Dags att skippa social matchning och sära på naturliga centrarna Fornataro & McGrath

Den största huvudvärken just nu är hur Fornataro och McGrath ska börja producera. På något sätt är det otroligt att varje säsong ska det finns några sådana underpresterare.

När vi nu sålt av Lundbohm, Zettergren och Bergquist ska det ändå finnas problembarn. Verkar nästan som det är en konstant. Analysera det, den som kan?!

***

Lite är det nog så att anledningen till att 61 och 93 spelar tillsammans är att man vill att de ska känna sig som topp-6-forwards. Nu är det dags att skippa den sociala coachningen.

Till försvar är ju både 61 och 93 naturliga centrar och egentligen mycket bra playmakers, som behöver riviga yttrar. Det är dags att skapa en stark centrallinje med Johner-McGrath-Frycklund-Fornataro. Helt enkelt får den som blir fjärdecenter svälja det och kämpa vidare.

LA Kings hade Kopitar-Carter-Stoll-Richards som sin tunga centrallinje när de vann Stanley Cup i våras. Om någon/några av dessa kunde svälja fjärdecenterrollen får Filander se till att även VIK:arna gör det.

Ett annat alternativ är att testa Johner som ytter, men inte heller Johner är någon snabb och aggressiv vinthund som verkar lämpad på kanten.

I övrigt är VIK på rätt spår. Verkar dock inte finnas så mycket pengar kvar till en hårdskjutande back, då skulle väl en sådan redan funnits här? Utan Angell ser backsidan oerhört tunn ut inför AIK.

Måste vara läge att ge Linnarud en rejäl chans som offensiv back i PP.