2300 såg VIK gå på is i en trevlig premiär

I fokus låg såklart de tre nya transatlanterna, Iuorio, Romano och McArdle. Men… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det var en härlig och välbesökt tillställning på söndagseftermiddagen. Det kändes som minst 2000 då sittplats var välbesökt (2300 enligt VIK.se, edit). Det hela inleddes med att Bosse Wallin intervjuade de nya spelarna utanför entrén. Bosse gjorde detta väldigt bra på både engelska och svenska.

Det var proppfullt och hett utanför när intervjuerna genomfördes. När vi i publiken sedan vandrade in i själva arenan kom det en härlig bris av kyla och hockeykänsla. Säsongen 2013-14 var därmed inledd på allvar!

Det bjöds på skills competition där Kenndal McArdle enkelt vann sitt heat i skridskoåkning. Tony Romano visade också väldig kvickhet då han faktiskt inledningsvis på ”puckslalomet” var före erkänt snabbe Brady Leisenring. Dock fick inte Romano alls till avsluten därefter.

…mycket fokus var också på comebackande Fredrik Johansson som trots två års frånvaro såg oförskämt bra ut. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fredrik Johansson var tillbaka efter två års frånvaro och såg ut som i gamla glansdagar då han elegant hängde en straff i krysset. Det var nog kvällens höjdpunkt. Även Marcus Söderkvist satte en straff i krysset.

Sedan var det dags för internmatch där Johansson fick spela med Patrik Berglund och Mikael Backlund. ”Freddan” kunde knappast klaga på omgivningen i comebacken. Västerås stolthet i form av NHL-duon förgyllde alltså tillställningen.

NHL-proffsen visade också klassen med några delikata passningar och mål och de bjöd också på många leenden och skratt. I lag svart fick också det tre nya transatlanterna Tony Romano, Kenndal McArdle och Giancarlo Iuorio bilda en högintressant kedja med Romano som center.

Andreas Frisk kamperade ihop med Thomas Mitell i ett möjligt toppbackpar. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Thomas Mitell spelade en del tillsammans med Andreas Frisk och nya stortalangen Hampus Larsson spelade kaxigt nog med nummer 66. Fredrik Winge var som vanligt pålitlig och Hedemorasonen låg bakom ”Mickis” & ”Bulans” fina första mål med en smart instickspass. Att man har Winge som på pappret är kanske en sjundeback visar på en god bredd.

McArdle lyckades på andra försöket sätta sin snygga straffvariant bakom en starkt spelande Luca Bolsthauser. VIK:s troliga andremålvakt känns redan mycket bättre än fjolårets backup… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Om vi bryter ur några intressanta isbitar från kvällen:

Kenndal McArdle: Visade prov på mycket fin skridskoåkning. Bredaxlad och stark. Satte en straff mycket snyggt vilket visade på bra teknik. Var sugen att utnyttja farten och tekniken för att tackla men tvingades såklart bromsa. Ska bli spännande att se McArdle när han får tackla sedan. Hamnade i några trångmål där han tappade pucken men det gjorde även Patrik Berglund…

Tony Romano: Gjorde ett fint mål i fart. En liten lirare som gillar att transportera pucken. Kändes liten och måste som Broc Little lita på snabbhet och teknik för att inte fastna i sarghörnen. Hade många fina intentioner men kom inte riktigt loss till att få pricken över i.

Giancarlo Iuorio: Kändes betydligt större än Romano trots att båda enligt eliteprospects.com ska vara 180 cm. Började med goda intentioner och visade att det finns mycket talang i kroppen. Missade dock några gånger och hängde lite med huvudet efter det. Tröttnade lite och tog inte ut skären. Stod för en fin puckstöld innan han serverade Romano pucken innan målet. Intressant om Iuorio längre fram kan börja använda storleken.

Hampus Larsson: Den mycket intressanta backtalangen gjorde det bra. Visade prov på mycket bra spelsinne och kyla då han i ett trängt läge slog en bakom-ryggen-pass framför egen kasse till en medspelare och löste därmed situationen enkelt och genialt. 18-åringen ser ut att spetsa konkurrensen om de där sista backplatserna i truppen. ”Stiffen” hade rätt…

***

Luca Boltshauser såg bra ut i kassen och gav direkt ett bättre intryck än fjolårets backup. Jonas Fransson var nog inte nöjd med sin kväll och då han släppte in några suspekta puckar. Fransson är dock kanske en målvakt som behöver tid, då han när Rögle gick upp fick börja på bänken i tre allsvenska matcher…

***

Markus Kinisjärvi såg ut att ha tränat upp benstyrkan ordentligt och ”Kinis” skridskoåkning var vässad. Med det fina spelsinnet och tekniken Kinis har kan det bli många poäng om skridskoåkningen fortsätter lyfta.

Även Mikael Frycklund har vässat sin redan fina skridskoåkningen och 20-åringen kommer likt en ung Patrik Berglund bli en murbräcka i vinter. Frycklund är trots allt lagets kanske mest intressanta och lovande spelare. Om nu inte Hampus Larsson vill ha ett ord med i laget…

Även Kenneth Bergquist såg bra ut och motivationen till att träna hårt på sommaren finns uppenbarligen kvar. 33-åringen visade hur bra han är sista tredjedelen då han får lite tid på sig.

***

Nu väntar träning och en match mot AIK i Märsta den 10:e augusti. Det ska bli spännande att se vilka kedjor som får starta då.

***

Fler bilder finns på Rune Åhléns fotoblogg, klicka här.

1 svar

  1. GurkOlle skriver:

    Bra skrivet! Få se om vi tycker lika:)