Silly: VIK nära ung center med SHL-meriter i Örebro & lite olika uppgifter om Jared Dmytriw

Svante Sjödin (skärmdump Youtube)

 

Svante Sjödin är en ung center som gjorde det bra i Örebro i SHL 23-24. Nyköpingssonen fick ett så kallat rookie-kontrakt då han spelade över 100 minuter.

I några matcher fick Sjödin uppemot 13 minuter/match i SHL. Total istid per match var dock modesta fem minuter efter 17 poänglösa framträdanden, men det räckte även att bli uttagen till juniorlandskamper.

18-åringen är också intressant för sommarens NHL-draft då det dessutom blev 45 poäng på 50 matcher totalt i Örebro J20. Nu hör bloggen också att Sjödin är på tapeten i HA-lag, även VIK som ett lån. Där VIK ska vara det klart hetaste alternativet.

I VIK skulle nog Sjödin passa bra som en energicenter till att börja med.

Det är talande att VIK verkar intresserade av att fylla på än mer i energikedjorna och med lovande spelare, så kanske kan det betyda att andra spelare tänkta för sådana roller kan lämna eller lånas ut?

***

Sen får vi kanske vänta på spetsen, men trösten är ju att tex AHL-slutspelet långtifrån är slut. Och vi minns ju hur vi fick vänta på en sådan som Shane Gersich som just blev AHL-mästare.

Och även ECHL lirar ju fortfarande…

***

Aftonbladet hade en intressant artikel där det först stod att Jared Dmytriw var avskriven, men tidningen ändrade då det nog var ett missförstånd.

Bloggen har hört en tid att Dmytriw gillar VIK och är högst aktuell för att stanna.

13 svar

 1. Pelle skriver:

  Vem är stjärnan som besökt Västerås och fått ett bud? Jag har inte plus, men det låter ju positivt i all negativism som både jag och andra hamnat i lite grann.

  • Mikael Norén skriver:

   Menar du i Aftonbladet? Var hittar du den meningen? Hittar inget direkt sådant.

   • Pelle skriver:

    Jag tryckte bara på din länk till Aftonbladet. Det står där.

    • Pelle skriver:

     Avslöjar: Stjärnan åkte till Västerås och fick lukrativt bud.

     • Emil skriver:

      Det handlade om målvakten Tuohimaa som sedermera gick till Södertälje.

      • Pelle skriver:

       OK tack, jag trodde det var färska nyheter. Men det var alltså gammal skåpmat. Det var ju tråkigt.

 2. AB skriver:

  Hörde att det är snack om två junior spelare från USA! Men bara löst ryckte

 3. Smaltglass skriver:

  Sanningen är er med en riktigt bra tränare kan man locka bättre spelar. NJ’s chansning att behålla Helmersson kan gå åt vilket håll som helst. Ett som på förhand känns säkert är att vi redan nu har missat flera bra spelare delvis på grund av en medioker tränarstab som saknar både karisma och erfarenhet.

  • Stenberg skriver:

   Håller med

  • Musse skriver:

   Sanningen är att med en riktigt fet plånbok kan man locka bättre spelare…..

   • Smaltglass skriver:

    Tror inte att det är så enkelt som att peka på att det enbart är pengar det handlar om. Det är flera faktorer, där en mycket väl är ledarna som ska utveckla och inspirera dig som anställd. Lite samma sak som när du letar ett vanligt jobb.

    • C skriver:

     Ni har ju rätt båda 2 men i hockeyallsvenskan är det nog mest unga spelare som väljer lag efter tankar om utveckling mm. Är man 21-22 eller äldre spelar nog kontraktet störst roll, antingen i längd eller i stor summa.

     Jag tror för övrigt att synen på Helmersson är lite väl negativ. Sen får vi ju fundera på vad målet med säsongen är. I min värld är det att hitta en identitet och en ny ”stomme” att bygga på. Då är dyra stjärnor mindre viktiga.

     Sportsligt behöver vi etablera oss som ett topp 6 lag på platserna 5-6, då behöver vi inte ha bäst tränare eller spelare i serien heller.

 4. Stenberg skriver:

  Intressant artikel i AB, noterar att NJ inte nämner tränarna vad nu det kan betyda. Visst det var det många skador under säsongen men hur hanterade tränarna det? Skulle vara intressant att veta mer om NJ´s syn på hur tränarna ska utvecklas i sina roller med ett i stort sett helt nytt lag