Försvarsspelet som varit mediokert även 19/20 & 20/21 har alla kanske ”glömt bort” – tänk om allt mer inkörd JG börjar få hjälp & scout om Huhtala som är ny i HV71

Med JG i kassen kommer Vita Hästen få jobba mycket hårdare för målen än senast. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

3 svar

 1. anders skriver:

  tycker att vi ska spela mera defensivt och gå på kontringar och mera rakt på mål sen måste alla duma utvisningar bort som att dra av klubban av motståndaren som hände mot bik

 2. Bozo skriver:

  Är det nånsin hållbart att spela samma back i både PP och BP? Är det vanligt att man gör så framgångsrikt?

 3. Christoffer Pettersson skriver:

  Väldigt bra analys med siffror man förstår.
  Lägg då till att Gunnarsson ligger på -2,5 i insläppta per match hittills helt på egen hand så inser vi nog att en paus i boxplay vore bra för exakt alla parter utom motståndarna. Vi måste ju ändå få chansen att vinna matcher.

  Jag tror att problemet är pressen på honom. Har ni fortfarande tillgång till BIK matchen på C-more så kolla på en sekvens när det gått exakt 5 minuter på klockan. 15.00 står det i tiden på TVn.

  Det har varit ”lite grötigt” i mittzonen och Mora får in pucken i vår zon. Gunnarsson borde ta 3 skär in i zonen och hamna på plats men han står och drömmer 1 sekund för länge och hamnar istället efter BIK spelaren som skapar en ganska vass farlighet. Hade han åkt in i zonen där
  Han skulle vara så hade det aldrig blivit någon chans ens. Där är han inte påkopplad,, gör inte jobbat fullt ut. Så dålig som han varit nu är han såklart inte egentligen utan något är inte som det ska här.

  Samma sak vid deras 2-1 när domaren höjer handen för utvisning/straff felaktigt. Då slutar han spela helt. Hade han gått på returen först och gnällt sen hade det inte blivit mål.

  Det här är mentala bitar och man kan såklart inte lasta alla 10 mål han varit inne på bakåt för att det varit hans fel säkert hälften om vi ska vara ärliga. När HV 71 styrde in 2-0 skulle han tagit bort HV spelarens klubba men istället stod han med armarna uppe vid spelarens bröst. Då har vi inte ens nämnt indianen vid 1-4 mot BIK.

  Läge att skala ner istiden och jobba ett defensivt så lossnar det nog. För ”sitta på läktaren” en match (klassisk Pannan med nyförvärv) är nog fel med tanke på att han ska spela här många år framöver.

  Som du skriver Micke så behöver man inte ha 5st världsstjärnor på planen för att spela bra försvarsspel. Tror inte BIKs trupp är så mycket dyrare än vår men de bjöd inte på många gratischanser för oss i onsdags.