Mr. VIK – Marcus Söderkvist – Den gulsvarta legenden med den unika förmågan att anpassa sig firar 700 matcher

Marcus Söderkvist

Mot Malmö den 20/11 spelar den aktive VIK-legenden Marcus Söderkvist sin 700:e match! Då och där ska han hyllas! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Den 14:e april 2002 var en tung dag för VIK Hockey. Gulsvart föll hemma mot Nybro med 1-2. Målskytt var Marcus Söderkvist som då lirade i tredjekedjan med Classe Lindblom och Thomas Paananen.

Det var drygt 4 400 som blev besvikna då eftersom förlusten innebar att VIK missade allsvenskt spel säsongen därpå. VIK spelade inte speciellt bra och Söderkvist glänste faktiskt inte direkt, i mina ögon.

Konstig början på en hyllningsartikel, kanske du tänker.

Men i mina ögon är det stora med Marcus Söderkvist hans förmåga att utvecklas och anpassa sig till rådande omständigheter. I en allt bättre allsvenska har Söderkvist också blivit allt bättre. Det som imponerat mest på undertecknad är förmågan att utveckla det offensiva spelsinnet. (Assisten till Angell senast trodde man bara i princip Conny kunde göra i dagens VIK.)

Jag trodde i min enfald att spelsinne var något du var född med och att man skulle vara glad över det du begåvats med. Marcus har bevisat motsatsen.

Vi ska tänka på att den allt bättre allsvenskan skördat sina offer som inte kunnat växa med uppgifterna. Istället har alltså #82 också blivit bättre i. I en allt bättre serie. Extremt imponerande!

Nu går 20-åringen som inte direkt glänste mot division 1-lag för 12 år sedan mot sin bästa säsong som 32-åring. Mot 20 assist, bland annat.

Det borde bara finnas en väg att gå för Marcus. Mot 1000 matcher och SHL. Varför skulle han plötsligt sluta växa med uppgifterna och utvecklas?

Nu hyllar vi den unike och mångsidige VIK-legenden med det stora hjärtat ordentligt på torsdag mot Malmö!

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://33.media.tumblr.com/47c2721be457321b6ab03754d0a424eb/tumblr_nepquoqj171rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Jeppe

  Jo jag förstår det, och jag menade rent generellt att man tycker om att dela in spelare i fack. Man gillar att prata spets. Men enligt mig ör Marcus en spets lirare för vi kan väl vara överens om att det fins olika spets egenskaper!.. Plus att i Marcus fall så har han väl inte tillåtits att visa sin offensiv alltför ofta… Olika uppfattningar tar jag gärna, då vi alla delar en passion för gulsvart!!!

 2. Mikael Norén

  Jeppe, jag syftar på offensiv spelintelligens. Defensivt har han alltid haft den känslan. Men klart vi kan ha olika uppfattningar.

 3. Jeppe

  Jag börjar bli lite less på att alla tror att slangen helt plötsligt fått ett spelsiine i tidig julklapp helt plötsligt… Han har spelat i en fjärdelina med ett syfte. Att checka hårt.

  Varför tror ni kan kan gå från en fjärdelina till första backpar för? Anledningen stavas spelinteligens!!!!!!! STOR sådan tillochmed!!!!

  Vi kommer väl alla ihåg hur mycket Warg växte med stort förtroende!! Han har väll inte nått den nivån igen, mycket av det måste väl tillskrivas brist på offensivt förtroende?…

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

30-poängsforwarden Benker till Almtuna & fyllig jämförelse med "ersättaren" From via DEL-expert från Düsseldorf: "F… https://t.co/zLjiBdNiFq

SvaraRetweetFavorit
Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto