Silly: Verkar hända grejer snart med nya centernnamn, mer om Paananen och scouter om Patrick Newell som är ny i Södertälje

Klacken är en viktig konstant i dessa oroliga tider, och imponerade stort hemma mot Karlskoga senast.

 

VIK ska jobba väldigt hårt med att förstärka den brandskattade centerlinan, och det verkar närma sig några namn. Realistiskt vore kanske någon yngre (billigare SHL-lån med ”stor uppsida” för att tala ”zätiska”), och någon mer rutinerad som man vet vad man får av.

Men sedan ska ju truppen förstärkas mer på sikt, troligen en spetsforward och toppback också.

***

Talade med insatt om Thomas Paananen som coach. Sammanfattningsvis:

Klart man kan ha frågetecken för vissa saker. Men tror det är mycket är spelardrivet också, att ta emot och genomföra vad TP vill få ut, och det är ju givetvis en oerhört viktig del för en coach. Att nå ut.. Paananen är bättre i detaljer och förberedelser än många tränare, och har en minst lika tydlig och bra gameplan och spelsätt. Men just det att nå ut med detta till alla spelare verkar vara problemet, kanske svårt med språket ibland för alla gällande engelska och svenska.

***

Södertälje har värvat intressanta yttern Patrick Newell, som tidigare hade 0,31 PPG i AHL, och var mycket bra i norska grundserien ifjol, men lite tyngre i ICEHL i ungerska Fehervar senast.

Dock menar ju skicklige Emil Georgsson, sportchef i SSK, att han scoutat Newell länge, och nedan är baserat på Europa. Fick inte mindre än tre utlåtanden om Newell från folk på insidan, intressant då alltså även VIK skriker efter bra forwards:

”Var väldigt bra i Norge i grundserien, men försvann i slutspelet. Skicklig, bra händer och bra driv i fötterna. Största styrkan har han i PP där han kan styra från båda sidorna. Varit den som styrt Fehervars PP denna säsong. Spelar i väldigt högt tempo och kan hantera puck och tanke i hög fart. I 5v5 saknas lite i att kunna driva spelet helt, behöver draghjälp av en stark center som har positiv inverkan på spelet som han troligen kommer få i Södertälje. Känns dock lite för ”soft” och inte kan driva något riktigt. Kan ibland väga lite lätt men kompenserar ofta med smidighet och kvick skalle. En joker som kan slå åt vilket håll.”

”Jag har sett honom tidigt på säsongen, har inte sett Fehervar nyligen. Liten, typ en ”perimeter-guy” som spelar för mycket utsida. Skridskoåkningen såg inte så bra ut för att vara en liten kille. Fehervar har spelat svagt hittills och bestämde sig för att göra några förändringar genom att bryta med minst två importer…”

”Tror inte riktigt på den värvningen. Tyckte väl att han var ”godkänd” i Fehervar. Men det räcker ju inte i HA…”

16 Responses

 1. Peter skriver:

  Alla lag förstärker sina trupper utom VIK som verkligen behöver det. Man undrar ju varför?

 2. robert Jonsson skriver:

  Håller till fullo med Sanny Lindström nämligen att strålkastarljuset bör sättas på Zetterberg som år efter år misslyckats med sina värvningar. Inte lätt för tränarna o göra underverk när nyförvärven inte presterar det man borde kunna begära.

 3. Mr H skriver:

  Läs ”Sanny & Svensson’s” senaste podcast om Vik’s lagbygge i VLT.

  https://www.vlt.se/2022-11-14/experten-ifragasatter-zetterberg-vad-ar-det-for-lag-han-varvat

 4. VIK-tor skriver:

  Apropå skador… VIK har tjatat ihjäl sig om sig om Frycklunds skada. Men Kolla BIK Karlskoga… 8 spelare borta… Kanske var det en av anledningarna till att vi till sist lyckades slå dom… Och kanske säger det något om VIKs spelarmaterial som med nöd och näppe slår ett så skadat lag.

  https://www.kt-kuriren.se/2022/11/14/atta-bik-spelare-skadade-jag-har-aldrig-varit-med-om-nagot-liknande/

  • Icing skriver:

   God morgon!!!
   Dom saknade 7 och vi 4… det är inte vårt fel att motståndarna saknar spelare…. men vissa hittar något negativt i allt….
   Du glömde skriva ”SPARKA ALLA”………….😩😫

 5. Robin skriver:

  Conny Strömberg till PP- coach!👑🏆👑

 6. Bozo skriver:

  Det är ju mer finska än engelska som behövts. Tycker snarare att det är spelare från trakten som pissar på tränarna.

 7. Mr H skriver:

  Bra nyheter!!
  Kan Z fixa något rejält, så kanske Paananen kan klara sitt.

  • C skriver:

   En bra tanke med lite tillägg.

   När Gunnarsson blev petad från PP för en månad sen lyfte han sig i 5-5 direkt.

   Anton Svensson blir petad från PP och gör 3 poäng i 5-5 direkt efter. Slump?

   Skulle Jimmy Jansson bli fråntagen kaptensbindeln skulle nog han med bli mer fokuserad på isen igen.

   Ta in en kunnig PP coach så kan Paananen fundera på annat för han har nog med uppgifter ändå som inte funkar. Dessutom har PP aldrig varit hans grej.

   Just nu behöver alla få fokusera på sina egna grunder oavsett om man är coach eller spelare.

   Lite såna justeringar och 1 bra drivande center och en klassback från Z och vår nye scout så kanske resten lyfter med.

   VIK är inte så långt ifrån att vara succé egentligen, tror centerfloppen vi har även raserar flera yttrars prestationer.

  • Vintermanen skriver:

   Vi behöver få in några riktigt bra spelare men först kan vi kicka Patrik Zetterberg för han är den som plockar in skitspelare år efter år och sedan får Paananen skit för han är dålig tränare, men vad fan ska han göra med förväntade toppspelare som visar sig vara riktiga bottennapp, han försöker nog få ihop det så gott han kan med det material som han förfogar över.

 8. Mattias skriver:

  Håller med föregående talare fixa in Conny som PP-coach!

 9. Jerker Ambjörn skriver:

  Kanske läge att ringa Conny Strömberg som extra assisterande coach, PP-kunskap finns ju om inte annat 😅