.

  • Pocke skriver:

   Vad pratar du om? VIK har höjt sitt snitt rejält mot förra året och är fyra i publikligan, plockar man bort AIKs derbymatcher så skulle vi landa 3a i den tabellen

 4. Bozo skriver:

  Sen tycker jag att det som hände i Kristianstad ska leda till fängelse. Med tanke på situation och uppsåt.

  • Birgitta Setzman skriver:

   Era tillresta supportar beter sig också illa om än inte lika illa.
   De tände rökbomber precis innan matchen startade vilket gjorde mig väldigt illamående och med migrän.
   Tyvärr för min del sitter huvudvärken i även idag.
   Det är synd att så många supportrar tar efter Stockholmslagens supportrar.

   • Pelle skriver:

    Ja, jag suckade framför TV:n. Fruktansvärt omoget uppträdande. Och jag vet hur jobbig den jävla röken är. Klubbarna borde säga till på skarpen. Och naturligtvis även supporterföreningarna.

 5. Bozo skriver:

  Det är inte illvilja som veteranerna tar utvisningar, det är undermedvetet. Veteranerna är övertaggande men bekväma. Varför är de och varit bekväma? Laget har noll i djup och så har det varit många säsonger. Djup bygger man på bredden. In med tre toppspelare och man får resultat direkt.

  VIK är hyffsat solidariska med speltid, så även om man blir petad av Kangas så kommer man få spela vidare.

 6. Observant skriver:

  Håller fullständigt med om utvisningar i anfallszon. Beror mycket på att man.är bekväm och tar inte extra skären. Tur att vi har bra special teams. Idag funka ju både box och pp förrutom vid Hästens 1-0 mål . Övriga mål var ju höstlöv och konstig studs i båge. Vi kommer kommer komma långt med killarna med hår på bröstet i slutspel. Då börjar kriget på riktigt. Gäller dock försöka landa in på minst en 4 plats för att få ett bra utgångsläge där. Bör kunna gå?