Silly: Frågan om något händer med kapten Jansson (sportchefen i AIK gillade honom i Linköping), HA-intresse för Topping, J20-racet mot Malmö, Björklöven & Oskarshamn fortsätter

Är Gabriel Kangas nöjd med sin roll i fjärde? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

PÅ BILDEN: Är Gabriel Kangas verkligen nöjd med sin roll i fjärde? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

NJ såg ju väldigt klurig ut då han fick frågan på medlemsträffen om några kontrakterade spelare kan lämna, när han bara enkelt kunde ha sagt att ingen skulle lämna som det ser ut just nu.

Kan inte hjälpa att tänka på att AIK:s sportchef Niklas Persson ska ha gillat Jimmie Jansson skarpt då denna var i Linköping, och AIK kanske vill ändra lite efter exit mot Mora?

Gabriel Kangas har också i media tidigare hintat att han nog likt Isak Skedung helst vill ha en större offensiv roll, vilket knappast är troligt i VIK.

Så det kanske blir en ännu större ombyggnad än vad många trott? Och kanske vore det en sund nystart för både Kangas och Jansson som bägge kanske kört fast lite på sistone här?

Eric Engstrand är nog svårare att ”sälja” då han ska ha ett bra kontrakt…

***

Kyle Topping är gissningsvis dubbelt så dyr nu efter sin succé men ska ha intresse från allsvenska storlag.

***

VIK J20 förlorade snöpligt hemma mot Malmö i en ganska jämn match med 1-2 på lördagen, trots 42-28 i skott. Skyttet och avsluten var dock äntligen mycket bättre på söndagen då temposvaga Oskarshamn slogs tillbaka med 6-2 via 4-0 efter åtta minuter.

IKO ser därmed ut att få mycket svårt att hålla sig kvar även i J20 Nationell. Istället blir det en uppgörelse mellan mer skridskoskickliga Björklöven (som jag tror är bättre än IKO) och Västerås. SHL-Malmö är ju redan klara och frågan är hur intresserade de kommer vara in i kaklet.

Intressant match under måndagen mellan just Björklöven och Malmö (rödhökarnas tredje match på tre dagar) i Umeå.

VIK har kvar att möta Hanviken (som vaknat till på slutet) och Björklöven gånger två.

Den svårt haltandes tabellen:

Den stora nyckeln för VIK blir att på något sätt hitta bättre effektivitet och skytte då man hittills snittar 40 skott per match, men är sämst i effektiviteten även här trots sex flera läckra mål idag.

Tur då att blott 16-årige hemmasonen Måns Goos har 92,7 i räddningsprocent hittills. Bara att få behålla 2007:an Goos vore värt mycket, redan en fin målvakt.

***

Om Du uppskattar bloggen och vill ha kvar den ett tag till, stötta gärna via Swish: 0703795445 eller via donation Paypal enligt nedan.

26 svar

 1. Stenberg skriver:

  Joel Kant Luleå/Västervik på ingång enl Expressen

 2. Eusebio skriver:

  Komarek är en bra spelare, lojal. Jag skulle också vara lojal om jag tjänade 1,5-1,6 miljoner kronor i månaden…

 3. HR skriver:

  I J20 slog Löven idag MIF klart och VIK blev av med andraplatsen trots en match mer spelad. Var nog ändå det bästa som kunde hända med VIK-ögon då MIF kanske saknar motivationen att försvara topp två-platsen. Min spaning är att MIF fortsätter tappa poäng och det blir VIK och Löven som tar platserna.

  • Pelle skriver:

   MIF har dubbelmöte med IKO närmast. Tror du IKO har mer motivation?
   Det här blir knallhårt. Om Malmö vinner mot IKO och även avslutningen hemma mot Löven, och Löven och VIK vinner varsin match mot varandra plus mot jumbon, kan det bli Malmö 18 p, VIK och Löven 17 vardera, där just nu Löven är tre mål bättre.

 4. Janne skriver:

  Spännande dag imorgon, då kommer dom första nya spelarna att presenteras,
  Micke, keep it up. Du är grym…..

  • Pelle skriver:

   Är du säker på att det blir just imorgon? Enda infon jag hört är efter påsk. Kan ju betyda vilken dag som helst. Men du kanske har kontakter som avslöjat att det blir imorgon.

   • Janne skriver:

    imorgon kommer det, iallafall dom/den första

   • Janne skriver:

    vad var det jag sa, första nya spelaren är signad. vem ?
    det kommer på hemsidan inom kort

    • Stenberg skriver:

     Bra koll av dig😎 Får se till att följa dina inlägg framöver…

 5. Höftskott skriver:

  Micke du tror inte det kan vara Flood som har ett SHL intresse på sig efter sin säsong med 36 poäng? Bara en stilla tanke.

  • Pelle skriver:

   Tungt i så fall, eftersom det är enda backen som får godkänt.

  • Mikael Norén skriver:

   Flood har kanske inte åldern och möjligen inte direkt typen som bli plockad till SHL. Behöver ju en offensiv roll för att vara mest effektiv, men osvuret är ju bäst. Risken finns nog då jag tycker Flood är riktigt bra. Vad tror du?

   • Höftskott skriver:

    Jag håller med. Risken finns alltid att vi tappar spelare vi vill behålla och inte enbart sådana VIK vill bli av med.

  • C skriver:

   Vi kan sitta ner i båten angående Flood.

   För att vara back i SHL behöver man vara mycket bättre defensivt än vad Flood är. Är dessutom 27år så utvecklingen går långsamt. Han har 36 poäng men ändå -4. Varit inne på många mål bakåt alltså och det var inte bara omgivningens fel.

   Men han är en bra HA back i ett lag som siktar på topp 6.

 6. J skriver:

  Min fråga. Tycker du om mågon spelare. Inte många som passar dig. Alla ska bort och inget ska hit.

  • Mikael Norén skriver:

   Jag försöker jobba med frågeställningar och inte vara så tvärsäker och svartvit som många andra är. Utan försöker belysa saker från olika vinklar, men efter en historiskt dålig säsong inte så konstigt kanske om de blir stora förändringar och få spelare som hyllas.

  • Kalle skriver:

   Vänta nu, var det inte samme skribent ”J” som skrev om att kontoret och NJ skulle bort?

   Tycker personligen att Micke har en väldigt sund syn på spelare.

  • AB skriver:

   Håller med dig J! MYCKET klagande! Vände kappan väldigt snabbt, efter det kom fram att Eric Engstrand själv sa att han ska vara kvar kommande säsong! Från att han kanske skulle på andra äventyr till helt plötsligt över en natt ”vara kvar för att kontraktet är dyrt”

  • C skriver:

   Jag förstår verkligen ingenting här. Laget har underpresterat totalt i åtminstone de senaste 2 senaste säsongerna så allt annat än att vara kritisk och ifrågasättande är väldigt konstigt.

   Jag tycker faktiskt man kan ifrågasätta ännu mer än vad Micke gör.

   I just de här 2 fallen så gjorde ju Kangas som sämsta säsong sen han blev senior och Jansson har i princip backat 3 säsonger i rad så att ifrågasätta deras vara eller inte är helt rimligt.

   Jansson blir nog kvar men utan bindel.