Niklas Folin presenterad med fina avskedsord från många fans i MoDo & frågan är vad som blir de sista pusselbitarna på den ombyggda backsidan nu?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Under måndagen presenterades backkämpen Niklas Folin. 30-åringen blir en viktig ledare i att sätta det nya mer hårt arbetandes, defensivsmarta och karaktärsstarka VIK. Det var i alla fall tanken då tvåårskontraktet skrevs på.

Nu har VIK tagit in två av seriens kanske mest vilje- och karaktärsstarka spelare i Folin och Malte Sjögren. De kan nog lite bli tränarnas förlängda armar i att bygga nya VIK.

***

Någon riktigt insatt sa till mig att VIK saknat tuffingar som Andreas Lindh och Per Helmersson.

De stod för tuffhet och principfasthet på olika sätt. Något som kanske Folin, Sjögren & Co. kan återinföra i någon skala?

***

Kanske ska nya, förmodat mer dedikerade, VIK stjäla New York Rangers slogan: ”There is no quit in N.Y.”?

Ty detta lagbygge verkar bli något helt annat än tidigare. Kanske lite mindre glamour och finess. Mer ärligt hårt arbete. Helt enkelt.

***

Någon trodde att Folin är så eftertraktad att kanske något SHL-lag snor honom i sommar, så kanske bäst att avvakta. Samtidigt är det ett tvåårskontrakt som möjligen gör göteborgaren svårare att flytta på snart igen.

***

Tänkbar backsida med Folin:

 • Ny offensiv spetsback – Niklas Folin
 • Flood – Malmström
 • (Lyckåsen) – Jansson/Norberg
 • NY/Junior

Främsta PP-backar:

Flood, Lyckåsen och NY (med Norberg som joker)

Främsta BP-backar:

Folin, Malmström, Norberg (och Jansson fick fjärde mest BP-tid av VIK-backarna 23-24).

***

I en inledningsvis betydligt tightare budget blir det viktigare att kolla på yngre spelare som kan blomma ut snabbt, kolla exempelvis poängtoppen i J20 för backar (och SHL-lån):

5 svar

 1. Modoröv skriver:

  Folin är inte typen som kommer utnyttja det löjliga avtalet att lämna ett nypåskrivet kontrakt mitt under sommaren. Han kommer spela för VIK.

 2. Mats i Wien skriver:

  Härligt, Kim Rosdahl klart för VIK
  bra lekkamrat för Komarek , börjar se riktigt bra ut , hoppas att Sponsorerna öppnar sina kassor, vibrationerna Är riktigt Positiva , bra jobbat NJ, hls från Wien
  Grüsse aus Wien

 3. J skriver:

  Kim Rosdal från Malmö klar på 3 år

 4. A skriver:

  Folin är inte dålig men var snarare tredjepar än förstapar i det Modo som gick upp ifjol. Förvisso ett lag med stark backsida men ändå.

 5. PatrikH skriver:

  Ser lovande ut med de nya defensiva backarna, precis det som saknats i VIK de senaste åren. Hoppas, det kommer att bli som Niklas sagt att det kommer att göra ont att möta VIK kommande säsonger. Det ska inte bli lätt att ta sig in på vår kasse och det ska inte gå att känna sig lugn i vår försvarszon.