Två backar från SM-liiga som bjuds ut på svenska marknaden & lite inför Oskarshamn

David Kolomatis och Simon Gysbers. Där har vi två intressanta backar som nu finns tillgängliga trots att de gjort skapligt med poäng i SM-Liiga. Detta enligt mycket bra källa.

Frågan är bara vilka allsvenska lag som jagar backar? Dessa två lirare är dessutom sannolikt ganska dyra. Kanske är de snarare några för SHL?

För VIK:s del ser backsidan solid ut. Men om Johan Jonssons smäll mot huvudet ger oro bör nog NJ ha koll på marknaden, vilket så klart VIK:s sluge sportchef har.

***

Annars är det mest mycket positivt i VIK-land. Efter 11 poäng på de 12 första matcherna har nu VIK tagit 68 poäng på de senaste 31 matcherna. De senaste 31 matchernas snitt motsvarar 114 poäng och nytt allsvenskt rekord räknat på 52 matcher.

Filander, NJ, Fägerblad, Mitell och Eklund förtjänar beröm för sitt tålamod och goda omdöme.

Spelmässigt har dock inte VIK imponerat på några matcher. Dessutom härjar sjukdomar i truppen inför IKO borta. IKO är också segervissa med formstarka spelare som McGrath, Caputi och Kroselj i mål.

Lite upplagt för en hemma-gala-kväll för IKO-fansen alltså. Men förhoppningsvis kan VIK gneta på och lita på att Fransson följer upp de briljanta insatserna mot Asplöven och Almtuna.