VIK fortsätter vänta på två stora pusselbitar och står med ung backbesättning

Efter Filip Björks sorti och Per Helmerssons planerade hjärtoperation står VIK i dagsläget med sju backar till seriestart, varav fyra kan räknas som mer eller mindre rookiebackar fortfarande som inte spelat fulltid en hel allsvensk säsong ännu.

Robin Nilsson, Jonas Emmerdahl, Fredrik Wing och Ricard Blidstrand utgör den unga kärnan. Andreas Lindh är nestorn och Stefan Warg och Christoffer Björklund får räknas som hyfsat rutinerade i sammanhanget. Björklund fick mycket istid som toppback i Tingsryd ifjol. Men hur tog den rejäla smällen mot i Finland, där Björklund ska ha varit lite groggy?

I J20 känns det inte heller som det finns några klockrena kandidater. I dagsläget känns J20 betydligt tunnare på backsidan än forwardssidan på pappret.

Med andra ord behövs en backförstärkning. På GrönvitaSumo.se, en Rögleblogg, ryktas det löst om att VIK kan vara intresserade av storväxte Richard Demén-Willaume som gjorde 13 poäng i Frankrike förra säsongen.

Ska vara en defensivback främst, men undertecknad kommer ihåg när RDW var mycket vass i en kvalserie för Rögle och pangade in fyra fina mål, varav två riktiga projektiler i avgörande matchen då Rögle gick upp 2008.  Verkar finnas vinnarskalle och lite Edvin Frylén-vibbar, med den storleken och fina farten.

***

Följetången i centerfrågan fortsätter. I dagens VLT sa Niklas Johansson att man väntar på att dyra spelare ska få lite panik och bli billigare närmare seriestart. Ungefär vad som kanske skedde när VIK tidigare värvade Christian Larrivée och Evan McGrath sent i september.

Ytterligare ett frågetecken är att Dave Lundbohms fysik inte ska ha varit så bra trots allt i Finland. Det känns inte skrivet i sten att amerikanen kommer tillbaka. Kanske skulle man istället kunna hämta en tuff center som Ryan Stone från Finland om Lundbohm blir kvar.

Lundbohm borde ju vara ett hyfsat namn i Finland efter 25 poäng på 45 matcher i TPS i SM-Liiga 2007-08…

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@MartinF021 Måste sova på saken gällande kedjorna. Mycket nytt att ta in 😊🙃

SvaraRetweetFavorit
Martin Fredriksson - AvatarMartinF021Martin Fredriksson

@VIKFanCentral Tycker man ska återgå till From Karlsson Bergman, den kedjan var riktigt bra. Bra att ha en riktigt… https://t.co/3T1Adv1WUT

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Seger i genrepet mot Södertälje inför premiären mot Tingsryd med en del positiva indikationer och stekhet Lunsjö -… https://t.co/5Fb2DDuYdc

SvaraRetweetFavorit
Erik Göthberg - AvatarErikGthbergErik Göthberg

@VIKFanCentral Lunsjö bästa vikaren hittills sedan tycker jag att Östman gör mycket bra.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto