Västerås ska försöka snuva Björklöven på toppcentern Axel Ottosson – men VIK-fansen ska kanske inte ropa hej än?

Arkivfoto: RUNE ÅHLÉN

 

Expressen har tidigare rapporterat om att Axel Ottosson ska ha varit muntligt överens med Björklöven.

Men nu skriver Hockeynews att Västerås kan sno den rivige stjärncentern (minns fortfarande hur vindsnabbe och skicklige Ottosson bland annat psykade Mikael Frycklund i något slutspel genom att skrika precis i ansiktet på Västeråscentern) framför ögonen på Umeålaget.

Det vore ju en kalas- och prestigevärvning då VIK verkligen behöver bredda och framförallt spetsa centersidan.

Men samtidigt låter det lite för bra för att vara VIK-sant om Ottosson, som kommer från Umeå, skulle välja VIK i brådrasket. Dessutom ett VIK med tydligt bantad budget.

Så konspirationsteoretikern i mig tänker att detta kan vara lite förhandlingstekniskt också, men vem vet?

Dock har jag hört nu att Ottosson tydligen kan ha varit på tapeten tidigare i våras i VIK, så egentligen ska inte detta vara något nytt om jag fattar saker rätt.

Uppenbart är i alla fall att VIK vill ha in en bra center till, men tveksamt om pengarna räcker hela vägen till en sådan som Ottosson.

14 svar

 1. Kenneth Larsson skriver:

  Är Löven verkligen så rika? Eller har de bränt det mesta och det bästa av krutet?

  • Alkemisten skriver:

   Löven har i snitt 1500 mer besökare/match än VIK på sina hemmamatcher, det ger bara inträde runt 5-7 miljoner mer bara i inträde, spenderar dessa 50kr var/match har du 2miljoner till m a o kan de ha 3 st. Komarek mer än VIK bara där

 2. Alalalarsa skriver:

  Hayhurst utslagen nu, hoppas på presentation nu i veckan.

 3. PatrikH skriver:

  https://www.vik.se/article/mdmasep-4a8i1/view Väldigt intressant intervju med Randy Heath. När jag såg bilden på Randy Heath såg det ut som Niklas Johansson AI transformerad till en äldre version.

 4. Bibby skriver:

  Känns lite tveksamt till att han skulle gå till VIK. Gissar att han förutom pengar även har erbjudande om att bli lagkapten i Björklöven. Förmodligen ett treårskontrakt som Lilliz och Forsberg. Och att han blir en local hero om han går tillbaka till sin moderklubb. Tror att om VIK har pengar att matcha det dvs 12*100 000 = 1,2 Mille * 3 år = 3,6 Mille så borde man kunna få ett bättre namn. Eller två för samma pengar. Utan att veta NJs budget känns det nästan som tjänstefel.

 5. Kalle skriver:

  Ryktet säger att Ottosson kräver 1 miljon /säsong. Löven har erbjudit 80K/månaden och att Västerås erbjudit 116K/månaden enligt samma rykte..

  Den som lever får väl se hur väl det stämmer.

  • Peter skriver:

   Om det rör sig om 116 kSEK så ligger det i nivå med hans krav. Jag undrar dock hur det blir med arbetsgivaravgift och dylikt? Om man lägger på 50% så blir det ju 200 mille över 12 månader…

  • Pelle skriver:

   Enligt Hoceynews är det hans krav som är 116 000. Inte vad VIK erbjuder.
   Luktar lite som när AIK-backen trissade upp sin lön med att låtsas vara intresserad av VIK. Det fungerade, AIK höjde lönebudet och han stannade kvar.

 6. Per skriver:

  Herregud, ska vik betala 120 k i månaden för Ottosson??? Då kan ni lägga pengarna på bra mycket bättre spelare…… vill inte ha honom i löven för de summorna

 7. kenta skriver:

  Håller med Mikael!!!Det är nog bara för att sätta lite press på Kentä!!! De sista kulorna får de säkert fram om de verkligen vill ha honom!!! Men man ska aldrig säga aldrig???

 8. Mr H skriver:

  Ottosson – gått bra i Löven och finska ligan. Sämre i Färjestad och Linköping. Vad är han värd?

 9. Mr H skriver:

  Insamling? Har varit lite tyst om intresset överlag när det gäller den typen av kapitalinsamling senaste tiden. Eller?

 10. Pelle skriver:

  Bara hoppa på och sponsra VIK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *