Björk får lämna efter tryouten: “Han är duktig men vi har backar av liknande kvalitet”

Något överraskande får tryoutbacken Filip Björk lämna VIK efter två matchers tryout.

– Björk har vi tittat färdigt på och han lämnar oss idag. Vi anser att det är en duktig spelare men att vi har backar av liknande kvalitet, säger sportchef Niklas Johansson till Centralen.

Avvaktar ni med att värva i övrigt tills ni vet mer om det blir en lockout i NHL? Hur mycket påverkar det er värvingstrategi i dagsläget? Vissa säger att risken för lockout är 90 %, men att NHL-säsongen troligtvis kommer igång i december.

Vi avvaktar så klart till viss del vad som händer och sker angående lockouten och diskuterar hur vi ska hantera situationen. Hur det påverkar värvningsfronten är ju att ligan och lagen kan se helt annorlunda ut vid en lockout, vilket vi måste ha med i beräkningarna, menar sportchefen.

Kevin Weiskog har inget kontrakt med er vad jag förstår, hur är planen där?

– Vad gäller våra lovande juniorer så kommer vi avvakta och se månaden ut vad som händer.

Har ni hört något från Alexandre Rouleau?

– Rouleau har inte hört av sig något mer.

Hur många centrar har ni på er lista på tänkbara förvärv? Berätta gärna lite mer om hur ni tänker där.

– Vi har ett antal alternativ som vi tittar på och som håller den nivå vi önskar. Men det ligger inte enbart i våra händer om det ska bli genomförbart, svarar sportchefen lite kryptiskt.

***

Filip Björk har sett bra ut, men uppenbarligen har VIK en tuff kravprofil. Kanske vill man ha in någon back med lite mer offensiv utdelning i karriären.

En ledig beprövad power play-back är Jocke Fagervalls “adept” från Tingsryd, Tom Koivisto. Troligen alldeles för dyr. Men kanske vill finländaren spela till ett rabatterat pris för Fagervall… Kanske är det någon liknande spelartyp man söker nu.

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. dfg

  Rätt intressant vinkel Krille plockar fram ang det där med agenten och antalet lirare som han har i VIK. Vore kul om du kunde följa upp det Micke!
  I den raddan som du räknade upp känns det som 50/50 mellan succé och flopp. Btw, undrar vem Björk har som agent?

 2. Mikael Norén

  Krille: Mike Wirll, Matt Sisca, Jason Walters, Evan McGrath, Damien Fleury, Broc Little, Alex Rouleau, Leisenring, Kimby (?) och Messy är lirare som varit eller är i Granbergs stall. Kan vara flera, svårt att veta. Vissa riktiga toppar som gör att det är svårt att såga “samarbetet”. Vet dock ej hur det brukar se ut i agentkretsar och hur många spelare per lag varje agent brukar ha… Kanske någon mer kunnig kan utveckla?

 3. Krille

  Soppan runt värvningarna fortsätter…
  Man visste väl att Björk var mer defensiv än offensiv när man tog in honom på try-out? Jag börjar tro att NJ är uppsnurrad av nån snacksalig agent. Vore kul Micke om du kunde forska i de nyförvärv som NJ gjort under sin tid i VIK, hur många har Granberg som sin agent? Jag tror på min 50%…

  Sa inte NJ i VLT att det kunde hända saker på centerfronten inom kort? Det var över en vecka sen, känns mest som tomt snack för att lugna oss nervösa fans.

  Hur är statusen med David, mina “källor” i VIK sa att han var rätt out of shape även i år.

Tweets

Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Jag skulle redigera. Fredag och jobbvecka vettdu 🥴

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@021danne Ah, förstår! Stort tack, roligt höra Daniel! 😊💛🖤

SvaraRetweetFavorit
Daniel O - Avatar021danneDaniel O

@VIKFanCentral Sorry jag råkade radera tweeten, men det som stod till Micke var: "Vilken hjälte du är! På en fredagskväll" Slut citat 🥳

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Lite om det universella ledarskapet oavsett serie eller sport under brinnande fotbolls-EM - Thomas Paananens utmani… https://t.co/oaZ1QCbmgJ

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto