Kan VIK fortsätta den positiva bortatrenden mot AIK och ta fjärde raka utanför Västerås?

1 svar

 1. Viktor skriver:

  Ska bli kul att åka till klassiska Hovet och se Måste-matchen. Det är gott om sådan i århundradets jämnaste hockeyallsvenska med flera intressanta resultat under fredagskvällen.
  VIK-vinst uppe på Hovet och VIK är med i Topp 8, förlust och Div 1 spöket smyger runt nere på Rocklunda.
  Topp 8 räcker för att framme i vår vara med i ett förlängt kvalspelande mot SHL. Men för att klara sig igenom förkvalet behövs då, betydligt mer styrka än de 1,38 p/match VIK fått ihop under de senaste tio matcherna. Lite sifferexercis visar att VIK under hela säsongen fått ihop 1,42 p/match. Är formen på väg ner, fast vi fans tycker att den är på väg upp?
  Mer ”siffrande” ger att tabelltvåan Malmö på 24 matcher fått ihop 42 p vilket ger 1,75 p/match. Det är betydligt lägre än de 2,0 p/match som brukar behövas för att bli tabelltvå.
  Än mer ”siffrande” och hypoteser:
  Alt 1 – När säsongen är slut har tabelltvåan 52 x 1,75 = 91 p. Mao för att VIK ska nå dit krävs 91 – 34 = 57 p, dvs 2,04 p/match from idag!
  Alt 2 – Mer troligt är att tabellen börjar skiktas när vi snart går in i sluthalvan. Troligen kommer det att krävas 98 p för att bli tabelltvå. Mäktar VIK med det? 98 – 34 = 64 p, dvs 2,3 p/match from segern mot AIK idag!
  Visst fasiken ska man sikta på det! Börjar man producera 2,3 p/match, helst mer, kommer hur som helst slutspelsformen vara på topp. På topp för att till på köpet klara av den längre vägen via förkvalet.

  Micke – Håller till fullo med om snygga mål är härliga att se, men de är definitivt INTE MER VÄRDA ÄN SKIT- & SLITMÅL !
  Likaså håller jag med om att det för ofta är någon av lagdelarna som underpresterar! Varför???
  En Gordisk knut för spelarrådet och Filander att lösa!