Shane Gersich växlade upp rejält när det behövdes som mest tillsammans med Dmytriw (och fortsatt artistisk Hutchison) då VIK även med starka juniorer som Lejon & Kangas vände mot Brynäs

Gersich och Dmytriw lyste verkligen mot Brynäs. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

9 svar

 1. Petri skriver:

  Brukar hålla med om dina puck-betyg, men hur kunde Halonen hamna utanför denna gång?
  Utan honom kunde det typ stått 4- eller 5 -0 efter en kvart…

 2. C skriver:

  Alltid lugnare här inne efter en seger 😉

  För mig är det solklart att Hutch ska få sväva fritt som ytter. Tror försvarsarbetet som center kommer hämma honom alldeles för mycket om om han inte blir bättre där så är det otänkbart med en centerroll.

  En småintressant grej är att han knappt slog en passning igår. Såfort han fick pucken drog han som ett ånglok mot mål. Han har 2 assist på 23 matcher så det verkar vara hans spelstil. Helmersson borde prova Hutch bredvid Skedung så får vi en defensiv specialist och en som kör själv.

  Läge att äntligen vinna 2 raka nu? 3-4 platserna är fortfarande inom räckhåll.

 3. Mr H skriver:

  Nu på morgonen så kom tanken – skönt att vi vann. Alla 3 poängen! Ja – eller att det kändes som det i själen. Det här var som 3 poäng. Superkul med avslutningen där det var högt tempo. Pigg och fräck Hutchison som var stekhet på slutet och kunde gjort något till. 2 supercoola straffar i rad av nämnde, plus Dmytriw (som nu gjort 12 poäng redan). Gersich, Skedung med flera slet ordentligt. Hutchison såg ut som det jag minns – skaplig som center helt klart. Få se om han kan övertyga sig själv ännu mer om just det. Det här borde väl motivera. Kul med juniorerna. Niilo med nyckelräddningar och har helt klart höjt sig. VIK verkar behöva lite mer vila än vad schemat ger ibland. 2 raka borta mot Löven och Brynäs. Starkt med mycket bra inställning!!!

 4. Bozo skriver:

  Som sagt det går bra i Norrland denna säsong. 3/3 hittills.

 5. JeppeÅ skriver:

  Alltså Krupic.. vad mjuk han är! Han är sämre än vad Gunnarsson någonsin var. K är mjuk efter sarg, mjuk framför mål.. kolla hans byte när Brynäs gör 3-1! Det är inte bra. Tycker han skickar dåliga signaler varje gång han är inne. Bra första pass ibland, men kan knappt åka baklänges och får inte igenom några skott från blå alls. Stackars EL som måste spela med honom, man märker ju hur mycket han måste tumma på sitt eget spel för att städa efter AK

  • Eusebio skriver:

   Jag läste någonstans att han började lära sig åka skridskor vid 10 års ålder.

 6. David skriver:

  Är imponerad av dagens insatts. Var på plats och såg matchen tyvärr tycker jag krupic såg lite förvirrad ut och inte 100% fokus. Men är oerhört nöjd och imponerad av 2 poäng idag.

  Jag hoppas att Lejon, Gustaf Kangas och Karl Andersson får a-lags kontrakt nästa säsong och väjer att spela för VIK. Hade varit kul att se de i A-laget en helt säsongen särskilt nu när alla har börjat så bra.

 7. Musse skriver:

  Det här lagets styrka är att de aldrig ger upp oavsett hur illa det ser ut, det är stor skillnad mot tidigare säsonger.
  Sjukt viktigt för moralen att vinna en sån här match man var uträknade av alla på förhand.
  Skedung får väldigt mycket positiv kritik, men nu måste han börja sätta lite puckar på alla målchanser han får. Man kan ju undra om han ens gör mål på träning…..

 8. Mathias skriver:

  Oavsett om Komarek är tillbaka på fredag eller inte tycker jag man ska spela hutchison som center. Tycker han bidrar mer i spelet soinden positionen.