Nya finländska centerfyndet Mikael Hakkarainen hakkade direkt sönder Södertäljes segerchanser då hela VIK lyft minst en nivå senaste fem

Nytt finländskt försök. Zäta fortsätter finska spåret.

20 svar

 1. Steffo skriver:

  Härligt VIK! Nu kör vi över Gnaget. Rocklunda kommer fyllas med det här spelet. 3-0 målet var ren klass, verkligen hockeygodis. Blir intressant och se var Lunsjö passar in i det här pusslet men skador är ju sannolika så det kanske löser sig.

 2. Johan skriver:

  Kom igen nu laget, fortsätt så här! Dock borde VIK vunnit med minst 6-0 så hittar VIK / Zäta en spelare som KAN göra mål kan de bli riktigt bra. Många bra lägen som borde varit mål men bra målvakt i Södertälje!

  Apropå målvakt, jag har hört mycket bra om Ryttar att han kan bli överlägset bäst. Vet Paananen om de? Han står ju aldrig.. Tänk om ” Hakk” och en till forward som gör mål kommer in, sen ryttar lika het som dom med en ny back som är lika het som dom tillsammans med Ryttar i mål.. då kan laget gå långt!

  Minus i matchen var bråket på plan med 30 sekunder kvar med blodvite på isen. Två spelare ger sig på Jardeskog. Men Jardeskogs gest efteråt var nästan värre..

  Minus var även att två lagledare ska stå och skrika på varandra och inte kunna behärska sig. Handlade de om gesten Jardeskog gjorde? Vissa säger någon gest i båset? Även att han retade upp Paanenen och frågade vart han slips var nu..

  • Bosse skriver:

   Satt precis bakom deras bås. En VIK spelare åkte förbi och gjorde ”kyckling dansen” direkt efter slutsignalen så SSK hade nog all rätt att bli irriterade. Hade inget med Jardeskog att göra och han tände väll mer publiken än nått annat.

   Sen tycker jag Pollock skämde ut sig mest, man förstår varför han måste lira i HA när han håller på sådär.

  • Pelle skriver:

   Vem bryr sig om en slips?

 3. Jan Malmberg skriver:

  Håller verkligen med om att Mikael Hakkarainen var bra, imponerande med så få matcher sista åren. Men det måste vara unikt i VIKs historia att ingen Forward gjort mål två matcher i rad i seriespelet.Kan väl inte hända i dag på Hovet mot AIK att det blir en tredje match kl. 15.00 utan att en anfalls spelare gör mål(Omöljigt?)🥅🏒

  • Bozo skriver:

   Totalhockey som VIK sysslar med nu. Då kan vilka spelare som helst komma med i målprotokollet.

 4. Magic skriver:

  Kom nu ihåg tills nästa gång det blir grus i maskineriet och alla domare dömer mot oss och alla ska avgå eller bytas ut, att allt som behövs är lite finsk sisu!

 5. Bozo skriver:

  Apropå målvaktstränare Sjöström. I Tre Kronor truppen nu Lars Johansson och Gustaf Lindvall som delade på spaden i VIK 2012/2013.

 6. Bozo skriver:

  Eloge till Wessner med kollegor som stod upp bra i matchen när ett lag i obalans fanns på isen.

 7. Christoffer Pettersson skriver:

  Otroligt rolig kväll igår. Efter Hakkas första byte visste man att det skulle bli succé.

  Hade varit kul att se Lunsjö med honom och From för Lavoie kommer bort för mycket i matcherna, han måste nog höja sig rejält snart, annars blir det spel i typ ”Hästen” resten av säsongen.

  Precis som Micke skriver gjorde Karlsson sin bästa match i år. Han har nog också känt press att göra poäng mm och tappat defensiven i 3 kedjan.

  Sen spelade samtliga backar väldigt resolut i egen zon idag. Känns verkligen som att både Jansson och Gunnarsson börjat få ordning på grejerna.

  Längesedan hockey var så här kul i Västerås. (Och för 5 matcher sen ropade folk på tränarskifte, kanske vi fans kan ha lite mer tålamod i framtiden).

  • Musse skriver:

   Lavoie är en mycket skicklig spelare som gör andra bra saker som inte From gör. Inte så snabb men vilket spelsinne och puckbehandling killen har. En sån spelartyp behöver vi absolut i laget. Direkt såg vi en helt annan kemi i linan när Hakka kom in.
   De som ville sparka tränarna skriver sällan här när vi vinner😊

   • Peter skriver:

    Jag håller med dig. För tre veckor sedan skrevs (eller skreks) det om tränarbyte. Nu hyllas återigen Paananen för sitt att överlåta mycket till spelarna. Jag har hela tiden trott på att det löser sig. Och som Zäta hela tiden har sagt ”det är i april vi ska vara som bäst”.

    En fundering är ju i vilken lina Lunsjö ska spela vinge. Kommer han ta Lavoies eller Svenssons plats? I så fall vem av dessa kommer vara nöjda med att spela i en fjärdelina.

    • Klas skriver:

     Problemet blir ju att Lavoie inte är så skillnad defensivt så ska Lunis in i tredje får vi problem med var Lavoie ska vara. Samtidigt så har vi haft väldigt få skador i år och är någon annan forward skadad är problemet löst.

     Jag gillar också Lavoie men ligger han inte på 0,8p per match i snitt över tid så håller det inte på sikt. Tror han har ett hög lön också (ren spekulation)

     Den som lever får se men äntligen börjar vi se iallafall lite konkurrens i laget om platserna vilket nog är väldigt viktigt i längden, vissa mår bra av att sitta på läktaren ibland också.

    • Musse skriver:

     @Peter. Har också hela tiden varit positiv och trott på att det löser sig. Såg matchen Troja mot HV i veckan. Troja var mycket bättre och borde vunnit matchen, där hade HV flyt och inget lag går en serie utan svackor.
     Ang när Lunis är tillbaka (kan ta tid om det är ljumsken) så kommer någon annan att vara småskadad och behöva vila. När/om Z får in en till spetsforward så kommer vi inte ha någon uttalad fjärdelina, utan fyra hyfsat likvärdiga kedjor. Möjligen att Skedung/Wikmans lina får gå in och köra sönder motståndarnas förstalina.😊

 8. Kalle skriver:

  Jag var själv kritisk och aningen besviken på värvningen. Men jag blev helt klart motbevisad. Vilken fröjd att se! Och vad lättade och glad man var när man gick ifrån matchen ikväll. Forsätter det såhär så kommer enda problemet bli vilka man ställer på plan när vi ha fullt manskap.

 9. Bozo skriver:

  Sån här VIK med energi och överlägsenhet har man inte sett sedan senaste NHL-lockouten. Om detta inte var en engångsföretelse så är jag övertygad att SHL2024 uppfylls. Blir intressant mot Löven och HV71. Just nu är VIK bäst men känns lite som att man går på adrenalin. Man vill se att man snittar över 2p per match från och med nu. Effektiviteten enda frågetecknet just nu.

  • Peter skriver:

   @bozo…. Just nu är vik bäst? Bättre än hv?

   • Bozo skriver:

    Ja det var man varit senaste matcherna och som jag trodde så skulle det börja falna, vilket matchen mot AIK visade. Utan regelbundna målskyttar så blir det svårt när man inte presterar max, då blir man ett lag utanför topp4 garanterat i längden.

 10. Musse skriver:

  Blev ju precis den spelartypen som verkligen lyfter och driver en kedja. Killen är ju en absolut toppspelare i HA. Bra jobbat Zäta och långnäsa till er som grymtade om att det var fel chansvärvning.

 11. VIKKS skriver:

  Kan bara hålla med Micke! Man stod bara och njöt på läktaren. Hakka var verkligen bättre än man vågat hoppats på, och vann nästa samtliga tek också. Kändes även bra att man slapp hetsa upp sig över Wessners bedömningsnivå, nu var han ju helt ok.