Silly: Vad finns det för intressanta backar där ute?

De flesta är överens om att VIK till nästa säsong behöver ha en mer dynamisk backuppsättning. När Frisk floppade var det egentligen bara Mitell kvar som riktigt offensivvillig back. Möjligen kan Emmerdahl utvecklas till en fin offensivback.

Sedan får vi hoppas att Hampus Larsson och Mathias Linnarud blir två allroundbackar som han hantera pucken på allsvensk nivå.

Men det behövs några rejält tunga namn redan nu inför den episka säsong vi står inför. Centralen tog sig friheten att leka NJ:

Potentiella stjärnbackar:

Nick Angell – Lite som Mitell fast starkare och rörligare. Kostade enligt uppgift en miljon för KHK senast under säsongen. Går kanske till SSK tack vare Janne. Eller kanske inte då Janne tydligen var osams med vissa lirare i KHK.

Daniel Grillfors – Enköpingskille som lirade tre matcher i Bern i slutet. Hunnit bli 31. Vill kanske främst tjäna en slant i Alpligor nu. Men, kanske, kanske, så finns det ett VIK-hjärta kvar.

Mike Vernace – Jagades av Björklöven inför säsongen. Då hade man inte råd att matcha DEL. Vernace har som back ungefär samma poängsnitt i AHL som Romano och McArdle. NHL-meriterad.

Intressanta namn:

Johan Larsson – Mycket vass på allsvensk nivå. Var i VIK tidigare. Bra skott och offensiv. Skulle lyfta det spelmässiga i VIK-försvaret.

Sébastien Piché – Ett fynd som Bolzano hittade i gärdsgårdsserien (nåja) ECHL där Piché inte ens plockade mycket poäng. Succé och österrikisk mästare nu.

Nick Schaus – Bäst poängsnitt av backarna i Norge. Mästare med Stavanger och utsedd till MVP i norska slutspelet, som Christian Larrivée också blev. Kanske ett “billigt” fynd?

***

I Allsvenskan finns även Fredrik Sandgren som utvecklats enormt i Almtuna. Olov Lundqvist gjorde 20 poäng i Asplöven och 25-åringen är kanske en ny Stefan Andersson.

Sam Lofquist och David Lidström kanske kan vara intressanta. Moras Jonathan Harty är en mycket frejdig back som kanske kan utveckla sin offensiv en smula, men såklart främst en tuff back. Undertecknad gillade Hartys spel.

***

Vad mer för intressanta namn finns där ute? Alltid kul om man prickar rätt på någon som NJ sedan signar.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Pelle

    Olov Lundqvist i Asplöven blev jag imponerad av den här säsongen. Kanske prisvärd med tanke på att han kom i skymundan jämfört med Fagerudd. Fagerudd gjorde visserligen fler poäng men hade faktiskt -15. Lundqvist hade 0 i plus/minus.

  2. SteNo

    Man drömmer ju om en ny Rohlin….dreglar vid tanken. Den bästa offensiva back som lirat i VIK enligt mig.

Tweets

Johan Holm - AvatarJohan68HolmJohan Holm

@VIKFanCentral Känns bra att VIK gjorde rätt för sig mot Borlänge i samband med värvningen av Östman jr. Det är kla… https://t.co/rDJzGY6QOf

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@Jonisxx Ja. Det är alltid en relevant fråga då man tittar på svårbedömda ECHL.

SvaraRetweetFavorit
Jonny Ishak - AvatarJonisxxJonny Ishak

@VIKFanCentral Att han möter hockeyettan försvar

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto