Vilka behov finns på sikt för att detta VIK ska kunna utmana mot SHL – då faktiskt topplagen Brynäs & Björklöven varit mänskliga och deras poängsnitt hittills är lägre vad topplag i HA haft under senare år

Hannes Hellberg har imponerat stort VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

10 svar

 1. Anton skriver:

  tänkte på viks målvaktssituation. Både Ian och Nilo har bland och gett. Visserligen har Nilo varit bättre senaste tiden och om vik ska klättra måste vi ha en bra målvakt. Såg att Frölunda vill släppa Frederik Dichow som har strax under 90% i shl senaste två säsongerna och 93 i Kristanstad för två säsonger. Det kanske skulle vara ett alternativ. Såg också att Olle Strandell är tillbaka från skadan, så han kanske är ett alternativ men han lär gå till Mora om han kommer till HA. Sen vill jag slå ett slag för följande spelare: Marcus Karlberg, Erik Jinesjö Karlsson (7,25 i snitt i shl per match) Linus Sjödin

 2. Musse skriver:

  En skicklig spelande back måste in, gärna ett Shl lån. Men det viktigaste är att hitta en riktigt vass tekare som kan komma in och ta tekningar i känsliga lägen, t ex boxplay. Det håller aldrig i ett slutspel med dagens stats. Vi förlorar alldeles för många i egen zon. Just nu känns Dmytriw som den stabilaste tekaren just i egen zon.

 3. Mr H skriver:

  Ja, så vi kanske behöver hitta något till sätt att sponsra en ny center som blir lite dyrare eller en till ytter, som då kan bli lite billigare. Beroende på vem.
  En till insamling!
  Eller vad tror Ni?

 4. Kalle skriver:

  I den bästa av världar hade en målskytt och en center plus en stabil back varit något.
  Men måste man välja tror jag också att det är en center som borde in. Alla forwards i det här laget är väldigt beroende av bra centrar. Jag tror man helt enkelt skulle få ut mer av en bra center.

 5. C skriver:

  Micke. Kan du utveckla lite varför du föredrar en ny ytter istället för en ny center? Nyfiken

  För mig är det givet att vi ska ha in en center till. Inget illa med Dimytriw men det känns inte SHL satsning att ha honom som center. Gillar dessutom våra första 2 linor skarpt just nu.

  När vi tappade Topping i 5 matcher hamnade vi i svacka. Borde vara mycket bättre att satsa på en till riktigt bra center, skicka ner Skedung och ha Kangas/Dimytriw som reserver för att täcka upp för skador mm!?

  Har ju redan skrivit mitt förslag på lag men gör det igen nedan.

  Hutch – Komarek – Mingo

  Gersich – Topping – Dimytriw

  Hellberg – Ny center – Bergman

  Kangas – Skedung – Jacobsson

  Saknas en center flyttas Skedung upp och Kangas går in där. Saknas en ytter flyttas Jacobsson upp och Hofbauer går in där.

  Engstrand behöver ny miljö och ladda om i annan klubb.

  Extraforward Hofbauer ska spela varje match i vissa lägen (boxplay mm) och kliver in vid skador/avstängningar.

  • Mikael Norén skriver:

   Har ju försökt motivera i artikeln, men jag är mycket tveksam om Dmytriw och Gersich kan producera som krävs över tid helt enkelt som topp-6-forwards i ett SHL-satsande lag. Och vill som sagt inte spräcka kedjan med 40 mellan 7 och 25 sen. Vilka ska göra målen över tid? Men håller med om att det vore optimalt om Dmytriw vore mer beprövad som center.

   Mingo är ju också mer av en playmaker än skytt, likaså Komarek. Och Hutchison är inte heller kanske det som öser in mål och kan hota lite från distans, utan mer front of net-player.

   • C skriver:

    Du har en klar poäng i det. Dock så tror jag väl att vi närmast kan slå fast att ingen ytter i VIK har lyckats bra över tid utan att ha en riktigt bra center bredvid sig sen vi satsade mot SHL? (De centrarna är Fryklund, Komarek, Topping och Hakkarainen i typ 2 matcher)

    Är Hutch borta i centerfrågan blir vi väldigt känsliga med Topping och Komarek som senaste 7 matcherna bara spelat en halv samtidigt.

    Jag älskar ju Skedung men med honom som 4 center i det här laget skulle vi få en mycket större bredd på centersidan. Om du tycker det ser bra ut nu med honom och Hellberg vågar jag lova att ett ny center som är bättre offensivt skulle lyfta Hellberg ännu mer.

    Vilka skulle göra målen? Nya centern gör säkert sitt. Sen är det nog svårt att inte göra mål bredvid både Topping och Komarek plus att de själva ligger på bra målprocent hittills. Sen till skillnad från större delen av forumet har jag inte alls dömt ut Gersich än. Han har sett mycket
    piggare ut sen Topping kom tillbaka och ser vi på totala antalet mål Gersich gjort inklusive träningsmatcher så är det ganska bra hittills.

    Sen kommer Hellberg och Jacobsson fortsätta producera och för bara någon match sedan hade VIK gjort mest mål i ligan (före de här 2 segrarna) så det har nog egentligen inte gjorts för lite mål trots att Gersich varit off.

    Sorry långt inlägg. Jag ser bara att en tredjecenter i typ Hampus Harlestam klassen skulle göra laget och yttrarna riktigt gott.

    • C skriver:

     4 mest mål i ligan ska det stå. Absolut inget annat 😎

     • Mikael Norén skriver:

      Ja Harlestam vore fint, men AIS släpper knappast? Just bra topp3centrar är ofta så svåra och dyra att finna, som du så klokt åskådliggör med att nämna hur få lyckade toppcentrar VIK haft genom åren.

      Men dina insiktsfulla kommentarer visar ju att i en drömvärld vore det bra med en center och ytter. Vassa yttrar går ju oftast att få tag i lättare, så det ligger också i vågskålen.

      Och varken för mig, eller NJ i VIK-podden, är inte Hutchison avskriven som center. 🙂Jag är inte helt övertygad att han är bättre som ytter.

      Men borde kanske varit tydligare i inlägget att det inte är glasklart vad som är bäst, tack för dina värdefulla nyanser som ökar insikter! Men ändå tror jag en beprövad målskytt som kan hota på flera sätt, även från distans, skulle vara det som ger mest gällande slagstyrka. Beror ju mycket på hur spelare utvecklas också.

      • C skriver:

       Är ju roligt för utveckling och diskussion att man tycker olika. Jag tror att man i gengäld ”lyfter” 2 befintliga yttrar med en ny center så att det i slutändan blir med + i totalen och att vi blir mycket mindre skadekänsliga. Kolla hur Gersich lyft sig nu när Topping kom tillbaka tex.

       Men vi får se om det händer nått alls den närmaste tiden 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *