Tony Romano tackar farväl till VIK med flaggan i topp och tittar efter ny klubb i Sverige och Finland

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fick ett spontant mail från Tony Romano idag:

”Hey Mikael,

I just wanted to say thank you to you and to all the fans for your support this season. The work you guys do as fans doesn’t go unnoticed, and it has been a lot of fun playing and living in Västerås. I wish you guys and the team the best of luck going forward!

Tony”

Sedan när jag frågade om omständigheterna och om rykten gällande Finland och Österrike svarade Tony:

”Mikael, I am not bothered by the situation at all. There was a team and player option but I told the team I wouldn’t take the option last week without renegotiating for a better contract. Later during the week Niklas called me letting me know the contract was now cancelled. Hockey is a business and it’s best we go our separate ways.

As far as next season goes my agent and I are looking at options in both Sweden and Finland.”

***

Snacka om att Tony lämnar VIK i med flaggan i topp genom att skicka detta mail när vissa andra inte ens bryr sig att svara på mail från oss (”små dumma fans”). Det är klass!

Vi önskar Tony all lycka till. (För den som inte är super på engelska kan vi kortfattat konstatera att Tony önskade en löneförhöjning på ett enligt Johan Thalberg ganska magert kontrakt vilket NJ nobbade).

***

Johan Thalberg på VLT.se gjorde även gällande att Legein är borta och att NJ är tveksam kring Caputis höft.

Då är de största frågetecknen om dessa nedanstående stannar, om vi nu antar att vissa trötta inte är med bilden:

McArdle – Ryktas om SHL. Dyrare att behålla och NJ frågar sig nog hur mycket kraftpaketet kan producera/krona.

Marcus Jonsson – Om Viktor Mårtensson går till SHL så kan vi nog tyvärr räkna med att ”Messy” är förlorad eftersom Umeåsonen är rörligare och med liknande egenskaper i övrigt.

Lindh – Gjorde det bra när det gällde. Väldigt bra utan puck men trissan har börjat hoppa allt mer på klubban hos den i maj 36-årige backen.

Fredrik Johansson – Gjorde en mycket bra comeback. Men nöjde sig kanske lite att vara på utsidan när det gällde som mest. Har ju potential med sin fart och teknik och borde kunna producera mer.

Lindhagen – Smart playmaker som dock inte producerade. Liten och tyvärr inte så jättesnabb. Tvingas fiska på utsidan på grund av bristande fysik.

Johan Jonsson – Smart back med bra räckvidd. Dock långsam och känns lite som ”more-of-the-same” om nu VIK ska försöka lyfta offensiven och bli mer dynamiska och rörliga på backsidan.

Marklund (lån) – Hade en starkt stigande kurva som center. En av få som vågade offra en hörntand framför kassen och gjorde tre sådana mål i kvalet. Enorm konkurrens i Skellefteå talar för VIK? En kille VIK borde försöka få loss.

Bengtsson – Ung back som började tveksamt. Växte sedan i det och sköt fem mycket fina mål i serien och har ett fint skott som utnyttjas alldeles för sällan. Fortfarande ung men hade tempoproblem i kvalserien.

***

De tre hetaste att behålla känns som McArdle, Marklund och Marcus Jonsson. Där finns attityd i mängder och förhoppningsvis ett visst mått av utvecklingspotential.

5 svar

 1. Speed skriver:

  Måste ha drömt det där om FJ, hittar ingenstans att han skulle va under kontrakt – sorry

 2. DC skriver:

  Håller med om McArdle och Messy…. stannar inte de, så är jag väldigt tveksam för nästa säsong…. det känns bara så tråkigt isåfall…..

 3. Speed skriver:

  Freddan Johansson fick väl förlängt kontrakt 2 år nån av de sista hemmamatcherna?

 4. Fredrik skriver:

  Hoppas verkligen dom gör allt för att behålla mcardle, ser gärna att caputi också stannar!

 5. Johannes skriver:

  Messy och Mcardle är mina två favoritspelare. Blir inte de kvar ser det mörkt ut

  På kameruns avbytarbänk