Inför Almtuna: Avgörandets stund för ”J.J.” & expert om AIS start

På torsdagskvällen åker VIK till Enköping för match mot nya pop(och topp?)-laget Almtuna. Upplänningarna har gjort sin kanske största satsning i modern tid med ett antal riktigt intressanta värvningar.

Efter tre raka förluster (nåja, strafförlust senast mot LIF) vore det kanske skönt med seger. Men samtidigt berättade Christer Olsson på VIK.se idag att laget är inne i sin hårdaste vecka just nu.

Positivt är att den uppriktige och enligt flera tuffe Olsson spontant berömde gruppens ”fantastiska energi” och ”jätteroliga grabbar att jobba med”. Inbillade mig att det kom från hjärtat på VIK-coachen. Kanske finns något lite extra på gång där.

För tryoutbacken Jimmie Jansson är det skarpt läge då detta är sista matchen under gällande provspelskontrakt. Jansson har sett bekväm ut med pucken och förmågan att ta trissan i sidled på blå är ett plus.

– Har känts bra tycker jag, säger Jimmie till bloggen. Bara att kriga vidare och hoppas att jag får chansen att vara kvar. Vi kör vidare enligt plan, augusti ut, sen får vi se här i dagarna vilket beslut som tas.

Är det några lirare som imponerat på dig hittills?

– Många duktiga, men Fredda J (lagkapten Fredrik Johansson) är någon jag ser upp till. Bra ledare, duktig på isen. Måste nämna ”Pajen” (Markus Persson) också.

Vad är det viktigaste budskapet du fått från ledningen?

– Mycket i början handlar om att förstå och sedan utföra vårt sätt att spela. Självklart går man också in på vad man som individ ska fokusera mer på. Blir mer detaljerat med tiden oftast.

Hur blir det att möta Almtuna under den tyngsta träningsveckan?

– Det är såklart ganska slitna ben en sådan här vecka. Kanske blir man mentalt mer trött, men nånstans så ska vi ändå klara av att göra en bra insats, säger Jimmie avslutningsvis.

***

Martin Nilsson, som driver UNT:s hockeyblogg Rinkside, säger så här om Almtuna så långt:

– Mot Djurgården var Ludwig Blomstrand ett utropstecken. Under Leksandsmatchen såg Oscar Milton och norska nyförvärvet plus VM-spelaren Mattias Trettenes bra ut.

– Det känns som att hockeyn är hetare än på många år, främst eftersom man värvat unga hemvändare, menar Martin som snart kommer ranka VIK på sin blogg.

snap_isAutoPosted:
1
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapFB:
s:262:"a:1:{i:0;a:8:{s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"SNAPformat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doFB";i:0;s:2:"do";i:0;}}";
snapTW:
s:325:"a:1:{i:0;a:10:{s:2:"do";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:4:"doTW";s:1:"1";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"768534612159127552";s:5:"pDate";s:19:"2016-08-24 19:45:05";}}";

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto