Fagervall om straffläggningar: ”Momentet ska upprepas ännu mer framöver i träningen”

Fagervall håller med om att Kenneth Bergquist alltid är en kandidat som lagets troligen bäste straffskytt och spelare i frilägen.

Sedan straffar/övertid infördes i Allsvenskan har nu VIK förlorat cirka 35 av 50 sedan 2005 (kanske finns någon kunnig läsare som har den exakta siffran?). I år har VIK förlorat tre av fyra. Traditionens makt är stor men kanske kan Jocke Fagervall bryta detta djupt rotade problem.

Lagets troligen ende riktigt skicklige straffläggare Kenneth ”Bacon” Bergquist fick inte lägga någon av de första viktiga mot Djurgården. Varför?

– ”47” (Kenneth Bergquist) är alltid aktuell. Men inte denna gång på de två första, säger Jocke till Centralen.

Hur ser strategin ut för straffar? Det är ju inte ett lotteri. Andra lag verkar ha en bestämd plan med beslutsamma straffar och samma skyttar. Hur ska det bli bättre?

– Håller 100% med om att det inte är ett lotteri. Strategin vid straffar är varje straffskytts eget ansvar att göra sitt yttersta. Vi jobbar som f-n med både målvaktsspelet men även skyttet i straffläggning. Momentet ska upprepas ännu mer framöver i träningen.

Hellgren & Fagervall kommer nöta ännu mer straffar med laget framöver… FOTO RUNE ÅHLÉN (C) FOTOBLOGG

Brukar de flesta lag ha förutbestämda straffskyttar? Hur har du haft det i andra lag? Verkar ju vara så att den spelare som bestämt långt innan hur straffen ska läggas är mer framgångsrik och beslutsam…

– Har någon spelare gjort en kasse i matchen och är het är det alltid en kandidat för mig. Sen har man oftast en solklar och i vårt fall ”47:an” (Kenneth Bergquist). Det ser ut ungefär likadant i de lag jag varit tidigare. Men det är nått som stör så jä-ligt att vi torskar tre (av fyra).

***

– Gott slut och gott nytt. Och tack för senast grym känsla (mot Djurgården) senast, säger Jocke avslutningsvis.